Дјечји голубови: Иранска пасмина. Голубови

Ирански голубови су један од најстаријих пасмина голубова. Чак иу древној Персији, узгајивачи голубова су високо цијенили ову расу. Историјске информације о иранским голубовима потичу из 7. века пре нове ере.

Прво помињање иранских голуби потиче из ВИИ вијека наше ере

.

Пасмина је рођена у граду Кашану, у централном делу древне државе. Брзо, пасмина голубова је популаризована у другим градовима древне Персије. Али само веома богато племство и перзијски владари могли су купити голубове.

И до сада је узгајање голубова света традиција у коју се могу укључити само пристојни људи.Зато се у модерном Ирану само 5% живинарских фарми бави узгојем и продајом голубова.

Структурне карактеристике

Састав тела голубова различитих подврста пасмине није посебно различит. Тело је издужено, глава је округла или овална, ноге су средње дужине или високе. Рачун је дугачак са закривљеним крајем. За већину подврста ликови имају голих ногу, али постоје појединци са обилним и дугим перјем.

Глава птица је глатка. Али ту су "чупави" или "чупави" у облику накита на глави.

Перја репа су прилично дуга, реп је широк - од 12-14 перја.

Боја ока и перја може бити било које боје. Доминантне боје остају: црна, бела, сива, црвена, жута. Међу голубовимату су цсветнобоки, тсветно-реп, разнобојне, беле крилате, чврсте боје. Посебно цењени голицави головати голубови и племенита бела боја.

Ирански голуб има разноврсне боје

голицави голубови имају тамну боју на глави у предјелу образа, чела и бијелог перја тијела.Појединци без главе континуиране беле боје са тамном главом (од светло смеђе до црне боје).

Табела у наставку резимира просјечне величине тијела иранских голубова.

Мерење Медиум Ларге
Дужина тела 34 - 37 цм 38 - 45 цм
Беак 1.6 - 2 цм 2 - 2.5 цм
Крило 21 - 25 цм 26 - 30 цм
Реп 11 - 12 цм 13 - 18 цм
Вингспан 60 - 70 цм 71 - 80 цм
Обим тела 25 - 29 цм 30 - 35 цм
Висина ноге 9 - 10 цм 11 - 12 цм

Бели ирански голуб је високо цењен

Борба против птице

Иранска пасмина голубова спада у борбену групу голубова, који у лету лете ваздух са својим крилима, стварајући посебан звук који се добро чује и са велике висине. Голубови такође кажу да Персијанци "кликну" ваздух.

Лет птице је спор, смирен. Просечно време лета је 3-5 сати. Добро трениране птице лете више од 10 сати.

Борба иранских голубова може бити неколико категорија: столбие, вадичеп и игра лептира.

Пост битка. На почетку постаголуб вертикално добија надморску висину, стварајући кругове и снажно клизећи ваздух.Затим се преврће преко главе.На крају стуба птица престаје да куца, улази у круг и слијеће се на кров голубињака.

Голубови за борбу с вадичепима су највише отпорни на хабање.Одлазећи одмах до пола, птица, кружећи око своје осе, диже се нагоре, спирално и стално се игра.Овакав лет је веома заморан за голуба и зато не треба ловити овакву птицу више од два пута недељно.

Пашњак голуба производи се из руке, бацајући високо горе.Тренинзи почињу да се одвијају рано ујутро.Прво испунимо највише летова, два или три појединца један за другим.Затим, након неколико сати, млади су пуштени.

Игра лептира карактерише честа борба и појединачни летови.

Обучавање голубова требало би обавити рано ујутро

Подврсте

Узгајивачи су извели велики број подврста "Иранаца".Најчешћа подврста голубова су:

  • Техерански образ високо лети.Карактеристичне особине птице су кратки кљун, округла глава и распон крила од 70 цм.Главни украс подврсте голубова је дуга перја на ногама, до 20 цм.
  • Тибрис голубови са издуженом главом и дугим тијелом.

Ирански голубови су лојалне птице које одушевљавају свог домаћина врхунским виртуозним летом.

Пар голубов Тибрис

Где купить голуби?

Продаја иранских голубоваИзводи се не само код куће, у Ирану, у градовима Кашан, Техеран, Масхад, Табриз, Исфахан, Хамадан и Шираз, већ иу другим земљама у којима је пасмина безбедно коришћена.

Велике фарме голубова у Москви, Јекатеринбургу, Чељабинску, Омску, Оренбургу, Краснојарску, Хабаровску, Новосибирску и Владивостоку продају се за продају у Русији.

У Украјини продају углавном врше приватни узгајивачи из Харкова, Кијева, Днепропетровска, Николаев, Кировоград.

Голубови се такође продају путем интернетских извора.