Дивља патка: патка и њене особине Дуцкс

Једна од најчешћих птица мочварица је заједничка патка. Способност прилагођавања било којим условима, па чак и негативног фактора, омогућила је да се птица насели на готово свим континентима - осим Антарктике. За станиште није потребно тражити посебну удобност. Карактеристика ове врсте је да свако може лако разликовати пол патке бојањем.

Мужјаке се лако разликују од женки

Због својих високих и позитивних показатеља, фармери преферирају узгајати ову врсту патке.

Опис

Птица је у стању да добије тежину до 2 кг. Све зависи од доступности сточне хране, која је погодна за потпуну исхрану патака.

Ако узмемо у обзир перје драке и женке, тешко је вјеровати да су оне исте врсте:

    Женка је обојена тако да се максимално прилагоди природним условима у којима је неопходно преживјети. Плум се разликује од камуфлажне смеђе нијансе. Трбух има више засићене боје. Кљун само маслинаста или тамно сива боја. Женка има црвену или наранџасту боју ногу.
  • Дрејк је различит по боји, изгледа као рад правог умјетника: врат и глава птице одликују се тамно зеленом бојом са занимљивом бојом. На врату ћете приметити чисту белу облогу. Груди и гушењедифферент цхестнут тинт.Драке се дичи наранџастим шапама.Кљун је увијек маслинов.Драке има такву боју да успешно привуче пажњу жене.

Пачићи ове врсте имају исту непримјетну смеђу нијансу.Заједничка патка изгледа изванредно када је окружена нормалним стаништем.

Све врсте дивљих патака привлаче својом бојом и осебујним гласом. Кртице за кртице сасвим специфично, тако да их чују ловци.

Дивља патка има сјајно перје

Птичји глас

Глас дивље патке наликује станишту ловаца и фармера гласом домаће патке.На крају крајева, она је предак дивље обичне дивље патке.

У лету, птица, или боље речено, њен глас, чини прилично звонко и карактеристично квак.Промена гласа у периоду парења, када жена мора да изабере партнера.На познати и пуцкетави звук "Раб-Раб" у кратком периоду парења почиње се чути звук "Фииба".

Вреди напоменути да женка има мање гласан и изванредан глас.Зато у току активног парења и избора потенцијалног партнера можете чути како се чује глас драке.

Мушкарац ове птице се разликује не само по боји, већ и по гласу.На њеној позадини женка изгледа неупадљивије, али не мање атрактивна патка.

У лету, патке чине карактеристичан надимак

Хабитат

Мардард преферира станиште у којем се налазе водена тијела или мочваре.Пожељно је акоТерен се одликује плитким и мирним језерима и потоцима, гдје је струја претежно спора.

Избор места гнезда зависи од присуства обилних количина трске, густог грмља и старих стабала. Птица преферира да изгради гнијездо у заштићеном подручју. Из тог разлога, отворена површина није баш дизајнирана за ове патке - женка неће моћи мирно излећи јаја.

Птица ове врсте је прилично стидљива. Али упознаћете њено гнијездо чак иу градском језеру. Редовитим храњењем патке се навикну на пажњу особе и допуштају му да се приближи.

Различите дивље патке су врсте птица селица. Због тога ћете моћи да испуните своја гнезда на терену за стално станиште, које карактерише топла и пријатна клима, коју карактеришу благе промене.Гнијезда су врло ријетка, али се могу наћи на језеру гдје се вода не смрзава.

Дивље патке гнезде заједно у гнезду. Занимљиво је да мужјак штити дивље патке и гнијездо током цијелог периода инкубације јаја, тако да се не брине за своје потомство.

Маллард Цхицк има неупадљиво бојење

Снага

Различите врсте обичних дивљих патака су незахтјевне за храну, па је довољно ухватити оно што је тренутно у језеру. Различите врсте риба, жабе, кавијар и алге укључене су у сталну исхрану птице. Најразличитије врсте коријења које расту у језеру или ријеци ће такођер радити.

Кртица рони за свој плијен, тако да понекад можете видјети само ноге, којестајати изнад површине воде.

Главни задатак дивљих патака је да одаберу резервоар са нормалном дубином тако да птица може да досегне свој потенцијални плијен без препрека, које плива на дубини коју дивља патка надвлада.