Брига за бисерке зими Птице

“Царска птица” жели да се приватни власници у саставу и узгајивачи узгајају у индустријским размјерима. Интересује се не само егзотично и порекло, већ у већој мери и производне карактеристике птице.

Бисерке добро одржавају зимски садржај

Насљедна непретенциозност олакшава држање птица зими. Својства производа не губе своју корисност неколико година, а једноставна брига за домаће птице изазива повећан интерес.

Узгајање бисерки у заробљеништву се одликује ниским трошковима рада, лакоћом храњења и одржавања.Птице су неконфликтне природе и слажу се са представницима пилића у истој просторији. Љети и зими, бисерке су непретенциозне и захтијевају минималну пажњу.

Услови одржавања зими

Птице се ријетко налазе у сеоским господарствима, а врло ријетко их узгајају бројнија стада у пољопривредној индустрији.

Спасили су страх, издржљивост и висок имунитет од дивљих предака. Ово разликује гвинеје од удаљених рођака пурана и пилића. Тело одрасле птице је топло на 42,5 ° Ц, зими може бити ниже, око 40 ° Ц.

Савршено је могуће са собом садржати јато пилићагуинеаАли треба да избегавате ово ако не желите да се појединци паре, што је врло вероватно.Приликом узгоја једне гвинеје , , такође је разумно да јој се обезбеди посебна просторија за очување индивидуалности.Ако не постоји посебан простор за негу, потребно је одвојити постојећу мрежу.

Бисерке добро лете и могу превазићи високе препреке и напустити грозд.Због сигурности, крило лета се константно скраћује.

Птице лете добро и воле да седе на ослонцу

Јаке прехладе у зимским месецима птице лако толеришу. „Морозов се не плаши бисерки, него њиховим узгајивачима“, кажу они.Стадо је смјештено у соби затвореној за вјетрове.За неизоловане шупе користе се обичне даске.Садржај бисерки не толерише промаје.Млади пилићи, иако су природно имуни од прехладе, нису довољно јаки.Немојте их излагати непотребним тестовима.Љети, додатна вентилација и проток свјежег зрака оживљавају, у хладном треба избјегавати.Од пукотина у амбару треба се отарасити.

Важно је опремити дом са погодним хранилицама.Глодавци у довољним количинама ће птицама омогућити одмор и одмор.Пречка постављена на висини од око пола метра.Хладни подови су прекривени дебелим слојем природних материјала: сламе, сухог тресета или пиљевине.Стеља се не уклања током зиме.Уклања се додавањем следећег слоја, повећавајући термалну компоненту.

Просторије морају бити суве. Да би се под сачувао вишак влаге, зграде се граде на терену са малим нагибом. Растопљене и индустријске воде се не акумулирају, сухоћа и одсуство плијесни у кући остају. Морамо бити озбиљни у вези са овим условима притвора. Често, време представља изненађења, у влажном окружењу, бактерије се лакше шире, тело се брже хлади. Код гвинеја, способност касања је смањена.

На улазу у зграду, потребан је праг за стварање препрека да би се ухватиле окретне говече кокоши. Отварање врата споља ће спасити од физичког утицаја на птице.

Топла структура капитала се користи на индустријским фармама, пољопривредним помоћним фармама како би се створили услови за полагање јаја. Мразни периоди до -50 º Ц. Гвинејаче преживљавају добро, али не носе довољно За постизање високих перформанси, потребно је одржавати температуру зими у просторијама -15º-17º.

Бисерке се могу држати у изолираној шупи

Куће за живину имају приступ уличном ограђеном простору са оградом висине до два метра по ободу. Обезбеђен је параван и удобан боравак са површином од око 1 м2. на двије особе од бисерки за унутарњи простор и око 30 м2. фор оутдоор.

Важност осветљења

Неопходно је да се зими прописно организује додатно осветљење за становање птица. Бисерке активно журе само током дана.

Вештачки извор може продужити полагање јаја. Потребно је трајање светлавреме за одраслу птицу преко 15 сати.

Употреба светилки повеча възможност на јајци от гаворните за 12 месеци за възможност на 30 комади.

Карактеристике това у хладним месецима

Без обзира на то које је годишње доба вани, потребно је мјесто за ходање „краљевских“ птица. Они воле слободу и ходају са задовољством у блиским ливадама, кљуцају инсекте у башти и врту, без оштећења садње. У зимским товарима са својим омиљеним делицијама, инсекти, нећете их хранити, јер они једноставно не постоје.

Феед мора садржавати све елементе који недостају. Летјелице имају пепео и песак у количини која задовољава апетит и потребе гвинеје.

Калцијум се интензивно конзумира код кокоши несилица. Његова велика количина се налази у љусци јаја. Овај производ се добро апсорбује јачањем костију и мишића птице. У крмне смеше се додају мљевене љуске.

У зиму, мркве замењују зеленило у исхрани бисерки

Око половине исхране краљевске птице је зелено. У приватној пољопривреди може се зими замијенити разним биљним отпадом, љуштењем мркве и крумпира. На фармама или индустријским фармама, паметно је додати храну коштаном брашном, рибљим уљем и киселим млечним производима. Храњење укључује махунарке, силажу, квасац, проклијала зрна и друге намирнице типичне за живину.

Птице са задовољством једу кукуруз и пшеницу. Протеинске мешавине за кокоши несилице користе се и код представника бисерки.

Пре спавањабоље је дати крмну смешу, они одржавају топлоту у телу гвинејског меса, дају енергију за виталну активност.Формирају се неопходни елементи, ау хладној сезони птица наставља полагати јаја, благо губи на тежини.

Карактеристичне карактеристике живине

Обавезан знак здравог јата је страх од бисерки.Тихо понашање треба да алармира домаћина.Птице обично производе жамор, стално говоре о нечему.Поремећај буке стада је природни знак здраве популације.Повећано узбуђење примећено је приближавањем непознатог, страног објекта.

Висока имунитета осигурава максималну отпорност на типичне болести перади.

Корисност производа, његова повећана способност преживљавања без губитка јединствених супстанци и елемената у траговима, оправдава повећане трошкове његовог стицања.

Организам здраве одрасле бисерке обезбеђује појединцу продуктивне и декоративне функције:

  • производња јаја са читавим низом вредних супстанци;
  • храњење укусним, дијететским месом;
  • Декорација дворишта са ретким перјем.

Гвинејске кокошке су лепа пера, укусно месо и здрава јаја

Нијансе исправног садржаја бисерки током хладног периода

Опште карактеристикепонашање кокошјег стада и трикови чувања у хладној сезони иу хладном времену, напомињемо важност:

  • присуство суве просторије са топлим подом, изузев скица;
  • обезбеђивање простора за шетњу;
  • уравнотежена витаминско-минерална исхрана за одржавање и повећање тежине меса;
  • додатни дизајн светла за живинарске куће, што повећава време полагања јаја.

Цена здраве продукциите на пари, произведени от производителите, е висока. То је у потпуности оправдано својим посебним квалитетом, који дуго времена задржава способност да не изгуби присуство корисних компоненти.