Брига о репи: када и како најбоље засадити репу Цикла

Сјетва репе са сјеменкама почиње у прољеће на одређене дане.Прва фаза узгоја репе је сетва семена за саднице.Да бисте добили добру жетву, морате да знате када треба да засадите репу.

Садњу репа на садницама треба обавити у одређено време

Датуми садње за репу играју кључну улогу у збрињавању ове културе.

Брига за репу

Растући репа је дуг и компликован процес.Подијељен је у неколико фаза, које су саставни дио бриге о биљкама.Вртлар који планира да добије пшеницу треба приступити процесу у неколико фаза:

 • припрема земљишне парцеле за садњу;
 • избор садног материјала и његова прерада;
 • узгој садница;
 • роњење репе;
 • преношење садница на отворено земљиште;
 • даље брига о слетању.

Услови садње репе и шаргарепе играју важну улогу, али постоје многе друге нијансе које утичу на раст биљке и доступност усева. Будући да је биљка сјемење у отвореном тлу, ријетко клице, гаји се садницама.

Прије свега, можете посијати сјеме биљке у прољеће у малим контејнерима, испод садница.Фаза раста материјала ће бити подељена на неколико делова:

 1. Сетва одбачених и третираних семена.
 2. Уклањање и пребацивање у контејнере.
 3. Трансплантација одраслих садница у отвореном тлу.

Поврће повољно са трансплантацијом и конзервирањем, тако да ће овај процес, ако се правилно рукује, само повећати ваш принос. Можете да проклијате семе пре него што почнете да скупљате методом пужева - умотајте их у влажан памук.

Беетс се посадат във предпределено зема

Након што су саднице ојачане, оне се превозе заједно са неким земљиштем како би се отворило земљиште. Земљиште треба припремити у јесен. Припрема се састоји од неколико узастопних фаза, као и целокупне неге биљке. Копате земљу и копате рупу испод репе. Тло се третира од штеточина и чисти од корова.

За кратко вријеме прије сјетве, у јарку се ствара стакленик: ископавају парцелу, проширују прошлогодишњу вегетацију, сипају је на градилиште топлом водом и покривају је филмом. Дакле, земља је оплођена и земља ће бити повољна за садњу репе.

Први пут након садње репа се може засенити да би се биљка прилагодила. Обавезно оплодите и залијте подручје. Ђубриво се ширило у жлебове близу садног материјала, а затим је залијевало обилном количином топле воде. Гнојиво се шири и прска у облачним и сувим временским увјетима како би се избјегла могућа опекотина на биљци.

У просеку, усев репе се формира након три или четири месеца од времена сетве, све зависи од бриге и климатских услова. Поврће воли опуштену и лагану земљу, тако да је у случају густе земље добро оплођена.и олабављен.

Беетс лике лигхт гроунд

Врема засилениа

Сетева за репа и коренки варира в април и уни.Ова разлика се објашњава различитим периодима почетка топлоте у централном, јужном и сјеверном региону.Да би семе семенке шаргарепе и репе правилно сијало, мора се полазити од предвиђања, индикација лунарног календара и појединачних опажања. ношење репе и шаргарепе на отвореном тлу могуће је када нема вечери хладноће.Садња семена у пролеће за саднице почиње шест недеља пре него што се биљка пренесе на отворено земљиште.

Цикле, као и шаргарепа, су усјеви отпорни на хладноћу.Али садња цикле и шаргарепе у пролеће је боља на температури од десет степени.Пазите на манифестацију пролећних мразева и природу климе за неколико година, како не бисте изгубили време са периодом када садите мркву и репу.

Повољни дани по лунарном календару:

 • Март је двадесет четврти;
 • Април је трећи, од седмог до дванаестог и двадесет деветог;
 • ​​
 • мај - од првог до петог, двадесет и четвртог и тридесетог.

Избор дана за садњу мркве и репе је повезан са понашањем Месеца и повољношћу садње.По лунарном календару, објективно бирајте дане сетве, заливања и ђубрива, у зависности од раста и смањења месеца.

Месечни календар увелико поједностављује дефиницију датума сјетве

Време сјетве семена у Москви или на Уралу зависи одлунарног календара, и из климе вашег региона. Само вођење календара је безобзирно.

Клима Лењинградске регије и Урала разликују се, као и температура у јужној зони. Стога, у зависности од ваше области, температуре ваздуха и тла, врхова лунарног календара, можете одабрати повољне дане за сетву семена.

В сибирската област е повољно време за изтоварване на јуни. У централним регионима, повољно време је дан крајем априла или дана почетка маја.

Повољно вријеме за засијавање сјемена репе је релативно. Да не би извршили акцију пре или касније, треба да градите на многим факторима.

Могуће је постићи раст биљке на температури од три степена, али током прољетних мразева култура ће умријети. Из тог разлога, могуће је узгој садница прво у пролеће, а тек потом пресадити на отворене дане у повољним данима. Сјетва сјемена у прољеће је пуна и непредвидљива, поготово с нашим климатским увјетима.