Бурдак: карактеристичан за његове сорте грожђа

Не постоји граница савршенства - ово правило се може проширити на апсолутно све сфере људске активности. Свака особа покушава да учини боље и себи, и ономе што једе, и на шта ставља, и на шта гледа. Свијет око човјека, као и природа и околиш, такођер се мијењају. Он има право на живот и тврдњу да су се неке промјене показале корисним не само човјеку, већ и природи, која је постала разнолика и потпуно невјеројатна. Важно је напоменути хибридизацију низа домаћих култура грожђа, чији је процес спровео научник-узгајивач Александар Васиљевич Бурдак. Ова особа је успела да створи неколико занимљивих сорти грожђа и да да опис сваког од њих.

Автор сортов је Алекандер Бурдак

Данас, свака сорта грожђа коју је открио научник има своје име, опис, карактеристике, и колективно се назива сорта Бурдак.

Карактеристика сорте грожђа Ватикан

Посебност ове сорте је велико грожђе, које изгледа лијепо и елегантно. Маса једне четке можечине до једног и по килограма, а то је маса само једне хрпе. На једном грму грожђа, након масовног зрења усјева, може се ставити на десетине таквих четкица. Жбун се не ломи и не савија због својих одличних карактеристика. Ове особине су предност Ватикана.

Ватиканска сорта - веома велике бобице

Предност е раниот период на сазреваве, кој траје 115 дена.

Након овог периода, средином августа, можете почети са жетвом првог усјева и уживати у укусном укусу једног од Бурдак грожђа.

Карактеристично грожђе "Голитсин"

Сорта Голитсин се може назвати добро познатом хибридном формом која припада Бурдаковим сортама грожђа. Посебности развоја, период сазревања, па чак и укус, сличне су сорти Ватикана, али су плодови у овој врсти мањи. Због смањења величине бобица, мења се сама рука, маса је 900 грама. Боја коже се разликује од претходне форме, која има тамноцрвену нијансу.

Сорта Голитсин се разликује по првобитном окусу бобица

.

Грожђе Голицин има жуту боју и лијепо изгледа на сунцу, сипа злато и диви се власницима локације и њиховим гостима, који једноставно не могу одољети овој љепоти.

Током узгоја усјева, важно је узети у обзир опис и карактеристике врсте.

Вариети "Гордеи"

"Понос" није само рани облик грожђаБурдака. Период вегетације грма до масовног изгледа усева је од 95 до 105 дана. Први усјеви, како винарски произвођачи наводе, неће бити у изобиљу, већ снажна винова лоза ове сорте задовољава својом обилном жетвом. Још једна предност сорте је велика величина бобичастог воћа и четкице. Берри има издужени облик и може достићи четири центиметра у дужину. На четкици се формира велики број бобица, што повећава масу четке на 1 килограм.

Разноврсност Гордеи - прва гомила после садње

Позитивна предност сорте грожђа Гордеи је повезана с његовим карактеристикама окуса. Ова сорта је заиста укусна, али уз уобичајени укус грожђа додаје се укусни мирис и окус мушкатног орашчића.

​​

Дикон Бурдак Вариети

Маса бобица се не разликује у великој величини, али због великог броја плодова сакупљених у једну четку, његова маса може достићи један килограм. Јагоде су обликоване прстима и уживају у својој привлачности. Укуси овог типа грожђа су такође на висини. Родитељски облици грожђа "Дикон" остају непознати, и даље се повећава број навијача.

Боја коже је неочекивана и прилично ретка ружичаста боја, а месо је мекано и сочно.

Разное Дицксон - крупнејше бобице

Драго ми је што је ова сорта грожђа и одлична отпорност на временске прилике, јер се не боји ни хладноће ни врућине. Позитивни индикаториИздржљивост и стабилност, опис плодова, омогућују вам да узгајате ову врсту у централној Русији и да добијете стабилне приносе ближе почетку септембра.

Карактеристике сорте грожђа "Каталонија"

Разноликост ауторства Бурдака припада врстама столова, а грожђе се узгаја за људску потрошњу. Његове карактеристичне карактеристике су:

  • Велике бобице.
  • Густина.
  • Велики број бобица на једној четкици.
  • Атрактиван изглед.
  • Позитивне карактеристике, описи и прегледи виноградара.

Јагоде се одликују дугуљастим обликом дужине 3 цм, а на свакој групи се ставља довољна количина бобичастог воћа, што ствара прилично импресивну масу бобица. Једна гомила може тежити до једног и по килограма. Врста је окарактерисана као слатка и сочна, а то не може бити још једна предност сорте стоног грожђа. Важно је напоменути да можете дегустирати изврсно грожђе и бити сигурни у његов укус три мјесеца након почетка вегетације.

Сорта Каталонија има величанствену арому

Сорта "Каталонија" Бурдаковог ауторства храбро се назива супер-раном врстом, њен циклус сазревања се креће од 90 до 110 дана. То омогућава почетком августа да пробате свеже и укусне бобице.

У првој години након садње, жетва вас неће задовољити, она ће износити једну или двије групе. Али немојте очајавати, јер познати одгајивач није могао направити такву грешку и оставити грожђе са ниским приносом.Сорта „Каталонија“ се одликује добрим растом, а ако у првој години сакупите само једну или две гране, онда ће се идуће године жетва повећати неколико пута. Каталонско грожђе је такође задовољно својим карактеристикама отпорним на хладноћу, што омогућава да се узгаја чак иу централној Русији. Грожђе може да издржи температуре до 23 степена мраза, али ако ова температура остане на вашој географској ширини неколико дана, треба да загрејете грожђе пре почетка топлоте. Приликом узгоја врсте важно је узети у обзир опис и карактеристике винове лозе.

Карактеристике сорте Клеопатра Бурдак

Назив ове сорте уопште се не поклапа са његовим карактеристикама, а опис се разликује од осталих сорти. Важно је напоменути да, према карактеристикама укуса и изгледу, сорта Клеопатра има сличности са носачем овог имена, које је пренесено на сорту, али по карактеристикама стабилности и издржљивости, значајно надилази жену чије име носи ова сорта. Бурдакова сорта грожђа "Клеопатра" је потпуно непретенциозна у бризи.

Добро подноси и превише топлине и мраза, без страха и без посебне бриге.

Сорта Клеопатра је једноставно величанствена

Међутим, то не би требало да буде сигнал за апсолутну равнодушност и недостатак активности. Важно је осигурати грожђе квалитетном и компетентном његом, а захваљујући томе моћи ћете добити обилну жетву. Укусне сорте грожђа "Клеопатра" одговарају овом укусупоносан на име, јер, поред уобичајеног укуса грожђа, осећа се и невероватно лагана, бестежинска нота шумских плодова.Кора се разликује по својој суптилности и може се у потпуности јести, пулпа се не шири, већ има чврсту форму.

Карактеристике сорте Бурдак Сенатор

Сорта грожђа Сенатор је резултат Бурдаковог рада, али се разликује од других сорти у великом броју својстава.Једна од најважнијих је импресивна тежина грозда, коју не стварају велике величине бобица, већ њихов број.Тежина грожђа "Сенатор" може бити до једног и по килограма.Јагоде одушевљавају виноградаре својим сасвим необичним гримизним бојама, које изгледају невероватно како на сунцу тако иу облачном времену.

Сорта сенатор има веома велике кластере.Ова свежа грожђа је помешана са мирисом мушкатног орашчића, а комбинација се показала прилично необичном.

Грожђе припада средњим сезонским сортама, јер се процес зрења бобица и масовне бербе одвија тек након 115 дана.Ово време чекања вреди пробати укусно зрело грожђе, које је богато витаминима, здраво и укусно.Током култивације, важно је узети у обзир опис и карактеристике које даје аутор врсте.

Грожђе Фердинанд

Последњи опис последње од најпознатијих сорти грожђа Бурдак јеразред "Фердинанд".Он дјелује као побједник у многим критеријима раста и развоја.Дакле, грожђе сазријева врло рано, а након три мјесеца можете пробати ову сорту.Маса бобица је велика, импресивна, до 15 грама, што се огледа у маси грозда, који је до једног и по килограма.Могућности природе су бескрајне, али морате пробати и оно што је створено у блиској сарадњи човјека и природе.

Сорта Фердинанд је кластер сигнала

Важно је да виноградари узму у обзир карактеристике сваке врсте винове лозе, опис и карактеристике, како би добили добру жетву.