Бројне сорте купуса од брокуле Купус

Брокула није само биљка обдарена корисним елементима у траговима и уобичајена у кухању, она је такође производ који има више од две стотине сорти.

Броколи Тонус - популарна рана сорта

Подврсте брокуле

Сорте брокуле су разноврсне, али сличне по својим карактеристикама.Главна корист од узгоја ове културе је да бројне сорте брокуле могу расти у различитим регионима земље.Они преживе и обилато расту у свим климатским условима.Свака сорта има своје карактеристике и прихватљиве услове за гајење.

У домаћинствима ријетко налазите сорте купуса од брокуле, пошто то мало пољопривредника жели.Уз сву своју разноликост, најбоље сорте брокуле се узгајају углавном у индустријским размерама.

Тешкоћа у култивисању усева лежи само у правилном избору сорте која ће се укоријенити у вашим климатским условима, а остатак неће захтевати много труда од вас.

Броколи Лазар Ф1 дозрева за само 60 дни по сађење

Врсте брокуле:

  • Тонус.Поглед је карактерисан укусом који је супериорнији од других.Рани период сазревања траје седамдесет дана од момента првих изданака.Сва слијетања се приближавају у једном тренутку, равномјерно.Тежина и висина су двјесто грама и осам центиметара.Велики снопзелена боја. На месту сечења расту процеси, добијају тежину педесет грама. Жетва ће бити око седам килограма по квадратном метру.
  • Броколи Ф1. Тражена врста културе. Одговарајући температурни режим од двадесет степени, сазрева у средњем року, тј. Ни рано ни касно. Хрпа је велика, боја је зелена. Подложан је дугом складиштењу и намењен је за свежу употребу, погодан за топлотну обраду.
  • Лазар Ф1. Од тренутка садње, усјеви се појављују два месеца касније. Ово је најранија врста брокуле. Екстерне карактеристике и параметри се не разликују од претходних типова.
  • Линда. Сазријева након три до четири мјесеца. Тежина греде може досећи четири стотине грама.
  • Витамин А. Даје се три месеца после слетања. Величина је мала, тежина је око три стотине грама. Боја биљке је тамно зелена.
  • Аркадиј. Период пуцања је средњи, тежина је четири стотине грама, боја је зелена, структура главе је брдовита.
  • Витамин. Жетва још није достигла три месеца. Односи се на појаву са раном зрелости. Тежина греде је око три стотине грама, али не досеже ту границу. Иза овог погледа је потребна пажња, она губи своје квалитете, ако не жањете на вријеме.
  • Патуљак. Сива - зелена боја главе достиже тежину од три стотине грама. Друга жетва од тренутка жетве прве жетве даје глави двјесто грама. Погодан за узгој у сјеверним дијеловима земље. Као и сорте калабресе, ласер, лакови, монтерреи.
  • Цонтинентал. Ова врста има водећу позицију према укусу,тежина снопа достиже пет стотина грама, касни.
  • Монтереј. Отпоран на болести и штеточине врста. Зрело рано, гомила може тежити и до килограма, али поновљени избојци су одсутни.

Броколи је врста карфиола. Ова биљка је непретенциозна, али зависи од климатских услова.Изгледа да изгледа као обичан купус, али мањи. Семе многих биљака погодно је за гајење у Сибиру, на Уралу, у Москви. Култура је погодна за узгој на отвореном тлу.

Монтереи броколи - рана сорта, отпорна на оболења

Особине постројења

Све врсте културе брокуле расту на отвореном пољу. Семе клија у различитим регионима земље са свим климатским условима. У Сибиру расту хладно-отпорне културе. Нека семена су погодна за средњи појас. Главна предност семена културе је у томе што су погодни за гајење у Сибиру.

Разлике у врстама сорти су у предиспозицији, издржљивости и изгледу.Цалабресе је више налик густим цватовима и има свијетло зелену боју, али италијанска брокула има облик шпарога. Ова врста се једе заједно са стабљикама.

Корисне особине биљке надмашују сва позната поврћа. Ова биљка је незамјењив дио исхране вегетаријанаца. Протеини који се налазе у броколи могу да замене пилеће и говеђе протеине. Поред тога, култура садржи велики бројвитамини, минерали и аминокиселине неопходни за здрав развој организма, не садрже масноће.

Броколи је најкорисније поврће на свијету

Узгој сјемена је користан јер је усјев непретенциозан, расте у отвореном тлу и не захтијева посебну бригу.Купус је тражен као прехрамбени производ, јер је неопходан због својих квалитета.Биљка садржи већу количину витамина Ц у односу на уобичајене агруме.Семе културе није тешко купити.Семе биљке се сади на отвореном тлу и за три до четири месеца усев даје усев, у зависности од тога које семе се селе.

Купус је идеалан за дијете.Пошто вам витамини и минерали омогућују да надокнадите ограничења у прописаној људској исхрани.