Брига о бундевама: Како да намакате семе Пумпкин

Период припреме вртлара за будућу жетву почиње у јесен. Ако у јесенским мјесецима земљорадници ископају и оплоде парцелу, онда је све то јасно. У пролеће се побрину за семе, узгајају саднице или сије материјал директно у припремљену земљу.

Намакање сјеменки бундеве вам омогућава да их припремите за садњу

Припрема за слетање

Да бисте добили обилну жетву, прво морате имати информације о правилном намакању сјемена. Припрема семена је подељена у неколико фаза:

  1. Избор садног материјала. Прикупио је или од претходне жетве, или купио у трговини.
  2. Купљена сјемена не требају додатни третман, јер су већ одбијена и дезинфикована у фабрици.
  3. Садни материјал сакупљен из претходног усева се ставља у раствор соли.
  4. Они који остају на дну стављају се у раствор мангана.
  5. Затим се суше на топлом месту и проклијају.

Умутите семе у раствор соли да бисте се ослободили празних семена. Често, када вртлари засаде поврће, испада да су неке сјеменке биле празне. Да се ​​не троши превише времена и тла, боље је одбацити са соли.

Раствор мангана је ефикасан лек за дезинфекцију биљке против штеточина и болести. Сушено семе и проклијало за брзу жетву.Употреба пужа је популарна за клијање. То јемокра материја, сјеменке су умотане у њу, чекајући клијање.Крпу или папир треба повремено навлажити. Материјал не можете савијати, већ једноставно ставите сјеме на врх, ускоро ће проклијати.

За клијање семена потребно је да започнете догађај неколико дана пре садње. Припремите посуђе и топлу воду и ставите семе у њега неколико сати. После времена исушите воду и осушите семе.

Узмите завој, газу или папирни материјал. Ставите га у два или три слоја на тањир. Навлажите материјал, положите семе на врх и прекријте га слојем истог материјала. Поново навлажите горњу тканину.

Све покријте врећицом и с времена на вријеме отворите врећицу како бисте је прозрачили. Материја мора увек бити мокра, не мокра, наиме, хидрирана. Не би требало допустити да се осуши, па повремено пазите на семе.

Неколико дана касније семе ће дати мале избојке, када нарасте на центиметар, можете пресадити биљку у припремљену земљу.Клијавост семена повећава брзину зрења усјева.

Сјетва се врши влажном марамом

Додатне мере за негу

Ако желите, поред намакања сјемена, садни материјал учините робуснијим и одрживијим. Ставите семе у раствор дрвеног пепела. Трајање намакања је шест сати. Пропорције култивације: литар воде, велика жлица за пепео. Постоје специјални алати који се могу купити у продавници и потопитиу њима има семена.

Док се сјеме клија, треба припремити парцелу.Ископана је и оплодена у јесен, али непосредно пре садње потребно је поново ослободити површину и очистити коров.

Потребно је изабрати место за садњу сјеменки бундеве према правилима плодореда.Тло је погодно за сетву семена када се загреје до петнаест степени.Важно је да земљиште одговара датом температурном режиму, а не само ваздуху.

Кревети се израђују на удаљености од метра један од другог.Отпуштају се, продубљују и пуне органским ђубривима.У сваком кревету су направљене двије рупе дубине пет центиметара.У сваку ставите проклијала семена.Приликом сјетве сјемена треба пазити да се не сломе клице.После постављања семена, поспите га супстратом и покријте водом.Вода која се користи је топла.

Под прикладним климатским условима, прве саднице се појављују након седам дана.Како се појављују први избојци, тиквасти јарди се слабе из слабих изданака.

Пре садње, климатске услове вашег региона треба узети у обзир да би били спремни за недостатак клијавости упркос свим напорима.Припрема бундеве пре садње помаже да добијете избојке раније.али у повољном климатском региону.

Бундева се односи на биљке које воле топлину и које расту на плодним земљиштима и умиру од температурних промена.

Тиквица од бундеве може да умре од екстремних температура

Пре него што се посади бундева, треба сачекати загревањетла.Важно је посадити после почетка топлоте и загревати место до температуре од петнаест степени.Многи неискусни вртлари збуњују температуру ваздуха и земљу.Али, ако се ваздух загреје до петнаест степени, то не значи да је и земља.Осим тога, земља се дуго загријава и удаљава се од мраза.

Бундева је цјеловито поврће које укључује онолико сорти сорти колико практично не постоји други производ.Можете изабрати најбољу оцену за ваш регион по својим квалитетима и карактеристикама.

Пре засађивања бундеве, прегледајте семена.Ако их узмете из руке, или су ваше, обавезно обрадите и одбаците садни материјал да бисте избегли садњу болесних и празних семена.

Пре клијања, извршено је више манипулација на семену, чије извршење помаже да се повећају шансе за добијање усева производа.Пре садње, семена се клијају, мада се могу сијати у изворном облику.Клијање може смањити период појаве првих изданака.