Брига за тиквице: како оплодити поврће тиквице

Принос биљака од бундеве односи се на збрињавање садног материјала.За добро плодоношење, потребно је квалитетно обрадити локалитет, подесити време за сетву семена на месту и благовремено пресадити саднице након што се клице појаве на локацији.

Да би се тиквице активно развијале и доносиле плодове, морају бити правилно оплођене

Брига за тиквице

Тиквице су биљка која захтева мало бриге, алиосновна брига о усеву на отвореном пољу је још увек потребна.Да би се сачувао ниво садржаја шећера у тиквицама потребно је контролисати ниво заливања током периода залијевања на отвореном тлу, као и током зрења поврћа.Важно је придржавати се наводњавања у умјереним количинама како би се избјегла труљење биљака.

У почетку, семе треба сијати на отвореном тлу, припремајући влажну земљу за садњу.У време садње на отвореном тлу, заливање се не врши док се саднице не савладају у потпуности на новој локацији.Пре садње, саднице су обилно заливене на отвореном пољу.Након завршетка периода адаптације, биљку треба залијевати за сухе периоде пет пута дневно.Ако су временски услови кишни, смањите залијевање.

За период формирања цвасти, учесталост наводњавања је седам пута дневно. Количина наводњавања треба да буде једнака количини која ће влажити земљу до дубине одчетрдесет центиметара. За квадратни метар, прихватљиво је пола каше воде загријане на собну температуру.Сваки грм има довољно три литре воде након пресађивања на локалитет.

У време формирања јајника на тиквицама, заливање се подиже два пута.Не заливајте тиквице хладном водом, морају се загрејати до собне температуре.Хладна температура воде доводи до суспензије развоја биљке и изазива појаву болести.Заливање треба обавити ујутро и након заласка сунца.За сушну сезону препоручује се повећање волумена заливања.Неопходно је залити биљке до корена, покушавајући да не утиче на слој земље.Воду биљке њежно усмјерите поток воде, покушавајући да не опере земљу с краљежницом након залијевања.

Залијевање тиквица треба обавити ујутро или увече, али не средином дана

Примјена хранидбе

Храњење тиквица није мање важнозалијевање биљака.Обавезно оплодите место након засађених тиквица.За ђубрење тиквица треба користити компост, висина наношења компоста је једнака четири центиметра.Такође хумус се користи као малч, заједно са сламом.Мулцх на локацији доприноси задржавању влаге у том подручју дуже вријеме.Захваљујући малчирању тла, раст корова се смањује на парцели.

Ако се климатски услови одликују обилним падавинама, постројење треба да буде покривено посебним материјалом или око локацијенаправите дренажне системе.

Храњење тиквица помаже да се повећа принос до осамдесет процената. Правилно организовано ђубриво може побољшати састав тиквица, повећавајући садржај витамина и количину шећера у биљци. Поврће добро реагује на увођење органске материје на локалитет. Примена органског облога треба да се врши истовремено са обилним заливањем.

Током процеса развоја, тиквице се оплођују три пута са течним гнојивом, помешаним са пепелом, у пропорцији: једна вредност пепела на петнаест стајњака. За ђубриче добро гнојиво користећи птичји измет у односу од двадесет до један. За храњење тиквица користите и:

  • инфундирани корови;
  • или инфузију коприве и траве са травњака.