Брига за јунско грожђе

Брига о грожђу је константан процес, спроводи се три сезоне, а главна одступања при узгоју грожђа обавља се у пролеће и лето, уочи жетве.

Здравствена нега у јуну укључује зелене операције, храњење и заштиту од болести

Правила летње скрби

Јун је период. када се може бринути за грожђе. до садње младих садница. Код засађених биљака, брига се првенствено односи на штипање, што побољшава процес опрашивања.

Пре цветања, садни материјал треба третирати средствима за побољшање формирања цватова и пупова. Припремање грожђа врши се минералним ђубривима. Земаљски део је третиран антивирусним и антифунгалним лековима. Брига за грожђе током лета садржи многе препоруке да се биљци дају јакост за правилан раст, а његу се врши у фазама.

Малчирање плантажа ће сачувати влагу у земљишту

Летња брига о грожђу састоји се у везивању и уклањању непотребних пасторака.

Након завршетка процеса цветања, можете почети да храните земљу око грмља винове лозе. До краја јуна жетва се рационализује, уклањајући непотребне групе. Контрола броја гроздова помаже да се целокупна култура потпуно и ефикасно сазрије. Када грожђе расте, третирају се фунгицидима.

Њега грожђау лето, пре свега, садржи препоруке о штипању садног материјала. Асцетске биљке су слаби изданци грожђа које расту близу лишћа. Ако раст грма настави нормално, број пасторка неће бити велики.

Повећавају количину зеленог дела постројења и повећавају принос за наредну годину. Није могуће потпуно уклонити изданке, јер од њих зависи принос биљке.

Зелени избојци се скраћују

Они су одведени да штипају четврти лист. За винову лозу, пасторке су резерва која помаже биљци да се опораве након повратка усева. Почетком љета, младице се појављују на младим изданцима у подручју осмог шпијунка. Избаците их до четвртог ока, следећег прстохвата. На бодовима, расту нови процеси, које треба раскинути.

Недостатак бриге за изданке и неконтролисани раст грмља изазива прекомерну густину, што смањује принос и укус грожђа.

Такође, задебљање је узрок разних болести садног материјала, што може довести до смрти биљке.

За почетнике, брига о грожђу може изгледати неодољиво, али методичност ће омогућити несигурном вртлару да постигне високе приносе и здравље од садног материјала. Неки баштовани не само да избијају, него и бобице у гроздовима. За кишни први мјесец љета карактерише касна сазријевања усјева и инхибиција почетка фазефловеринг Да би се избегао неуспех у зрелости усева, за почетнике је боље направити прозирни визир на грожђу, штитећи га од јаких киша.

Рељефовање изданака замене

Да би се убрзао процес издавања усева испод доњег нивоа четкице вегетативног изданка, уклоните прстен коре до ширине од пет милиметара.

Ова акција повећава брзину зрења усева за десет дана.

Нега на почетку лета

Јуни следи:

  • посматрање и контролисање раста лишћа и грмља;
  • заштита од штеточина;
  • раст грмља;
  • уклањање корова и стискање посинка.

Скидање ектра дјевојака чини грм јачим

За јун, посебно у сјеверним регионима, постоје оштре температурне флуктуације, тако да неће бити сувишно покривати грожђе за ноћ, како не би изгубили биљку или не изгубили неку количину жетве.

Карактеристике летње скрби

За младо грожђе, до средине првог мјесеца љета, уобичајено је да грмље расте у правцу. Потребно је уклонити нове изданке, оне који нису потребни за раст лозе. Важно је укључити се у уклањање двоструких и троструких изданака. За правац раста оставите јак излаз, остатак се уклања непотребно. С времена на вријеме, младо грожђе треба залијевати и оплодити, подземни дио треба третирати посебним средствима.

Корови треба да се стално уклањају са локације и не чувају се биљни остаци који узрокују гљивичне болести.

Подвезица штапова избацује њихову повреду

Повежите нове избојке, стегните процесе. Гроздови се уклањају када се појаве прва два, а затим остављају на десет, а следеће године на двадесет, како се не би преоптеретио млади грм.

Кад грожђе уђе у фазу плодоношења. Неопходно је водити рачуна о биљци, усмеравајући све снаге да раде са земљом и земаљским делом постројења.

До почетка јуна винова лоза није везана. Процес бриге се спроводи пажљиво, без оштећења нових процеса.

Уклањање вишка јајника омогућава остатку да расте и постане пуноправнији

.

За први мјесец љета, типично је завршно чишћење грожђа из остатака прошлогодишње жетве: слабе, болесне и осушене површине. Тада треба почети да бринете о цвасти, постепено их уклањате: почните са онима који расту четврти и карактеришу их слабост. Уклоњене су и слабе избојке и избојци и они који су близу базе. Пре цветања пуцају прсти на три центиметра.

Пре цветања, пређите на превентивни третман са фунгицидима или импровизованим средствима. заштите од ефеката болести. Истовремено, храњење недостајућих елемената.

У јуну се појављују први знаци болести. На фотографији - плијесан

До средине јуна почиње цветање, које се обавља независно. Количина и квалитет усева зависи од пружене неге, али од климатских условакључну улогу.

Није тешко бринути се за грожђе и висок принос ће бити стабилан ако се биљка правилно негује током цијеле сезоне. Правилна култивација ће омогућити плодове грожђа дуги низ година.