Чешње на вишње на вишње трешње

Главни циљ вртлара је повећање приноса усјева и побољшање отпорности воћака на иритантне еколошке факторе. Пресађивање вишања на трешњама или неким другим културама може значајно побољшати квалитет усева, повећати отпорност на мраз.

Пресађивање трешње на трешњу може повећати принос дрвета

Избор вишње за вишње за калемљење

\ т

Вакцинација решава многе проблеме:

 • повећање приноса;
 • очување старе сорте воћних биљака;
 • побољшање квалитета плода;
 • смањити подложност болестима и нападима штеточина;
 • Заштитите дрво од мраза.

Као залихе, боље је одабрати сорте вишње са високом отпорношћу на мраз: Антипка, Овстузхенка, Дицк.

Одговарајући графт за трешњу је Поппи, Руби Урал, Лате Пинк.Предност пресађивања трешања на трешње љети на одраслој биљци или садници је сличност воћака по својим карактеристикама.

Антипка чешња - сорта отпорна на мраз

Пресађивање трешања на трешње

Да ли је могућеда усадимо трешње у трешње: да, под условом да покупите сличан тип потомка.Узмите стабљику дужине 40 цм, са 3-4 здрава пупољка.Вакцинација се врши у кратком времену, јер се рез на дрвету врло брзо оксидира, што може довести до смрти биљке.Поступак пресађивања на трешњама најбоље се обавља у пролеће, током активног кретања сока.

Ако изданак стоке даје добар пораст годишњих клице, инокулација ће бити успешнија.Ако постоји активна формација пупољака, а раст је слаб, мораћете да уклоните неке пупољке у раној фази.

Инокулација се може извести на више начина:

 • у абутменту - почињу да се изводе у периоду активног отицања бубрега, у овом тренутку кора је добро раздвојена, а залиха за вишњу се може добити без високих трошкова.на рестаурацији, графт се ставља испод коре;
 • у расцепу - трајање манипулације се може растегнути пре појаве првих пупољака, раздваја се између грана у које се ставља калем;обезбјеђење, третирање оштећеног мјеста вртним травњаком;
 • Бочна пресађивање - можете користити у било које доба године, манипулација се врши тако што се у бочном дијелу направи зарез, а у њега се убацује репић који је претходно обрађен убрзивачем раста и раствором мангана;графт је сигурно причвршћен завојима третираним вртним тереном;
 • метода премошћавања - инокулација биљака у рано прољеће или јесен, резање се може ставити унутар круне;да би се избегло превремено формирање бубрега посебно дизајниранокапе, то ће сачувати залихе од мраза.

Поступак у љето

Летња инокулација се изводи латералном методом.Активно се користи када је потребно култивисати курац, помладити крану.Предности методе су постизање трајног раста залиха и изданака.Користи се на залихама било ког пречника, али оптимум је 1,5–2,5 цм.На дршци би требало бити најмање 2-3 здраве тачке.Пресек у пречнику мора бити једнак дужини ручке помноженој са 3. Друга страна мора бити исечена на сличан начин тако да изгледа као двострани клин.Врх је одрезан 1 цм изнад бубрега.

Узмите оштар нож, ставите га под углом од 30 ° на залихе и направите рез, који не лежи само на кори, већ и на дијелу дрвета.У дубини, фокусирајте се на исечак изданка.Након уметања калема у урез, поравнајте слојеве камбија, по могућности са свих страна.Омотајте спој са специјалном вакцинационом траком или филмом.Привоини побегне в горнем делу процеса парцела.

Есцапе има корен 6–8 недеља.Резултат рада можете процијенити већ за 2-3 тједна.Успешна операција је назначена буђењем бубрега на трансплантату.Повезивање за 4-5 недеља.

Пупање трешње

Како убризгати трешње трешњама - да би љети направили трешњу.Боље је узимати младе залихе, старости до 4–7 година.У одсуству процеса одговарајуће сорте, рад се може обавити састаре копије. Боље је изабрати за калемљење танку грану промјера 10 цм. Дијаметрални распон изданака и залиха треба да буде исти.

У кори залиха вршимо уздужни рез са језиком. Направите исти рез на дршци. Да би се олакшао рад, могуће је ставити мали комад глине у расцеп коре и направити рез у калем кроз калуп. Комбинујте језичке и причврстите их лепљивом траком. Тада вршимо третман са баштенском баром, поново га фиксирамо конопцем.

Думпинг

Потребно је инокулирати трешње резницама шљиве у прољеће, у тренутку активног протока сока. Вреди размотрити чињеницу да се шљива не може слагати, па будите опрезни при избору калемљења. Она се заснива на периодима зрења, тј. Није могуће комбиновати ране зреле вишње са касним зрењем шљива.

Сток мора бити заливен и уклоњен из процеса, локализован у доњем делу трупа. Затим треба да радите са бубрегом за потомка. Можете га снимити непосредно пре манипулације. Направите вертикални рез на подлози, убаците у њега наоштрени штит за изданак. Фик и процесс.

Могуће је усадити трешње у шљиву испод коре, али резултат ове манипулације није загарантован. Након вакцинације, пажљиво пратите стање кришке. Додајте хранљиве материје у земљиште. Боље је уздржавати се од облога лишћа током периода док се биљка потпуно не обнови.

Схема копирања по корацима

Аблација на бубрегу

Трешња се може засадити на трешњама спавањем или буђењем у бубрегу.у зависности од сезоне манипулације.Резнице боље заљубе у јесен.Можете их сачувати у фрижидеру, умотани у природну влажну крпу.Током зиме пажљиво прегледајте стабљику и навлажите материју.

Пре вакцинације, 10–12 дана, залијте биљку, олабавите дебло и примијените ђубриво.Непосредно пре вакцинације уклоните вишак изданака из доњег дела трупа.

Направите Т-рез на кори.Одрежите пупољак од резања и ставите га у рез.Затворите коре и поправите.Бубрег треба да буде видљив испод реза.Месец дана касније, уређај за закључавање се може уклонити.

Оклузија на неколико резница

Метода се примарно користи за враћање одрживости застарјелих узорака.Залихе се режу, остављајући стуб до висине до 40 цм, којима се манипулише у току активног тока сока, када је кора еластична и погодна за резање.Од 2 до 4 сечења се бирају и имплантирају испод коре.Поправите секције процеса.

Са резницама, они почињу да раде када достигну дужину од 15 цм.Након годину дана, када је графт потпуно прилагођен, већина зелених резница се уклања, остављајући 1-2, тако да гране не згушњавају круну и не ометају развој других.

Степ-би-степ схема пупања

Разлике између опција за цијепљење трешања

Прије пресађивања трешања, вриједно је одлучити како се калеми, плусе, минуси радањега и циљеве.

Инокулација је неопходна да би се побољшао квалитет воћа,повећава отпорност на мраз, промене укуса. Припрема трешања трешњама омогућава да побољшате укус воћа, ако вам се не допада квалитет ваше сорте. Годину дана након вакцинације, можете искушати резултате свог рада жетвом. Бирајући исправан поглед, можете добити самооплодну биљку, а принос неће зависити од присуства инсеката и временских услова током периода цветања.

Инокулација трешње се изводи како би се повећала одрживост биљке. После процедуре:

 • гране подлоге постају дебље;
 • одрживост биљке се повећава када постоји близина подземних вода;
 • окус воћа се побољшава.

Трешња је калемљена на вишње како би се повећала отпорност на мраз. Биљке су добро компатибилне, површине ране брзо расту овом процедуром.

Вакцинација на шљивама има своје недостатке због слабе компатибилности усева. Извршите исправно пупљење под снагом искусних вртлара који су добро упознати са агротехничким техникама, дозвољавајући да створе повољне услове за имплантацију потомка.

Закључак

Одабир онога што ће усадити младим трешњама, фокусирати се на циљеве. Најуспјешнији је пупање на трешњама. Вакцинација вишње на шљиву врши се у екстремним случајевима када нема избора трансплантата. Ефикасност методе је упитна, али ако се користи шљива, добићете потпуно нови изглед, отпоран на многе болести.