Брига о грожђу у јесен након жетве

Неки неискусни вртлари верују да после жетвежетва из винограда, сав посао за њега је завршен.Али није.Пре него што дође зима, још увек има пуно посла са виноградима.Биљка треба праву бригу.Али морамо почети у реду.Прва тачка бриге о грожђу након уклањања жетве је третман болести и "штетних" инсеката.

По жетва, се започнува период на јесенските работи во виноград

Обработка на виноградот од болести и штеточин

В јесени, по събира на всички кластери, негагрожђе укључује прераду винове лозе на следећи начин:

  • Прегледајте све лозе и оставите за болест прашкасту пепелницу.Ако су захваћене гране и лишће, оне се уклањају, а виноград третира на начин као што су Стробе, Амистар, Микал и други.
  • Ако винова лоза има трагове болести са пепелницом, уклоњени су оштећени делови грожђа, а изданци третирани производима који садрже сумпор.Колоидни сумпор, Ефал, Топаз, Сапрол и други препарати се обично користе за обраду.
  • Употреба за прскање виноградарских средстава од лажне и пепелнице, истовремено штити овај грм од других болести - антракноза ифомопсис.
  • Против листова винове лозе можете прскати винову лозу инфузијом обичног дувана и љекарничке камилице, или примијенити Ровикунт.
  • Ако се на лишћу ових грмља појави гриња, потребно је уклонити горњи дио зелене масе биљке.У овом случају, можете се отарасити 9/10 ових штеточина.
  • Све листове са знаковима оштећења од штеточина или болести треба одмах покупити и спалити.За профилактичке сврхе, виноград је попрскан инсектицидима.
  • Еупарин, Хорус или Сцапа се обично користе против сиве трулежи.
  • Здрава грожђа, након што је сво лишће отпало, третира се бакром или жељезовим сулфатом у превентивне сврхе.

Брига о грожђу након жетве не укључује само лечење болести и штеточина. Следеће је да се говори о јесенском обрезивању грмља.

Јесенско прскање Хорусом ће спријечити сиву трулеж

Јесенско обрезивање винограда

Јесенско обрезивање грожђа врши се након што се сакупи цијела жетва, а лишће потпуно ослаби.Обично уклоните оштећене, старе, вишак изданака.Осим тога, све винове лозе подвргавају се и обрезивању, остављају 5-7 очију, а сав вишак се пажљиво реже шкарама.

У средини грма, уклоните све непотребне избојке, остављајући само два. Они су такође исечени, остављајући им само 8 очију.

Виноград би требало да се обрезује сваке године након завршетка плодоносне сезоне како би се грмље правилно формирало, спречавајући их да се зарасте.Поред тога,сваких 4-5 година потребно је обновити плодне бичеве, изрезати старе и оставити нове младице.

Јесенно обрезивање винограда је дизајнирано да правилно формира грмље

Последње обрађивање винове лозе

Брига о грожђу након жетве укључује последњу прерадускривајући га за зиму.

Прије зиме винова лоза треба да буде дрвенаста и потпуно зрела.Да би виноград издржао хладну зиму, мора се хранити након јесењег резања изданака.Између резидбе и обраде потребно је најмање 10-14 дана да се грожђе потпуно опорави од ове процедуре и да буде у стању да покупи хранљиве материје из земље.

После отклањања целокупног усева, за грожђе се примењују само поташна ђубрива.Калијум повећава отпорност винограда на прехладу и болести, а плодови који ће сазревати наредне сезоне постаће слађе.

Калијум сулфат, калијум сулфат, калијум хлорид или обична со се могу користити за јесенску обраду.Ова ђубрива треба извести у строгом складу са упутствима за употребу ових ђубрива, како се не би оштетило вино.

Ако таквих минералних ђубрива немате при руци, можете додати обичан дрвени пепео.Најбоље је користити пепео од гранчица грожђа или сунцокретових љуски.

На удаљености од око 0,5 м од главног дебла, ископан је дубок кружни жлијеб у који се наноси суво гнојиво поташије, или његово раствор.Течно ђубриво се наноси у случају даако у јесен има мало влаге.Ако је јесен кишовита, најбоље је нанети суво ђубриво.

Једном сваких неколико година након што је жетва убрана, органска ђубрива (иструнути гној или компост) се уносе под винограде.Обично се ова врста ђубрива примењује истовремено са копањем винограда пре зиме.

Калијум сулфат је погодан за годишњу јесенску исхрану

Склониште за виноград за зиму

Фрост је веома опасан за винову лозу.Када температура ваздуха падне испод -15 ° Ц, више од половине очију на изданцима се замрзне.И са његовим даљим смањењем, све лозе су замрзнуте.Али корени винограда су најосетљивији на мраз.Ако се земља смрзне на -4 ° Ц, тада трпе влакнасти делови коренског система.Ако је коренски систем замрзнут, виноград ће умрети.Брига о грмовима грожђа подразумијева чување грожђа од замрзавања на хладноћи.

Међу модерним сортама грожђа не постоје сорте које подносе хладне температуре до -18, -20 ° Ц.Али ако су у региону зимски мразеви јачи, онда морате покрити све сорте да бисте добили жетву за следећу годину.

Виноград је покривен само у хоризонталном положају.Да би се то урадило, уклања се из решетке, сече, нагиње на земљу и забада.Тада су винова лоза прекривена земљом.

Можете замотати винову лозу у врећицу или тамни филм и посути земљом.Али виноград, покривен на овај начин, у топлом времену, понекад треба отворити и емитовати како би се спријечио раст плијесни.схоотс.

Брига за виноград у јесен није превише компликована. Али ако не спроведете све ове процедуре, виноград може да се смрзне или да се лоше носи у следећој сезони.