Да ли је могуће поредити тиквице и краставце у близини?Тиквице

Период од средине маја је за узгајиваче поврћа најпогоднији тренутак за садњу краставаца и тиквица свих сорти на отвореном тлу. У то време, земља је већ довољно загрејана сунчевом светлошћу, а саднице неће умрети под утицајем неповољних временских услова. Веома је важно знати како посадити оба усјева како би се осигурао правилан раст тиквица и краставаца од тренутка сетве до жетве.

Краставци и тиквице се не препоручују за узгој у близини. пошто припадају истој породици

Прелиминарна припрема сјеменки тиквица и краставца, обрада лежишта и балансирање тла су врло међусобно слични, што се објашњава чињеницом да обје биљке припадају истом типу културе.

Што је заједничко између култура, сличност рада при искрцавању

Оба поврћа припадају породици бундеве. Али за бригу о скуасху у односу на краставце, поједностављене су кључне тачке у организацији садње и прераде које имају много сличности.

Пораст кумара - соседи копра, грашка, кромпира

  • Обе биљке не воле мраз и хладне пукотине, тако да садња у земљи захтијева одређене временске и климатске услове.
  • Краставци и тиквице су сличницвасти и јајници, дакле, не препоручује се узгајање усева један поред другог, што може довести до нарушавања процеса опрашивања. Поред ових поврћа, пожељно је садити и друге културе које немају сличне сличности, стављајући их на такав начин да спријече самоопрашивање.
  • Исти метод исхране тла прије садње.
  • До тренутка садње усева на отвореном тлу је исто, можете унапред изабрати место где планирате да засадите. Важно је узети у обзир обиљежја која су обдарена обитељским поврћем из бундеве: оба усјева су љубитељи сунца, најбоље је користити подручја кревета гдје постоји добро освјетљење, али не и пухано са свих страна.
  • Методе за сетву семена су исте, овај процес, као што је садња садница у земљи, може се обавити истовремено. Садња се може обавити на различите начине: након припреме садница, након чега слиједи пресађивање кревета или сејање сјемена у отвореном тлу.

Бисквити и краставци су најбоље подељени по сценама из других култура

Не препоручује се засађивање неких усева један поред другог, разлози леже у особитостима некомпатибилности, у случају тиквица овај фактор се јавља у време цветања и опрашивања.

Културе имају много сличних тренутака, и то прети да поремети квалитет приноса због чињенице да су често у близини, биљке неправилно опрашене: добија се такозвани вишак полена на женским цватовима.

Најбољи суседи за тиквице - лук, бели лук, цвеће

Поред скуасх, можете садити лук,бели лук, шаргарепа, цвекла, ове културе се разликују по цвасти и начину опрашивања, а суседство између кревета не угрожава пропадање једне од њих.

Припрема семена оба усјева

Припрема семена тиквица и краставаца може се започети истог дана, а саднице се постављају у стакленик или место где ће проклијати једна поред друге.Садња тиквица и краставаца са рецептом за семе више од годину дана након сакупљања се не препоручује, јер многи од њих не издрже дуг рок трајања и постоји много отпада између садног материјала.Често постоје случајеви када је квалитет производа које произвођач нуди за садњу вртних биљака веома низак за клијавост, а ова околност присиљава многе искусне вртларе да селектирају висококвалитетна семена независно од њихових усева.

Тестирање семена за клијавост

Тестирање на клијавост може се обавити неко време пре сетве: за две или три недеље, ово је нека врста гаранције будућностипринос, тако да се произвођачи побрину за квалитет семена.

Један дан, пре садње семена, потопити их у хранљиву подлогу.Током дана, када планирате да посадите у лонце, морате пажљиво да поставите саднице на мокру крпу, одводите остатак течности као непотребан.Заштитна љуска сјеменки тиквица је гушћа по структури, тако да су саднице овог усјева незнатно слабије у времену клијања: то ће бити два до три дана касније од краставаца.Семе можете сијати директно на кревете, алипрво морате направити облагање и третман тла.Често, узгајивачи поврћа поред тиквица и краставаца растурају лежајеве на којима се могу сијати други усеви: бели лук, лук, шаргарепа, паприка.

Саднице тиквица вам омогућују да добијете рану жетву

Будући да усјеви бундеве као топлота и пуно светлости, биљке које не засенују или ометају треба да буду посађене поред њих.директно сунце на креветима.

Садња садница на отвореном тлу

Пре садње узгајаних садница на отвореном терену, можете унапред припремити уређаје који ће биљкама по први пут обезбедити хладан ваздух и мраз.Поред садница постављен лук од челичног оквира, који по потреби растеже пластичну фолију.

Током дана, ако су временски услови превише хладни, филм се не препоручује за уклањање, али је потребно редовно провјетравање, јер вишак влаге негативно утјече на саднице.Ако се садња усјева производи почетком јуна, стакленички уређаји се не припремају.

Садниа от краставци и тъкини се засаде само в отделни контејнери

За цалото време отношение на садни култури (този условие за всички фамилии бухти).дорада тла.

Прво, одмах у време када се врши садња и пре него што цветање започне, током формирања јајника.У првом случају, ђубриво се ставља директно у бунаре, у другом, токомкоров, поред кореновог система биљака.

Садња садница тиквица и краставаца у отвореном тлу

Нису сви вртлари користили претходно посејане саднице када узгајају краставце и тиквице за садњу на отвореном тлу: због недостатка слободног времена и финансијских могућности, многи преферирају да сејусеме у отвореном тлу.Ако је земља довољно топла и мраз не прети да уништи целу ствар својом деструктивном активношћу, ово је исправна одлука.

Садница саднице краставца засађене у земљишту

Садњом семена директно у земљиште, под нормалним временским условима у претходно третираном земљишту, можете економично користити своје слободно времеи средства.

Са појавом клице са земље, главно питање је да се биљка заштити од штеточина и хладних пукотина, али у овом процесу садње је слично садњи садница на отвореном терену.

Приликом узгоја оба усјева, важно је одлучити о начину засађивања: методом прелиминарне припреме садница у стакленицима, или садњом сјемена на уобичајен начин у отвореном тлу.Уз правилну организацију садње погодни су у оба смјера, важно је точно одредити вријеме садње, за то можете користити календар узгајивача, ако је потребно, како би се осигурала заштита садница по први пут.У првом случају, када су младице претходно припремљене, узгајивачи поврћа се гарантују да ће се снабдети биљкама које су спремне за садњу.енергије и времена.