Дајемо трешњу на трешњу Цхерри

Пресађивање трешања на трешње љети ће помоћи да се побољша отпорност на мраз и плодност. Користећи такву технологију, могуће је сакупити из једног стабла усеве различитих воћних усева. Примењивање вишања је дозвољено не само на трешњама, већ и на другим каменим плодовима.

Цепљење се врши током лета

Избор сорте

За вакцинацију је потребно одабрати сорте трешања које добро подносе мраз. Трансплантација трешње није прикладна. Тешко расте и тешко је склонити се од мраза. Најбоље сорте вишања за цепљење трешања:

 • Светионик;
 • Урал Руби;
 • Касно ружичаста.

Предност пресађивања трешње је да су биљке сличне једна другој. У овом случају, вакцина се добро слаже.

Вакцинација за пресађивање се ретко добија. Структура биљака је другачија, а резнице се боље слажу.Дакле, пресађивање на шљиву се ретко добија и само код искусних вртлара. Добра кајсија, шљива.

Немојте садити на јабуку или друге неприкладне културе. Сакура изданци, стабла вишње птице, рибизле нису погодне за пресађивање трешања.

Уралрубин добро пристаје уз трешње

Услови поступка

Инокулирати трешње током лета или ране јесени. Летње време промовише исцељење вакцинације. Време пресађивања зависи од начина на који ће се културе поново засађивати.

Метода пресађивања Рокови
У расцјепу Пре почетка протока сока. Култура воћа је у мировању. То зависи од климе у којој ће бити вакцинисане. Можете то учинити крајем марта - почетком априла. Ако се појаве први бубрези, прекините вакцинацију.
Сиде Цут Пролеће и лето. Ако сте зарасли младице, то можете учинити зими.
До моста У пролеће, када почиње активан проток сока.
Иза коре Током љета и јесени. Вакцинација је могућа у касну јесен.

Ако се пресади у касну јесен, морају се предузети мере за заштиту изданака. Када је време топло, пупољци могу почети да бујају и цветају.

Да бисте спречили ношење уских капица.

Недостаци вакцинације су у кратким периодима провидности. Важно је да не пропустите тренутак и повежете дрвеће пре кретања сока.

Приликом вакцинације љети, одаберите облачан дан без кише. У јуну, вакцинисана у сјеверним регијама, ау прољеће - у средњем појасу.

Припрема резница

Стабљика која расте на другу воћну културу зове се графт. Дрво на које се везује друга врста назива се стоком.

Припрема резница треба започети на јесен. Дрвеће у овомепериод прелази у фазу одмора, лишће пада, кретање сока престаје. Зелени изданци неће бити успешни. Шипке можете припремити зими. Савршено у првој половини јануара. Фебруар и трећа деценија јануара нису добри. Могуће је да је дошло до отапања. Резане резнице у том периоду слабо се укоријењују.

Складиштене калемове чувајте у подруму или посуди са песком. Требало би да буде суво и хладно. Ставља се у посуду са влажним песком, пиљевином или тресетом. Тако ће резнице остати младе и свеже. Можеш остати на улици. Пре тога, плодови су омотани тканином, стављајући мокру пиљевину унутра. Такве штапове можете похранити било гдје у том подручју. Одозго се сипа слој лишћа или пиљевине. Таква заштита спречава улазак топлоте током одмрзавања.

Материјал семена је замотан у влажну крпу ако се чува у фрижидеру. Затим ставите у пластичну кесу.

Ово ће помоћи да се одржи оптимална влажност. Ставите на полицу фрижидера који се налази изнад замрзивача.

За пресађивање потребно је одабрати изданке промјера најмање 5 мм. Танки изданци се слабо укоријењују. Дужина шипки би требала бити 40 цм, а што је дужи материјал усађен, то су мање бубрези. Пупак раста би требао бити на врху резања, а лист - бочно. Најбоље је изабрати изданке који су стари само годину дана. Они су расли током вегетације и постали су укочени.

Резови не смеју бити превише танки

Методе имунизације

За пресађивање користите следећеначина:

 • у расцепу;
 • у полу-подели;
 • мост;
 • копулација;
 • побољшање копулације;
 • на кори;
 • у усјеку;
 • бочно.

Који год метод био изабран, мора се имати на уму да то захтева припрему. При спајању 2 воћке примените оштар и прецизан алат. Мора се добро уклопити у руку. Побољшана копулација, раздвајање и кора погодна за почетнике.

Копулација

Погодно за гранчице исте дебљине. Оптимални пречник је 1,5 цм, а рез се врши на крају сечења и залиха. Величина кришке треба да буде 3-4 цм, након чега се комадићи комбинују.Неопходно је комбиновати тако да се камбијски слојеви подударају у целом пресеку.Спој је омотан филмом. Секције морају обрадити вртни терен. Може се припремити код куће или купити у посебној радњи.

Технике за цепљење трешања

Побољшана копулација

Са побољшаном копулацијом, осигуран је раст између 2 културе. Процес корак по корак изгледа овако:

 1. Резали су залихе и графт, као у уобичајеној копулацији.
 2. На бегу, повуците се за трећину од ивице и направите рез.
 3. Требало би да личи на језик.
 4. Слично томе, такав језик је уклесан у дрво.
 5. Када се повезују, језици улазе један у други.
 6. Спој се налази у филму.
 7. Горњи рез се може обрадити посебним раствором.

Ако је дебљина два воћна усева различита, онда су потребни камбијски слојевисамо на једној страни.

Иза коре

Инокулирајте коре прије почетка протока сока. Током овог периода, кора боље заостаје за дрветом.

Прво треба да сечете гране. Уздужни рез се врши на местима где ће бити смештен калем. Треба их прекрити полиетиленом и везати за конопљу. У полиетилен направите рупе и уметните шипке у припремљена места. Спој је добро замотан.

У расцјепу

На овај начин могуће је засадити дрвеће прије вегетације. Прво морате обавити припремне радове. Почиње одсецањем грана. Све зависи од старости дрвећа.За младо стабло, 40 цм од гранања трупа, опада. Код старе биљке удаљеност се повећава на 1 м. Максимални пречник гране треба да буде 5 цм.

  \ т
 1. Део чворова мора бити постављен да покрене систем корена. Снимци на схтамби са сваке стране иу центру су подложни резању. На деблу се одсецају 2 чвора. Мјеста за резање обрезана су ножем.
 2. Прво морате припремити резнице. Руб резања који треба посадити треба да личи на клин. Да бисте то урадили, повуците се са доњег руба од 3 цм и направите резове. Дубина реза не сме прећи 1 мм. Резови су направљени дијагонално.
 3. Када се цепљење цепа, потребна вам је мала секира. Постављен је у средини реза, а рашчлањен је чекићем. Дубина не би требала прелазити 10 цм, а након тога се сјекира убацује у расцјеп на полеђини. Тако да гурамо делове.
 4. Убачен у утор уметнутрезнице.Након тога, секира је уклоњена.Листови су фиксирани у 2 дела кришке.Ако се резнице не држе добро, треба их додатно омотати.Након уградње, сви се резови обрађују вртним тереном.
 5. Ако је дебљина изданка мања од 3 цм, онда се може користити полиетилен умјесто третирања са зубцима.Склопљен је у 3 слоја, што чини резове који одговарају растојању између резница.Ставите филм кроз резнице.Онда чврсто фиксиран на пањ.
 6. Убачени исјечци треба да стоје са својим раменима на крају резања конопље.Ткиво истог имена у изданку и стоку треба да одговара.

Вишња за пресађивање у цепаној

Халф-сплит

Предности овог пресађивања су да су дрвеће мање оштећене.Резови су направљени са стране.Да бисте то урадили, урадите следеће:

 • повуците 3 цм од краја пресека;
 • дијели сјекиру;
 • секира не достиже крај;
 • Резнице се убацују са ивице расцепа тако да се ткива поклапају.

Графт се припрема на исти начин као и код потпуног цијепања.Број комада се израчунава из дебљине конопље.За танке се израђују 2 реза, ако су дебела - 3. Овим поступком није потребно прекрити резове шипком.Биће довољно да се полиетилен поправи узицом.

У угаони зарез

Могуће је на овај начин усадити гране пречника 2 цм, потребно је направити угаони зарез.За то је нож постављен 3 цм од руба, а рез је направљен са дубином од 6 мм.То треба урадити под углом од 30 °.Такође исечена на другустрана. Овај рез мора бити дуг 7 мм. Рез на доњем крају снимања се ради дијагонално.

Треба да се уклапају у изрезе направљене на залихама. Спој је омотан филмом.

Урезивање трешње у угаони рез

У бочном резу

Косе рез се прави тако што се корача 20 цм од базе гране. Дужина једне стране мора бити већа од друге за 1 цм, а крај пуцета, који ће бити засађен, направљен је у облику клина. Стране изданке треба разликовати и за 1 цм једна од друге.Пажљиво ставите пуцањ у сецирање и омотајте га полиетиленом.

До моста

Инокулација мостом ће бити рјешење за воћне културе које су зими задесиле зечеве. Графт је убачен у круг стабљике. Крајеви резница су постављени изнад и испод ране. Оштећење се чисти тако да има здравог ткива. Затим исеците по ивицама. На крајевима резница направљени су коси резови. Прво, уметните калем у доњи рез. Затим су лучни лукови и уметнути у горње дијелове. Спој је омотан траком.

Закључак

Како посадити трешњу или трешњу? Можете комбиновати 2 сорте и усадити трешње на трешњу. Такав распоред 2 усева доприноси повећању отпорности биљака на плодове и мраз. Садите воћке на више начина. Почетници би требало да одаберу вакцинацију за коре, раздвајање и побољшану копулацију.