Да ли профит чини посао индоуток профита?Да ли је профитабилно?Дуцкс

Крајем двадесетог века на територији СССР-а појавила се нова врста живине - мошусне патке. Индијанци су их дуго припитомљавали, ау 18. веку су већ били увезени у Русију из Француске, а затим из Турске, али нису били у широкој употреби. У природи, живи у Мексику. Ово је једна од врста дрвене патке, није потребно присуство резервоара за њих. Друго име је индоуки, постоји нека вањска сличност између пурана и патака, али то није посебно узгајана нова пасмина.

Индоотоур је релативно нова живина

Како изгледају

Њихов изглед мало се разликује од обичних патака. На глави постоје осебујни растови који дају сличност са ћуркама. Прилично широко, дугачко тело, са великом главом на заобљеном врату, дугом, заобљеном репу.Дракови достижу тежину до шест килограма, а женке до четири.Односи се на месне пасмине, узгајају се за производњу меса.

Велики професионалци

Разлози за узгој Индо-дионица профитабилни:

 1. Незахвалан у исхрани.
 2. Култивација није проблем.
 3. Нема потребе за рибњаком.
 4. Зима која се добро подноси у изолованим просторијама.
 5. Лако се инкубира.
 6. Производња јаја 70-100 јаја годишње. Јестивост
 7. Не стварајте много буке, за коју су се звали "глупим паткама".
 8. Отпоран на болести, али се чува одвојено од друге живине.
 9. Месо је нежно и укусно, без укуса "мочвара".
 10. Клање се врши за 3-4 месеца.

Могуће је присуство резервоара за узгој индоутока, али не нужно

Одлучивши се за узгој мошусних патака, направите план рада и извршите одговарајуће задатке:

 1. Набавка птица.
 2. Процреација.
 3. Смештај у лето и зиму.
 4. Куповина и узгој хране за животиње.
 5. Имплементација кланице.

Методе куповине

Могуће је купити спас на специјализованим фармама, на фармама пилића, на приватним фармама. Информације о продаји је лако пронаћи на мрежи. За узгој природно, 4-6 женки - један драке. За репродукцију потомака, старост мошусних патака треба да достигне 20 недеља. Одрасле птице се најбоље купују за узгој код куће.Фино кокоши ће извући излив и моћи ћете повећати број становника.Ако ћете се размножавати и хранити месом, онда купите инкубатор и испоручите прави број појединаца.

Опција 1. Да би женка излегла јаја, однесите мирно мјесто у куту куће прилагођавајући кошару, картонску кутију или кутију од шперплоче прекривене меканим природним тканинама, џемом или сијеном у гнијездо. У близини мора бити контејнер са водом. Индо-оут-ови напуштају гнездо изузетно невољко, важно је да им се обезбеди храна и вода. Могућност пливања биће обезбеђена вентилацијом гнезда, снабдевањем јајима са кисеоником и спречавањем прегревања. На дан 30-35 дана потомци се узгајају.

Појединац може самостално производити пачиће

Опција 2. У специјализованој фарми, оплођена јаја се добијају и полажу у инкубатор.Лако је то урадити сами, јер су индустријски аналози гломазни и скупи.Начин израде је једноставан: узме се кутија од 10-20 цм, више посуда за јаја, обложена изнутра двоструким слојем изолације.На дну се налази 5-6 отвора за вентилацију, грејни елементи су постављени на врху или са стране, најчешће 4 жаруље од 25 В по пладњу од 50 јаја.На врху се реже рупа и термостат је фиксиран.Инкубатор се проверава на температуру 1-2 дана, затим се полажу свежа оплођена јаја старија од 5 до 6 дана и врши се инкубација.

Подробние информации за установление на инкубатор и на видове на работа можно да бъдат в специализирани извори и на Интернет.

Опција 3. На фарми живине, купите потребну количину од једног до два дана живота и неговајте их до потребне старости и тежине.Брига о њима је дуготрајна, али враћање задовољава.Пилићи се хране, прскају кувани жуманце на њима, постепено (2-3 дана) храњењем куваног поврћа и житарица у храну.Злоупотреба куване хране се не исплати, она прождире и узрокује нездраво стање птица.На дан 5, дати сјецкани зелени и мекиње, мијешати минералне додатке.У 10 - храни се као одрасла патка.

Пачићи брзо расту и одлазе у храну за одрасле

Дијета

Храњење није проблемузгајивачи. Незахтјевна птица једе готово свеједа. Главна ствар - храна увијек мора бити. Предност у односу на комбиновану исхрану. Отпад житарица одговара сваком: јечам, зоб, пшеница. Поврће - кромпир, шаргарепа, репа, рутабага, репа. Добра каша са куваним кромпиром. Са задовољством једите мошусне патке сјецкане врхове поврћа, листова коприве и куиноа. Мешају се у мешавину зрна, кувано поврће, брашно од целог зрна, мешану храну, понекад се прелију кефиром да би се влажила храна. За равнотежу минерала у телу препоручују се шкољке од јаја, шљунак, минерални додаци. Један од најбољих је концентрат минералне хране "Натурал Зеолите" из компаније Нов.

Не заборавите да индооути могу без резервоара, али не могу остати без воде. Базен са водом треба да буде у сталној доступности. Избегавајте влагу у којој се налазе птице.

Ако постоји могућност да се узгаја поврће за храну код куће, обезбјеђује се добро стање и брзо повећање тежине за вашег љубимца, ако не - унапријед се брине о висококвалитетној храни, изради план набавке, птица треба редовно добивати храну.

Зеолит - природна минерална храна за пачиће

Клање за месо

У доби од 12-15 седмица, мошусне патке су погодне за клање. До тог тренутка требало је да припремите план продаје, закључите уговоре за снабдевање труповима птица. Када сте почели да узгајате замку у циљу развоја вашег пословања, моратеУговорни услови су тачно планирани, потребно је створити имиџ поузданог добављача са накнадним ширењем продајних подручја и повећањем понуде.Клање се врши на посебно припремљеним местима опремљеним фрижидерима или фрижидерима.Продаја обављају посредничке компаније или директно у продавнице, угоститељске објекте (кантине, ресторане, кафиће), санаторије и домове за одмор, тржишта. Стварање интернет трговине такође оправдава себе.64укус меса.У Француској припремају посебна јела од варварске патке (друго име за индоуток).Месо је цењено због својих дијететских особина.Однос протеина и масти је оптималан у садржају.Минимална количина масти и максимум протеина. Месо је идеално за храну за бебе, за мршављење, за људе чији рад захтева издржљивост и снагу. На пример, јела од мошусне патке су обавезна у исхрани професионалних боксера.Однос аминокиселина је близу природног, садржај холестерола је низак.Они се ретко налазе у месу у правим количинама елемената - ту су бор и ванадијум, као и омега-3, неопходни за нормално функционисање тела.Нема контраиндикација за исхрану, са изузетком индивидуалне нетолеранције.

Популаризацијом ових изванредних својстава индоутки меса, почети ћете да продајетеи повећати продају.

Индо-месо месо се припороча за прехрана на спортите

Принос

Потребно је да почнете да гојите с малка количината, 30-50 појединци.Запамтите однос: 5 женки 1 мужјак.

С правилно разрачунатим бизнис планом, 100 индоуток зарађује нето профит од око 250 УСД.

Закључак

Сада можемо одговорити на питање: "да" или "не" за узгој мошусних патака?Имајући жељу да зараде приход без великих финансијских трошкова и да имају способност да одржавају индо-готовину, посао обећава да ће бити профитабилан и ефикасан.Прогноза је повољна.Садржај је чак и приступачан новим корисницима у овој дјелатности.