Броилер патке: карактеристике и патке за узгој

Патке бројлери су популарне међу многим фармерима, онима који воле да проводе вријеме у кућици и узгајају животиње, узгајају биљке. Можете покупити разне врсте пасмина које ће вам помоћи да повећате продуктивност вашег пољопривредног пословања.

Пекиншка бела патка - популарна бројлера

Узгој бројлера не захтева много муке, па имате одличну прилику да се укључите у сточарску производњу, што ће донети правилне и очекиване резултате.

Вредно је напоменути да је узгој пачића и патака таквих пасмина посебно популаран, чак и на глобалном нивоу. Да бисте узгајали птице у висококвалитетним и пажљивим кућним условима, морате почети да узимате расу за домаће двориште.

Цоммон бреед

За узгој у добрим кућним условима погодни су бројлери: амерички мошус, бијели пекинг.За читав низ одређених карактеристичних узрока, најпопуларнија је пекиншка бела пасмина.На основу тога, узгајане су многе домаће патке са високим индексима продуктивности.

Мусцови патка, когда также названа индутку

Мусцови патке имају осебујан мирис меса, који личи на окус правог дивљег меса. Америчке патке никада неће захтевати стварање резервоара.Узгој домаћих пачића треба да се одвија само на топлим температурама.

Ове стене су основне, стога у овој фази активно расту у својим кућним условима.

Како правилно узгајати пачиће тако да донесу резултате које очекујете?

Садржај пачића

За патке за узгој бројлера постоји инхерентна врста култивације на отвореном.Пре употребе патке треба очистити и дезинфицирати.

Забрањено је употребљавати голи под у изграђеном утиатнику, јер се на њега мора поставити мали слој вапна, слој висококвалитетног дрвеног и сушеног чипса.

Само пачићи могу да се држе у кавезу, одраслим птицама је потребно чување подова

Запамтите да пошто су обојени слојеви директно контаминирани, треба их заменити.Иначе ће се у вашој кући стално ширити друга инфекција, што је опасно по здравље чак и младих патака и одраслих патака. Влажност мора бити стабилна и флуктуирати унутар 75%.

Промишљена организација осветљења у пачићу:

  • Пачићи не могу толерисати потпуно одсуство нормалног светла, јер почињу да се плаше у мраку и сломе друге.
  • После рођења, пачићи би требало да имају светло 24 часа.
  • Код одраслих патака, препоручује се укључивање светла у трајању од 16 сати.

Пачићи било које пасмине бројлера имају специфичност: период узгоја је максимално три мјесеца.Ако претјерате патку, њен труп ће једноставно постатиније занимљива и није профитабилна за продају.

Броилер дуцклингс за 3 месеца

Храњење пачићи

Како јести пачиће? Храњење мора бити тачно од првог дана успешног живота бројлера. Пачићи захтијевају чињеницу да су добро нахрањени већ 18 дана након излегања.

Најбоља храна за добијање на тежини биће кувано обично јаје или специјална храна за јело.

Крута храна се додаје постепено како не би изазвала фрустрације и поремећаје у пробавном систему.

Многи професионални узгајивачи живине поуздано тврде да би пачиће требало хранити према добро осмишљеној шеми:

  • После 21 дана живота, можете нахранити паче чистим зрном. Прелазак на ову врсту хране треба да буде пажљив и постепен.
  • Пачићи би често требали јести траву, али она не може бити једина уравнотежена храна.
  • За патке, додајте шљунак средње величине у вашу исхрану.

За правилну и делотворну негу и узгој распрострањених и популарних патака за узгој бројлера, није потребно продужити време и материјални отпад, већ је потребно добро промишљено храњење. Они ће бити узгојени много лакше него зечеви. Ако сте почетник узгајивача живине, патке бројлера погодне су за покретање посла који ће бити прилично успешан и финансијски одржив.