Брига о патлиџану: храњење у стакленичким условима Патлиџан

Узгој патлиџана у стакленику је уобичајен. Прво што треба урадити пре сетве семена је да се идентификују карактеристике сорте и снага његовог раста, како би се одредила учесталост сетве семена и висина инсталираног стакленика.

Да би узгајали обилну жетву патлиџана, грмље треба редовно хранити

Патлиџан у стакленику

Патлиџане према степену раста грма су два типа:

 • патуљак;
 • висок.

Да би се биљка узгајала у стакленику, потребно је одредити колико ће грм патлиџана расти из ових семена. Саднице се саде на површински слој земље, садни материјал не треба продубљивати, јер не прихвата поврће. Јама за сетву семена би требало да буде дупло већа. Напуните бунар водом са собном температуром, поставите саднице и покријте земљом.

Након засађивања патлиџана, нијанса је осигурана три дана, стално залијевајући подручје.

Корен патлиџана је слаб, постављен када се сије на површински слој земље, због чега патлиџан не воли пресађивање. Да би се смањила стресна ситуација за биљку, важно је осигурати да коријен има довољно влаге за напајање цијелог слоја земље.

Биљке у стакленику захтевају посебну пажњу

Прелив се доноси у стакленик на четвртомнедељу дана, јер су до тада патлиџани потпуно навикли на ново место.

Корен патлиџана прилагођен је локалитету и може у потпуности апсорбовати витамине и минерале из ђубрива. Наношење ђубрива на период приноса врши се специјалним растворима минералних ђубрива. Разредити дресинг жлицом средстава на десет литара воде.

Првих десет дана након пресађивања садница, тло се ослободи, пребацујући земљу ближе тлу. С времена на време залијевају биљку. Да бисте то урадили, користите воду загрејану до тридесет степени.

Пуњење тла прије копања: гној, пепео, минерална ђубрива

Приликом отпуштања размотрите површинску локацију кореновог система.

Касније у стакленику, након искрцаја, побринут ћете се за сљедеће акције:

 • формирање раста грмља;
 • редовно и умјерено залијевање;
 • наношењем хране;
 • третман биљака од штеточина и болести.

Търгови под патлиџени треба да бъдат свободен и дървен

.

Посебну пажњу у бризи о патлиџанима треба посветити примијењеној обради и третману слоја земље.

Како се храни и води патлиџан

Патлиџан који се узгаја у стакленику или на отвореном простору поставља посебне захтјеве за залијевање. Редовно заливање са умереном влагом - правилна и потпуна нега биљке. Ако залијевање није довољно, кампови ће постати дрвени, а заједно ће пасти и цвастијајници и читав површински слој.Не можете залити биљку хладном водом, јер то зауставља развој биљке.

Након загревања воде до тридесет степени, патлиџани се залијевају једном недељно, прскајући влагу десет литара по квадратном метру.

Вода за наводњавање и дораду треба загрејати на сунцу

.

Период цветања карактерише наводњавање у количини од дванаест литара по квадратном метру два пута у седам дана.У процесу цветања заливао се само до корена.Током периода наводњавања важно је редовно провјетравати стакленику како би се избјегла прекомјерна влажност.

Свако залијевање треба бити попраћено отпуштањем тла дубоко шест центиметара.Хибридне сорте патлиџана захтијевају честу оплодњу када се узгајају у стакленику или на парцели.Недостатак исхране негативно утиче на развој патлиџана у стакленику.Из тог разлога, морате бити веома пажљиви према организацији ђубрива која се примењују на локацији.

Минерална ђубрива треба да се распрше око грма

Оплодња и њихов квалитет зависе од периода развоја поврћа.Ако земља није јака у плодности, она се први пут храни две недеље након пресађивања садница.

Као прелив користите муллеин у односу један до десет литара воде.Уместо предложеног ђубрива, у истој пропорцији можете користити и отпад или минерална ђубрива.

Следећа обрада се врши нау почетној фази формирања воћа, у овом тренутку главна потреба биљке је приступ фосфора и калијума.То јест, ђубрење треба да се врши са додатком фосфора и ђубрива која садрже калијум до првог храњења.После петнаест дана поновите исхрану истог састава.

Припрема биљне инфузије коприве

За период цветања и принос, препоручује се ђубрење са растворима ђубрива, заједно са прахом у запремини стакла по квадратном метру.Храњење кореновог система треба вршити на влажном земљишту.Дан пре ђубрива, земља је заливена.На крају заливања и облачења парцела је олабављена.

Жетва се може обавити месец дана након цветања, степен зрелости је одређен карактеристикама боје и величине плода.

Храњење за стаклене услове

Биљке које се узгајају у стакленицима и на отвореном пољу реагују на увођење азота.За десет литара воде, користите три велике кашике производа који садрже азот.Сваком грму потребно је пола литра азотне оплодње.Ова дресура се врши када се на стални простор посади мали садни грм.

Приликом производње плодова патлиџана, ђубрење се врши коришћењем дивизма у истом омјеру као и душик.

За велике стакленике у којима се узгајају патлиџани у индустријским размјерима, уводе се комплексна крмива.

Агрикола ђубриво садржи све потребне супстанце

Постоји заједничко ђубривобалансиран састав Ава, сваки довољно добро трећи део кашике.По завршетку примене исхране, поврће се зали посебном отопином сваких десет дана.Да би боље припремили поврће у стакленичким условима, они се хране стимулансима:

 1. Овар.
 2. Буд.

Биљке би требало да се хране са умереним количинама органског ђубрива како би се спречило да расадни материјал расте.

Дрога Буд стимулише цветање

Брига о патлиџану је популарна, укључујући следеће препоруке:

 • Заливање искључиво ујутру.
 • Парцела за малчирање помоћу сламе.
 • Редовито проветри стакленик.
 • Прво заливање се врши пет дана након пресађивања садница.Вода треба да влажи земљу 20 центиметара дубоко.
 • Заливање строго до корена.
 • После пола дана, место треба да се олабави, дубоко три центиметра.
 • И обилна влажност и недостатак заливања су лоши.Нађите средину.

После пресађивања патлиџана, важно је не само хранити их, већ их и третирати против штеточина.

Пепео има добар застрашујући ефекат, али постоји много алата који су погодни за третирање слоја земље као превенције болести.

Правилна и умерена нега је гаранција за принос и здравље.