Да ли је могуће задржати препелице у стану? Куаил

Подизање препелица у стану је прилично реално и доступно свима.Ова врста птица спада у ред пилића.Познато је да су њихова јаја веома здрава, а месо дијететско.У Јапану, припитомљене врсте препелица се називају глупим због свог тихог начина живота.Тамо, без изузетка, деца једу два препелица за доручак.За одржавање ових птица не захтевају се посебни услови.Они не изазивају никакву потешкоћу и исплативост.

Препелице се чак могу држати у стану

Садржај препелица

Јапанци имају уверење да ће, ако држите препелице у стану, они донетисреће у кући.Према томе, већина јапанских породица стиче ове птице као украсне, упркос мирису тих животиња.Али пјевају само мушкарци, а онда за вријеме удварања женке.У нашим домовима можете чешће видјети папагаје и канаринке од ових непретенциозних птица.Познато је да се препелице добро осјећају иу градском стану.То се објашњава чињеницом да:

 • Уобичајени кавез служи као добра кућа за пар препелица.На основу искуства, најбоља опција би била употреба посебне ћелије у облику квадрата.Сви његови зидови су обложени шперплочом, само предња страна је покривена мрежом.Можете то сами урадити или купитиготов кавез.
 • Ако је број птица већи од педесет, препоручује се куповина ћелијске батерије.
 • Балкон са грејањем, као и лођа, добро су место за држање препелица.Неопходно је посматрати температурни режим, који не сме пасти испод 18 ° Ц.
 • Друга важна разлика у одржавању и узгоју препелица је њихова висока осетљивост на светлост.Светло осветљење може проузроковати прави стрес у овим малим слојевима.За њих је најбоље пригушено светло.

Такви услови допринесу добрим растом и високом производњом јаја.Препелице почињу да носе јаја од старости од два месеца.Брзина је скоро годину дана и може носити до 340 корисних и неуобичајено храњивих јаја.

У својим квалитетима су супериорнији од пилића.Уосталом, са 20 препелица, можете имати око 15 дијетних јаја сваки дан.Ако упоредимо тежину, онда је једна пилетина једнака пет препелица.

Препелице требају мали кавез

Избор младих

За успјешан узгој и узгој препелица, потребно је одабрати здраве и младе птице:]

 • Најбоље би било купити 1,5 - мјесечну препелицу.Боље се прилагођавају новим условима и храни.
 • Треба бити врло опрезан и обратити пажњу на њихов изглед.Здрави пилићи су веома активни и имају добар апетит.Перје је без дефеката, чисто и суво, око кљуна не сме бити никаквих израслина.
 • Да бисте изабрали младу птицу, морате погледати облик кљуна.Ако је савијен и досадан, онда је то доказ да је птица стара.

Јапанске препелице се често купују.Одликују их непретенциозност и тихи темперамент, само мушкарци вичу.Ако не морате узгајати птице, довољно је купити неке женке.

Присуство мужјака не утиче на производњу јаја.Неопходно је одлучити које врсте птица узети: јаје или месо. Полагање препелица полажу јаја десет месеци, а касније добијају нову групу младих стоке.

Присуство мужјака не утиче на производњу јаја женки

Захтеви за кавезе

Неопходно је унапред одабрати место где ће кавези стајати.Треба напоменути да:

 • Њихова величина зависи од планираног броја птица.Ако се бавите узгојем препелице, онда морате да стекнете женке и мушкарце.Смјештени су у кавезе по принципу 1 мужјака на 4 женке.У овом случају, величина кавеза треба да буде најмање 30 к 40 к 25 цм.
 • На дну кавеза се поставља решетка, кроз коју се измет свакодневно прикупља у посебној посуди.То ће помоћи у спречавању непријатних мириса.Мирис се може уклонити и ако користите савремена средства за тоалет и различита пунила.
 • Кавези су опремљени са косим пладњем за јаја.
 • Ако је потребно, ћелије су подељене са преградама.Одвојено за младе и посебно за породице.Да бисте сачували, ћелије можете ставити у редове, у облику батерије.Узмите у обзир густину слијетања.За кокошке довољно 85 квадратних метара.види једанптица, и 125 квадратних метара.цм за узгојни фонд.
 • Важно је да се прописно опреми плафон.Препелице припадају оној врсти птица, која је способна да се креће окомито.Ако је плафон претежак или низак, повриједит ће се.
 • За њих нису потребна гнезда и стубови.Препелице полажу јаја на поду, који је покривен пиљевином и травом.

Унутрашњост кавеза треба да буде савршено чиста, тако да су пивци и хранилице смештени на спољашњу страну кавеза иза решетки или шипки.

Догађа се да се препелице међусобно боре.У овом случају, морате имати резервни кавез за борца.

Он је одвојен.Ово понашање може бити узроковано дуготрајним освјетљењем, јаким криковима или гласним звуковима.

Кавез мора бити опремљен косим носачем тако да се јаја увијају у њега

Услови задржавања

Препелице не толеришу буку.Они су драматично смањили производњу јаја и могу почети да кљуцају јаја.Према томе, вриштање око њих ни у ком случају није немогуће.Препоручује се да се птица држи у соби или соби у којој људи ретко одлазе, а где нема радија, телевизора, а са улице нема сталне буке.

Не препоручује се држање кавеза у кухињи и спаваћој соби, јер је присутан осећајан мирис птица, без обзира на то како је вентилиран.

Полагање јаја ће бити добро, и птица ће се нормално развијати приликом стварања неопходних услова за то:

 • Трајање режима осветљења је најмање 17 сати, а ако је потребно, можете обезбедитидодатно осветљење.
 • Препоручује се стално проветравати простор како би се смањио мирис карактеристичан за све птице.
 • Важно је посматрати влажност која је унутар 60%.
 • Потребно је контролисати препелицу хране. Она мора бити стално добро храњена и имати приступ чистој води. Израчунавање хране је око 30 г хране по јединки. Хране их у исто време.

Ако препелице држите на балкону, онда ће ормар или оквир, гдје можете ставити кавезе, бити погодан за ову сврху. Ако је потребно, изолујте га пеном или обичним филмом. Такав уређај је згодан, јер ту можете уградити вентилатор и депоније додатног осветљења.

Препелице на балкону узрокују мање муке него у стану

Храна

Главну улогу у држању препелица у стану има сточна храна, која се углавном састоји од сточне хране за кокоши неснице. Можете га сами скухати, а можете купити готове у трговинама. Често користе продавнице хране за кућне љубимце, дизајниране за украсне птице.

Зрно пшенице, соје и кукуруза меље. Исхрана препелица треба да садржи адитиве за храну. То могу бити рибље брашно, биљно уље, рибље уље, витамини и минерали.

Потребна количина хране се израчунава тако да је птице једу за пола сата. Они се не могу прекомјерно напунити, у супротном ће препелица постати дебела, а то ће смањити њихову производњу јаја. Препоручује се давање хране:

 • боражина, коприва, столисник, јерузалемска артичока, зеленило маслачка;
 • у љетњем периоду радо једу црве и све врсте паукова, пужева и пужева који служе као деликат за њих;
 • отпад од купуса, краставаца и шаргарепе, репе и бундеве;
 • зими, пожељно је додати храни зелени лук, проклијало зрно, тестенину и кувани кромпир;
 • константно у хранилицама треба да буду креда, љуска од јаја и креч, јер препелица трчи скоро целу годину и треба да једу велике количине калцијума.

Не препоручује се додавање свих соланацеуса у храну за животиње.

Обавезно је спровођење превентивних мера једном недељно, тзв. Пепео купке.У њима се купају препелице, ослобађајући се непотребних инсеката.

Свеже прикупљени столисник је добар додатак омоту препелице

Инвентар

Одржавање препелице захтева стално одржавање, тако да је потребно набавити неопходну опрему.Посетите продавницу можете купити све што вам је потребно:

 • Хранилице, пожељно је купити аутоматски бункер.То ће олакшати исхрану, која се обавља до 3 пута дневно.Уобичајено корито се може направити самостално.
 • Пивци би требали бити аутоматски, што ће птицама омогућити сталан приступ слаткој води.
 • Ако је циљ узгој препелица, онда је потребан инкубатор.
 • Палете и мреже за чишчење ћелија.

Препелице су веома пријатељске, непретенциозне у односу на услове притвора. Полажу јаја скоро сваки дан. Мужјаци се често могу чути.Све ово је веома атрактивно изадржавање у стану постаје корисно и занимљиво у исто вријеме.