Брзина трчања Острицхес

Нојеви немају способност летења. То је због њихове висине и тежине. Али, они нису лишени способности да брзо трче, у којима користе своја мала крила.

Немогућност летења нојева се компензује високом брзином вожње

Опис трчања

Брзина ноја прелази буку других животиња. Ној је способан да трчи брже од коња. Његова таква особина повезана је са дужином и снагом ногу.Структуру шапа карактерише развијена мишићна маса и два прста на шапи: мали и велики.На палцу је канџа. У време трчања, ова канџа омогућава ноју да брзо покрене и превазиђе велике удаљености.

Способни су да повећају брзину до педесет километара на сат. Дужина једног корака птице је четири метра. Модерни спортисти и научници који су укључени у проучавање људског моторног система заинтересовани су за способност брзог ноја.

Ној је чест на земљишту:

  • Африке.
  • Далеки исток.
  • Јужна Америка.

Птица која трчи прелази брзину коња својом брзином. Птице чине вожњу тихо и глатко. Њихове дуге ноге дају способности животињи, без посебног напора да превазиђу велике удаљености.

Снажне ноге омогућавају ноју да трчи брзо и далеко

Ној се може кретати и до стотину километара на сат. И веома дискретно троше своју снагу. Нема животињеукључујући и коња, не може надмашити њихову способност да брзо покрију велике удаљености.

Брзина трчања нојева у случају опасности достиже седамдесет километара на сат, а дужина корака је седам метара. Њихова чула су толико развијена да птица која трчи миљама може да види опасност и да побегне.

Нојеви преферирају да се не упуштају у борбе, иако је њихова снага довољна да узврате нападачу.

Превазилажење км са брзином птице се добија из једног месеца старости. У почетку се шири максимална сила, након што се брзина птица смањи на ниво од педесет километара на сат. Превазилажење км у рекордној брзини чини птицу која трчи неприступачним плијеном грабљиваца.

Търговски ној може да досеже брзине до 70 км /х

Разлике

Ној може да ради брже од било ког предатора и друге птице. Поред тога, оне су највеће међу свим осталим птицама. Њихова висина може досећи двјесто седамдесет километара, а тежина добија сто шездесет килограма.

Високе и велике птице имају слабо развијена крила и снажне, високе ноге. Њихов врат је дуг и недостаје му перје, глава је равна. Брзе птице су постале уобичајене међу фармерима због свог меса, које је по квалитету слично говедини.

Брзе птице постале су посластица у кухињи многих народа.Зачињена је и богата витаминима и минералима.

Брзи нојеви нису избирљиви у својој исхрани. Они уживају у јелу:

  1. биљна храна;
  2. житарице;
  3. инсекти;
  4. мали краљежњаци.

Не требају велике количине воде, тако да могу мирно постојати дуго времена без воде.