Бронзана и широко прсна ћурка: особине пасмине ћурки

Ћуретина је извор хранљивог и одличног меса, украс добро развијене куће и специјализоване фарме.Међу фармерима је заступљена разноврсна раса ове птице, али је и даље широко прсни пуран посебно популаран међу добрим и успјешним узгајивачима.Зашто је ова пасмина тако релевантна за модерни узгој?Које су карактеристике ових занимљивих пурана?

Бронзана широко прсна ћурка је веома популарна код фармера

Карактеристике

Брончана широко прсна ћурка свакако спада у популарне врсте меса бројлера.Први пут је одведен у САД за специјализоване затворене фарме. Пасмина тако тражених ћурки испала је након преласка домаће и дивље ћурке. Перадирани представници ове врсте имају бројне предности у односу на друге:

  • Турска у зрелом добу може достићи заиста импресивне величине.Маса ћурке је око 9-10 кг.Ако се птица правилно храни, пазите на њу, тежина птице може лако да достигне чак 11 кг.
  • Ћурке могу досећи већу масу од женки - до 16 кг.Понекад ћуретина у својој тежини достиже цифру од 20 кг.Било је појединаца чија је тежина достигла 30 кг, али то није квалитативна карактеристика, већ гојазност, која је непожељна међу таквом живином.

Изгледћурке истински величанствене и апсолутно одговарају називу пасмине.Груди су довољно широке, тијело је издужено, али су ноге широке.Глава и врат су широки, разликују се по средњој дужини.У овој области брадаваста кожа је помало плава боја.Перје се одликује тамном нијансом, са додиром бронзе.

Женка се разликује од мужјака

Пасмина пурана се незнатно разликује од мушког пурана у занимљивој боји насталог перја, јер постоје посебна пера на раменима и самом врату,чак и на њиховим крајевима имају атрактивне беле ивице.

У почетку је пасмина ових пурана била узгајана само у правцу индустрије, јер је веома слабо прилагођена рационалној исхрани промишљене шетачке природе.За повећани ниво продуктивности вриједи створити праве и уравнотежене услове притвора.Најбоља опција за доброг и искусног фармера ће бити постављање перади у прилично пространу собу.

Па, ако комбинујете садржај у заточеништву, где увек постоји пар женки и мушкарац.

Не треба се плашити величине ћурки - не једу много хране.Главни услов за правилну исхрану ове живине - сва храна мора бити правилно комбинована, избалансирана, а садржи и минерале и разне витамине.Разумна и корисна је адитив у храни заснован на различитим хранидбама.

Препоручује се да се пасмина храни специјалним кућним миксерима,сјецкана свјежа трава и зрно.Одвојено, ветеринари препоручују додавање висококвалитетног брашна просијаног костију, витаминских комплекса.

Упркос својој величини, бронзана ћурка не троши много хране

Продуктивност

Пасмина ових тражених пурана позната је по својој прилично брзој и импресивној брзини. Птица је већ у 23 тједна живота потпуно формиран организам који је свакако погодан за директну производњу здравог и висококвалитетног меса.Мушкарци такође достижу своју зрелост негде касније од женки.

Ова пасмина ћурки је посебно популарна за модеран и промишљен развој узгоја.Ово се лако може објаснити, јер се хибридна пасмина значајно разликује од других по својој продуктивности, константној излегљивости здравих пилића.

Курве обичне пасмине познате су по индексу полагања јаја.Дословно за то време женка је у стању да сруши 120 јаја, које се разликују у импресивној величини.

Бронзани пуран - вођа производње јаја

Предности пасмине

Развој пилића јавља се примјетно код пољопривредника:

  1. Турска има одличне пилиће, са великим задовољством засађена јаја.
  2. Ћурке из Турске које су се тек излегле су мокре, тако да морате чекати да се перје осуше и ставите их на посебно место са упорно повишеним температурама.
  3. Када су се пилићи излегли, нека иду директно мајци која се развијаматерински природни инстинкт.
  4. Чак и буквално једна домаћа пуретина може обезбедити кокошку са потомцима.

Бронзана ћурка је погодна за активну култивацију и трајни узгој на специјализованој домаћој фарми. Плаћа трошкове одржавања, бриге и пажљивог уравнотеженог храњења. Из тих разлога, домаћи пуран ове пасмине заслужио је једно од водећих места.

Важно је да се стално побољшање и побољшање пасмине догоди чак и од стране професионалних узгајивача и ветеринара.