Броодер за узгој пурица својим рукама, цртање пурана

Узгајивачи живине који узгајају живину у условима мријестилишта знају да младе животиње захтијевају константну температуру, довољно освјетљења и одговарајућенапајање.У одсуству кокошјег легла, најбољи помоћник ће бити елементарно то урадити сами.

Брудер за ћурке је лако урадити сам

Брудер, шта је то?

Структура која се разматра је регуларна кутија која је намењена за узгој пурана у првим недељама након рођења. Броодер је опремљен елементима гријања, расвјете, система за напајање и пива.Куповина фабричког уређаја за узгој пилића коштат ће прилично новчић.Алтернатива је израда броодера властитим рукама од отпадног материјала (картона, шперплоче, шипки, дасака или пластике).

Самостална израда

Да бисте направили броодер својим рукама, потребни су следећи алати и материјали:

  • убодна тестера или ручна тестера;
  • мерна трака и оловка;
  • клешта;
  • одвијач или одвијач;
  • чекић;
  • затварачи;
  • Фитинги;
  • дрвени блокови и даске;
  • решетка;
  • сијалица, кабл и прекидач.

Димензије конструкције треба да будубирајте на основу броја пилића. Стручњаци препоручују стављање не више од 25 пилића по 1 квадратном метру. Као пример, размислите о изради броодера од дрвета, дугог 1000 мм, висине 500 мм и широког, висина унутар кутије ће бити 450 мм.

Възможен дължина на 1 метър

Плоче морају бити израђене од плоча или од отпорне на влагу. Бочне стране објекта морају бити чврсто причвршћене, уз могућност постављања расвјетних уређаја на њих. Дно је израђено од идентичног материјала, сигурно причвршћено.

Такав броодер се лако може иселити на улицу, како би се рибе сунчале у јасном времену.

Врх зграде је опремљен поклопцем са решетком. То ће осигурати приступ свежем ваздуху и поуздано заштитити пуране од предатора. На дну куће се налази папирна легла, коју треба редовно замењивати, унутрашња шупљина кутије се дезинфикује раствором мангана.

Осветљење и контрола температуре

Изградњом броодера за младе животиње властитим рукама од картона или пластике, као расвјета се може користити стандардна столна лампа. Више практичних опција су опремљене огледалима или инфрацрвеним лампама. Ако се жаруља инсталирана у горњем дијелу зграде и не даје довољно топлине као расвјета, гријачи топле воде постављени око периметра броодера могу се користити као додатно гријање.

Температура у кутији за пилиће мора бити константна и одржавана.унутар 25 степени Целзијуса.У првих седам дана ова цифра је 27 грама. Осветљење пилића је потребно око сата. Поред тога, треба пазити да нема влаге, пропуха или прљавштине у броодеру. Усклађеност са овим условима ће вам омогућити да узгојите максималан број пилића сопственим рукама без губитка међу популацијом.

За да се охлади температура в броодер мора постојати лампе

.

Хранилице и појилице

Важну улогу у узгоју пилића има правилно формулисан режим исхране, исхрана и распоред хранилица и пијанаца. Лако је направити ове елементе властитим рукама. Боље је направити корито од дрвета или коситра. Да би сачували храну и спречили пилиће да је повуку дуж пода, уређаји за храњење би требало да буду направљени са одвојеним ћелијама и ограничењима.

Посуда за пиће треба да има структуру која штити пилиће од влажења. То може бити обрнута лименка на заобљеној посуди, вода из које се сервира у порцијама, како се користи.

Алтернативно, броодер може бити опремљен брадавицама. Не треба заборавити да је младима боље дати воду.

Цртежи и дијаграми

Схема изградње броодера властитим рукама, пренесена на папир, помоћи ће да се конструкција изгради у складу са строго одређеним димензијама, поштујући редослијед процеса и монтажу уређаја. Неке живинарске куће додатно опремају броодер бочним вратима како би посматрали пилиће и могућност њиховог уклањања без скидања.топ цовер.Међутим, с обзиром да кућа захтева свакодневно чишћење, чишћење довода, додатна врата нису потребна.Довољно је да се горњи део конструкције уклони постављањем решетке или фолије на њу да се проветри броодер и заштите кокоши од предатора.

Цртеж броодера и његове димензије

Приказани цртежи приказују врсту дрвене куће која се лако може направити својим рукама.Као што се може видјети на слици, дужина броодера је 1 м, висина и ширина 0,5 м. Горњи дио објекта опремљен је поклопцем са шарком и решетком.Мрежа се може изрезати од најлона или жице.

В некоторих фармери живаниа работает пластически обложки в први недели по ројство.Приликом избора ове методе, неопходно је обезбедити отворе за вентилацију унутар кутије.

Израда властитог броодера за пилиће, потребно је потрошити мало времена и новца.Али, у поређењу са фабричким инкубатором, користи су заиста уочљиве.Изградњу куће могуће је направити из импровизираних средстава: вишеслојног картона или пластичне кутије, што ће учинити производњу још скупљом.Наравно, узорак од картона је мање практичан од дрвеног, али ако се користи за мали број пилића, опција је сасвим прихватљива.