Брига о поврћу: како се хране краставци након садње краставаца

Краставци су засађени у земљишту под одговарајућим климатским условима након што саднице расту. Пре пресађивања садница, земљиште се оплођује и, у процесу узгоја краставаца, шире се више пута.

Краставац може бити оплођен након садње у отвореном тлу

Правилно храњење краставаца

Правилан избор облачења омогућава вам да добијете богату жетву воћа по изгледу. погодан за продају. То није неуобичајено када краставци расту замршени, закривљени, превелики или обрнуто - мали.

Краставац у процесу раста апсорбује све корисне супстанце из тла, па је неопходно правовремено нахранити садни материјал. За садњу у отвореном тлу нанесите малу дозу ђубрива.

Обрада краставаца на отвореном тлу је ефикасна када се комбинује у прскању корисних супстанци у горњем делу биљке. Без ове акције, све ваше акције бриге ће бити узалудне. Распршујете лишће на гнојиво да се краставац асимилира много брже. И паралелно, дајете средства за садњу паразита и болести како би се биљка заштитила од могуће смрти.

Погодно време за храњење у облику ваздушног јастука је ујутро или увече. Временски услови треба да буду без ветра, суви и облачни.

Ако може доћи до распршивања ђубрива у врелом сунчаном временуопекотине на лишћу или воћу.Органска ђубрива се прскају, користе се нитрати или специјална средства.

Гнојиво од краставца треба производити када сунце не падне на лишће

.Можете претјерати са ђубривима, па изаберите дозу на основу одређених прорачуна.Прије оплодње тло се залије с топлом и чистом водом.После садње краставаца на растојању од шест центиметара од садног материјала, формира се канал у који се ставља ђубриво.После тога се кревет поново зали, овај тренутак повећава брзину апсорпције корисних супстанци у коренов систем.

Неопходно је пажљиво хранити садни материјал, покушавајући да избегне добијање ђубрива на лишћу и воћу.Ако се то не може спријечити, исперите подручје с много топле воде како бисте спријечили настанак опекотина.

Завршна фаза храњења је попуштање тла.Ископана земља повећава брзину апсорпције корисних супстанци и засићена је кисеоником.

После садње биљке у отвореном тлу, гнојиво се наноси петог дана.Око пет литара ђубрива користи се по квадратном метру садног материјала.Након што завршите са храњењем парцеле, земљиште можете посути дрвеним пепелом.Неки вртлари залијевају место раствором мангана.

Упутства за негу

У зависности од тогаОблици воћа и раст грмља, можете објаснити шта није довољно у земљишту и надокнадити недостатак овог елемента.

  • Ако садни материјал постане блед и жут, краставци немају азота.
  • Недостатак калијума је видљив у малим и деформисаним плодовима, код оштећења ивица листа и смрти доњег лишћа.
  • Жути листови сигнализирају недостатак магнезијума.

Ферментисани краставци дају одличне плодове и зелене грмове

Брига за краставце се не завршава избором горње дораде, иако овај тренутак заузима важно мјесто. Ваш усев и његова доступност ће зависити од тога како ћете изабрати тло и како ћете засадити семе. Земља треба да буде плодна и лабава. Ако не испуњава ове захтјеве, морат ћете потрошити вријеме на његово враћање:

  • Храњење.
  • Лоосенинг.
  • Подела на кревете.
  • Влажити и чистити коров и болести.

Земљиште мора бити очишћено од корова и излијечено од штеточина и разних микроорганизама.

Прелива се разборито поставља, анализирајући структуру тла и потребу за елементима у траговима краставца.Што се тиче узгоја поврћа, треба узети у обзир да краставац треба одређене елементе у различитим фазама формирања воћа. Из овога је неопходно да почнемо са избором врхунског одијевања.

Највећа потреба за краставцем у калијуму и фосфору је већ након пребацивања садница на отворено земљиште. Овај елемент вам омогућава да боље формирате воће и повећате шансеза великодушну и предивну жетву.У специјализованим продавницама можете купити ђубрива, посебно направљена за садњу и негу краставаца.Такви лијекови помажу новопридошлим и љетним становницима који раде на сиромашном плодном тлу.

Правилно облачење вам омогућава да добијете урод лепог изгледа и укусног поврћа.Велики утицај на формирање воћа даје вашу бригу.Краставци требају пажљиву контролу и контролу у процесу раста и формирања грма.