Буффало Вариетиес Цовс

Родбина дивљих бикова, који укључује животиње као што су обилазак, зебу, аурох, јак, бизон,Азијски (индијски) бизон.Дуги низ година, лепе и моћне животиње се боре са човечанством због могућности постојања на земљи.Они су били међу првима које су људи укротили.

Карактеристичне карактеристике

Водени бизон припада великој породици преживача артиодактила, који се називају говеда.Сматра се једним од највећих међу свим биковима који насељавају нашу земљу.Поглед се такође зове Арние.

Постоји неколико врста које се разликују по величини:

  • Азијат;
  • Тамарау;
  • Аноа и Моунтаин Аноа.

Животиње које су људи припитомили разликују се у засебне врсте - ријечни и мочварни.Ово последње се користи као радна и месна животиња.Поглед на ријеку је представљен као млијечно.Он преферира реке и потоке.Мучњак воли да лежи у блату.

Изглед

Азијски бизон има дебло дужине 3 м, а његова висина износи 1,8-2 м. Животиња тежи 800-1200 кг.

Лепи рогови у облику полумесеца украшавају главу воденог бизона.Удаљеност између њих је 1,9-2 м. Рогови расту са стране и нагињу се назад.Хеад оффДивља животиња је равна и нешто мања у односу на домаћу.

Рогови служе као главно оружје у борби са непријатељима.Због снажних костију лобање, водени бизон се назива и јелен.

Женке имају равне рогове и много су мање, и могу бити без рогова.Карактеришу га дугачке и снажне ноге.Доњи део ногу до копита - бели.На телу расте груба, али не и густа црна вуна са смеђим треперењем.Дужина репа је 90 цм, а на крају и кист.

Мирис и слух су веома добро развијени код животиња.Они имају осредњу визију.

Кућни бизони су мањи и рогови су изрезани како би се људи осјећали сигурно поред њега.

Тамарау и Аноа су мали представници ове врсте.Тамарау тежи до 300 кг и има висину од нешто више од метра, живи на Филипинима.Аноа за раст је још мањи - 80 цм, а њихова тежина је до 300 кг.Живе у Индонезији и прети им изумирање.

Карактер животиња

Водени бизон је познат по својој жестини.Изузетно се бори и храбро се противи грабежљивим животињама.Може победити тигра.Најопасније животиње у стаду.

Веома агресивни су стари мушкарци који су напустили крдо.Они могу одузети женама које живе у људима.Ако их прогоните, онда нападају.

Домаће животиње су мирније и послушније.

Навике

Азијски бизони живе у маломстада У већини случајева, она се састоји од:

  • одрасли бик;
  • 2-3 млада бика;
  • бизони са потомством.

Најмањи чланови стада су смештени у центру. Најстарији бик је испред, а млади бик је позади. Нема стриктног реда у стаду. Одрасли мушкарац може да хода около и да се врати у стадо. Ако животиње осете опасност, оне постају полукруг или се сакрију у грмљу. Онда пронађу звер која је пала на њихов траг.

Водени бизони могу имати пријатељске односе са носорозима, али уопште не толеришу тигрове.

Резиденције

Азијска сорта је уобичајена у Непалу, Индији, Камбоџи, Тајланду, Лаосу, Бутану и острву Цејлон. Раније су се могли наћи у Сјеверној Африци, Кини и Мезопотамији.

Шира географија је карактеристична за домаће бикове. Они живе у Аустралији, Јапану, Централној и Јужној Америци, Источној Африци, Трансзаглави.

Има друго име - водени бизон, који прилично тачно карактерише његове преференције у погледу локације. У близини мора постојати водена средина. То могу бити језера или ријеке.

Животиње их требају не само да пију. Више ове потребе је повезано са свакодневним пливањем. Поред резервоара, биковима су и даље потребне равнице на којима густо расте трава.

Водени бизон преферира да живи у близини воде са малом струјом. Ово је неопходан услов за његов живот. Он савршено плива и рони. Често плунгесиспод воде готово у потпуности, остављајући изнад површине само главу са предивним роговима. Вода помаже животињама да издрже високе температуре које су карактеристичне за њихова мјеста становања.

Он вози у блату са задовољством. Лепи се за цело тело, а затим се суши. Буффалое раде ову процедуру како би избјегле топлину и инсекте.

Мухе и гадфлиес воле полагати своја јаја на разна мјеста на својим тијелима. Егрети и корњаче помажу им да се ослободе досадних инсеката. Птица седи на врху животиње и уз помоћ кљуна добија инсекте.

Животиње се хране травом, укљ. онај који расте под водом. Такође једу вегетацију која расте на обалама акумулација. Пасе се ноћу и проводе дан у води.

Азијски бизон може да се пари у било које доба године. Женка има довољно потомака - читавих 340 дана. Младунче се појављује покривено пахуљастом жуто-смеђом бојом. Следећих 9 месеци, он се храни мајчиним млеком.

Дивљи индијски бик брзо осети присуство странаца и често напада прво. Пре него што нападне непријатеља, он копа земљу својим предњим копитама и гласно њуши. Највећа опасност су мушкарци који штите телад и биволе.

Ризик изумирања врста

\ т

Буффалои живе на територији која је занимљива људима. Као резултат развоја степа и шума, дивље животиње постепено нестају јер им је уништено природно станиште.

Данас су под заштитом. Не могу ловити. ИнАфрика за њих има посебна подручја очувања, ау Индији постоје расадници.

Съвместимостта на дивљих животних утичен от парието с удължене женки.Резултујуће потомство је већ тешко рангирати као дивље бикове.

Однос у различитим земљама

Буффало млеко садржи више протеина него кравље.Одликује се високим садржајем масти - 8%.На фармама у Италији, животиња даје око 1900 литара млека годишње.

Према оригиналној рецептури за производњу сира са моцарелом, морате користити бизоново млеко.

У Индији једе водени бизон, упркос чињеници да је то и бик.Религиозне забране се не односе на месо ове животиње.Зове се на исти начин: говедина или телетина.Укус меса је веома различит и много тежи од меса домаће краве.

У југоисточној Азији воле да воде борбе које укључују домаће водене биволе.Животиње за ову намену су посебно обучене, храњене на одређени начин и припремају се за такмичења.Овај призор није крвав.Мужјаци ретко озбиљно рањени од стране непријатеља.Борба се завршава када један од противника падне или су оба исцрпљена.