Брига о биљкама: како можете прскати парадајз Томато

Парадајз постаје честа жртва штеточина или болести, па стога треба стално лијечење. Настале болести могу узроковати смањење приноса или губитак грмља.

Правовремена прерада парадајза омогућиће очување жетве

Нега парадајза

После обилних падавина, парадајз је често изложен болестима. Најчешћа последица неправилне неге и дуготрајне кише је фитопхора. Најпопуларније средство превенције је раствор од три стотине грама пепела на десет литара воде. Може се користити као профилакса и за лечење парадајза од болести. Да би се средства појачала, она се разрјеђује сапуном.

За третман или превенцију фитопхтора, прерада парадајза може се обавити помоћу специјалних алата који се могу купити у специјализованој продавници.

Када летњи становник почне узгајати парадајз, он поставља питање: шта да поспите парадајзом. Одговор зависи од разноликости и климатских услова, као и од карактеристика болести.

Као резултат обилних падавина или прекомерног заливања, на унутрашњости плоче настаје напад, што значи појаву плијесни листова.Да би се елиминисале неугодне последице неправилног збрињавања, треба обавити провјетравање садње и смањити залијевање. Да бисте уклонили плијесан из листова, требатеза обраду садног материјала.За третман употребом средства које се припрема на бази сапуна, витриола вода.Такође, третман се спроводи уз помоћ специјализације за фондове специфичних болести.

За третман апикалне трулежи на парадајзу, можете користити специјални алат или обрадити материјал уз помоћ нитрата.Треба напоменути да све болести рајчице потичу од неправилне његе.Према томе, главна превенција је умерена и квалитетна нега, укључујући:

  • лечење;
  • заливање;
  • рад на локацији;
  • формирање резидбе и грмља.

Најопаснији и најбржи ефекат је мозаична болест.Потпуно утиче на лишће и плодове биљке.Парадајз се појављује у зеленим тачкама, а сама биљка се суши и коагулира.

Ако су парадајз прекривен тамним мрљама, биљка је заражена мрљама.Уклања се прерадом само специјалних фунгицида.

Прскање парадајза када су болесни са црном ногом треба да се уради са специјалним уварцима, који укључују љуску салитре и лука. За сваки литар користити два грама нитрата.Ако се врши третман.Користећи калијум на мангану, ефекат ће бити већи.Постоје и посебна средства за ову болест.

Уочавање рајчица је елиминисано специјалним фунгицидима

Како обрадити парадајз

Парадајз често постаје плијен разних болести.Узроци болести могу битиНа много начина, укључујући и немарну бригу о слетању. Да би парадајз био здрав, обрадио парадајз, пластенике и опрему. Пажљиво обрадите земљу и не остављајте биљне остатке у том подручју.

Да бисте смањили своју забринутост због садње, изаберите саднице како бисте били сигурни у њихово здравље. Сваке године промените место садње парадајза, пратећи правила плодореда. Да би се носили са пелудом, ако је већ оштетио садни материјал, користите расположиве алате:

  • дрвени пепео;
  • сјајна зелена;
  • сода.

Ако се борите против инсеката, можете користити нитрате или специјална хемијска средства. За исправан садржај парадајза, садни материјал се може третирати посебним хормонским агенсима који повећавају принос и повећавају отпорност биљке на болести.

Сјеменке се третирају средствима - стимулансима у израчуну једног милилитра средстава по двјесто милилитара раствора. Ова количина је довољна за сто грама семена.

Прскање парадајза ради повећања стабилности кореновог система врши се препаратом регопланта, који има заштитно дејство на материјал и испуњава биљку витаминима и минералима. Када се парадајзу дода довољна количина прелива, он се не разболи и добро плоди. Управо правилно храњење и наводњавање показују, као резултат, исправност ваших поступака и њихов квалитет.

ПроцессингСерум парадајза ће се ослободити кашља и повећати имунитет

Садни материјал је стално нападнут од стране инсеката и болести, ако се биљка пажљиво посматра и адекватно збрињава, имаће довољно сопствених снага да одбије штетне ефекте.

За многе врсте садних култура, измишљена су средства која биљци пружају отпорност на болести и виталност.

Да би се носили са кашаљима или другим болестима, парадајз се третира сурутком. Хранљиве материје садржане у серуму јачају имуни систем. Лечење серумом се врши од јула и траје четрнаест дана.

Између популарних народних лекова, употреба кефира као третмана за садни материјал је уобичајена. Користећи литру оксидованог кефира и двадесет литара воде, они обрађују парадајз од болести.

Помоћу овог алата, парадајз се прерађује од тренутка када су посађени на отвореном тлу до сазревања усева. Састав кефира омогућава повећање имунитета биљке.

Превентивни третман и његова природа зависе од преференција пољопривредника. Ако прихватите прераду парадајза са посебним хемикалијама и стимулансима, не можете се мучити са стварањем народних лекова. Можете купити лекове у продавницама, у зависности од састава и препорука искусних фармера.

За присташе природних метода лијечења, карактеристично је да се користе искључиво народни лијекови. МеђуПопуларан рецепт је лек који садржи јод и млеко, који у комбинацији имају ефекат имунопровелланта.Редовна и правилна обрада уз комплексно наводњавање благотворно утиче на садњу.