Чување и узгој кунића у волијерима Раббитс

Данас можете упознати људе који узгајају зечеве. То је разумљиво, јер је месо кунића корисно, храњиво и лако сварљиво.

Кунићи у кавезу се осећају слободније

Већина шефова зеца радије држи своје уши у кавезима, али мало ко мисли да је зец животиња која воли слободу дјеловања.По природи, ово је слободољубива, живахна и окретна животиња, за коју је кавез:

 • недостатак слободе кретања;
 • немогућност довољног скока и трчања;
 • недостатак простора за игру и забаву.

Али нису сви свјесни да је садржај кунића у кавезима испуњен сталним болестима ових дивних ушних створења. Због тога, како би се зечевима осигурао сигуран и удобан смјештај, а постоји и нешто другачији облик њиховог садржаја - птичаре, које се сматрају најпогоднијим и прихватљивијим станишним простором за те животиње. Штавише, кавез на отвореном за зечеве може бити изграђен без напора својим рукама.

Птичица и њена главна карактеристика

Кавез је простор отворен и затворен са свих страна оградом. Његове величине варирају у зависности од тогаПланирано је да се узгајају бројни дугорочни скакачи. На пример, у отвореном кавезу величине 25 м2. око 30 зечева може се удобно и удобно смјестити.

Велики простор за животиње

Постоји могућност да се властитим рукама граде кавези на отвореном или да се купе у продавницама. Купљене структуре су сложенији дизајн и разноликост дизајна. Међутим, лакше је и много занимљивије да их изградите својим рукама.

У почетним фазама узгоја кунића у ограђеним просторима, треба напоменути да би постављање зеца с телади или младим особама било идеална опција.

Дакле, животиње у кавезу ће се на крају навикнути једна на другу и неће бити сукоба између њих. Што се тиче мушкараца, генерално је боље одвојити их од стада како би се избјегло сродство.

Култивирање животиња овом методом је ефикасније и дјелотворније због чињенице да такви зечеви само одушевљавају власнике својом продуктивношћу, јер је месо које имају је много укусније, а крзно боље у квалитети.

Главне предности и недостаци садржаја заробљеника

Главна предност ограђених простора је потпуна слобода кретања животиња. Тако, код зечева:

 • пробавни и кардиоваскуларни системи нису поремећени;
 • процес метаболизма се враћа у нормалу;
 • метаболизам функционише нормално за животиње.
Све ово доводи до много веће продуктивности и опстанка.

Цонтент инпозитиван ефекат птица на зечевима

Након што су зечеви пуштени у кавез за птице, промјене ће бити одмах на лицу. Понашање животиња се тренутно мења. Њихова апатија, нервоза, бес су нестали. И њихов апетит се повећава. Другим речима, зечеви се једноставно трансформишу пред нашим очима.

зечеви за птице имају више могућности за забаву и игру. Али постоји и минус. Понекад је резултат такве комуникације борба, због чега кожа животиње постаје неупотребљива. Да би се избјегле такве неугодне посљедице, већ одрасле особе требају бити одвојене од стада.

Следећа предност је да је садржај зајаца у заточеништву трошак минималног времена и труда власника. Са одржавањем ћелија, животиње су уплашене и храњене појединачно. Али у кућиштима овај процес се спроводи за све кућне љубимце у исто време. Животиње се могу сигурно и сигурно хранити влажном и чак леденом травом, што је неприхватљиво за оне животиње које живе у кавезима.

Њихов имунитет је јачи и отпорнији на многе болести. Таквим зечевима понекад нису потребне вакцинације, али ћелијски зечеви не могу без њих.

​​

Иако је код кунића у заточеништву ризик од ширења патогена двоструко повећан.

Узгој кунића у кавезима је још једна позитивна тачка. Због мешања мириса свих животиња које живе у кавезу, зец нема способност да разликује младе, тако да она ихрани све, што благотворно утиче на њихово здравље и раст.

Дијаграм просте зечје авиари

Правилна нега за зечеве у кавезима

Треба напоменути да животиње требају исту добру и висококвалитетну негу, као и ћелијске животиње. Стално дезинфицирајте авијерије. У овом случају, пожељно је да се користи камилин трн, од којег лишће и корени чине посебан уварак.

Кунићи у кавезима хране се на исти начин као иу кавезима, тј.

 • сочно коренасто поврће, а то су мрква и репа;
 • крмна смеша;
 • житарице, као што је јечам, пшеница.

Потребни су минерални додаци као што су:

 • кухињска со;
 • креда;
 • коштано брашно.

Авари својим рукама

Приликом изградње зграде властитим рукама, имајте на уму да она мора бити постављена на повишеном терену. Такав приступ изградњи објеката спасит ће га од поплава.

Откритие заатного работа

За изградњу зидова користите следеће материјале:

 • шкриљац;
 • дрво;
 • метални лимови.

Али једна страна још увијек мора бити прекривена решетком, тако да кавез има слободан приступ зраку и сунцу.

Висина ограђеног простора треба бити приближно 1,5 м, будући да су зечеви способни за скок у вис.

Економична опција била би изградња кавеза на отвореном са подом од прљавштине. Али зечеви могу да пробију земљу и да спрече бекство кућних љубимаца,Зидови овог ограђеног простора су закопани у земљу на дубини од 50 цм.Да би се ограђивање у земљи трајало дуже, третирајте га посебним антикорозивним средствима, или нанесите премаз или боју на њега прије укопавања.

Покријте дио кавезног волиера. Овде, поставите пивце и хранилице, и овај дизајн ће поуздано заштитити животиње од могућих падавина.

Препоручује се изградња гнезда за куниће у припремљеним затвореним просторима.

Кунићи се прикладно држе у волијерима у оним дијеловима гдје зиме нису јако хладне. Иначе, зечеви се зими преселе у топле шупе.

Одржавање кунића у ограђеним просторима је једноставан, згодан и профитабилан начин узгоја тих животиња. Ове крзнене и разигране животиње сигурно ће задовољити своје власнике високом продуктивношћу, виталношћу и повећаним бројем потомака.