Дива - краљица међу парадајзима Томато

Врло рани период сазријевања, у стакленицима расте и до једног и по метра, формирају се мали пастири.Јајници се добро формирају чак и на високим температурама.Парадајз Прима Донна је оптимална комбинација шећера и органских киселина.

Прима Донна Парадајз има оригинални облик

Опис

Прима Донна је хибрид раног сазревања, округлог облика, са малим уредним кљуноммало тамније од остатка воћа.Светло црвена, у облику срца, средње величине, густа, глатка, лепа, изгледају спектакуларно на било ком столу иу тегли.

Узгој сорте је могућ иу стакленику иу отвореном пољу.

Сорта има добар принос.На грму рајчице формира се 6-8 четки, на којима равномерно дозријева до 10 комада бобица.Маса плода од 80 до 150 грама.Зелене мрље су потпуно одсутне.Сорта је отпорна на пуцање.

Дива може да се узгаја у стакленику за рану жетву

Укус је одличан, парадајз је слаткаст са мало приметне киселости.

Главне карактеристике:

  • Непрецизно и даје добре приносе у подручјима са слабим земљиштем.
  • Отпоран на касно палеж.
  • Разликује се по високој плодности.
  • Отпоран на многе болести сличног воћа сјемена.
  • Не пуца.
  • Није неваљао, али кад волиПазите.
  • Толерише транспорт.

Нега и пољопривредна технологија

Биљка је термофилна, може се садити у отвореном тлу крајем марта - почетком априла до дубине од 2-3 цм. Прије садње, сјеменке се дезинфикују у отопини калијевог перманганата и исперу чистом водом.

Селекција се врши у фази од 2-3 истинита лишћа. Две недеље касније, парадајз се храни. Недељу дана пре искрцавања на стално место, парадајз почиње да се стврдњава. За гашење, кутије са биљкама се стављају на хладно, добро проветрено место са температуром од 14-15 степени.

Расадници примадонне расту

Након што је садница стара два месеца, а опасност од мраза потпуно заобишена, сади се на отвореном тлу.

Максимални принос се може добити ако се не посади више од 3 -4 грмља по квадратном метру. Шема засађивања на отвореном пољу и стакленика је 50к30-40 цм, а разноврсност парадајза припада раном периоду сазревања, али чак и ранија жетва се може добити ако се грм формира у једну стабљику и остане 5-6 воћних четкица. Да бисте то урадили, на главној стабљици уклоните све пасторке формиране у синусу листова и оставите само цветне четке на главној стабљици.

На последњој четкици са цветовима оставите само 2-3 листа, штипајте их.

Гнојива

Прима Донна рајчице не захтијевају посебну пажњу, али су врло осјетљиве на редовно залијевање топлом водом, гнојење посебним комплексним гнојивима за рајчице. Бест минералводено растворљиво комплексно ђубриво "Аелита - поврће". Садржи читаву палету ђубрива која су потребна за нормалан раст и исхрану поврћа.

Гнојити боље са специјалним ђубривима за парадајз

Росаферт 4-14-22 (+28) се такође користи за исхрану парадајза и другог поврћа. Одликује се ниским садржајем азота, што треба имати у виду приликом храњења парадајза овим ђубривом. Дозе минералних ђубрива варирају у зависности од врсте, у распону од 100 до 800 г /м2. метар

При облачењу Примадонна парадајза који се узгајају под покрићем, не треба заборавити да су сви они осетљиви на хлориде.

Стога је неопходно користити ђубрива са ниским садржајем хлорида или оних у којима су хлориди потпуно одсутни. Повећани садржај хлорида у земљишту доводи до успоравања раста, што негативно утиче на квалитет и количину усева парадајза. Проблеми са квалитетом могу бити веома различити. Почевши од смањења улоге органских киселина које утичу на укус поврћа, до смањења отпорности на транспорт, смањења времена складиштења и прераде поврћа, с обзиром на акумулацију воде у биљним ткивима.

Засита на парадиси от медведа

Примадонна сорта реагује на плијевљење и периодично опуштање тла. Биљке су прилично високе, па им требају реквизити, на које су везани. Преферирају лагана тла.

Ова сорта је веома популарна због своје високе клијавости семена, испособност клијања чак и на местима неповољним за друге парадајзе.

Хибрид Примадонна Ф1

Опис и тип парадајза појавили су се не тако давно.Биљка раног сазревања (90-95 дана), детерминанта, са добро развијеном густом зеленом лишћем, достиже висину од 1,2 метра.Добро расте у пластеницима и на отвореном терену.На грму се формира од 6 до 8 цветних четкица, 6-7 великих и сочних плодова.Тежина воћа 115-200 г. Транспортност и квалитет одржавања, одличан укус (слатко са мало приметне киселости).На бобицама су потпуно одсутне зелене тачке.Боја је засићена црвеном бојом.Са једним квадратним метром добијате до 16-18 кг.

Семе парадижника Дива Ф1, продано в специализиранних магазинах

Отпорно на многобројние растениа от обработки (Фусариум, Алтериариосис, мозаик на парадајз).

Саднице се узгајају два месеца и тек онда пресађују на стално место.Приликом садње препоручује се придржавање шеме од 55к40 цм, која добро расте и доноси плодове на лежиштима после махунарки, буче и кореновца.

Четкица хибрида парадајза Прима Донна Ф1

Када се формира грм у једном стаблу, производи ултра рану жетву.

Након уклањања првог усјева, при раскривању, храњењу и благовременом и редовном залијевању, хибрид Прима Донна Ф1 даје нове избојке и цвјетне пупољке, дајући додатни усјев.