Брига и узгој заједничке бугарске паприке Паприка

Узгој бугарске паприке је сложен и тежак процес, који се оправдава дуго очекиваном жетвом. Постоји много варијанти бугарске паприке, брига о којој вам омогућава да добијете производ који помаже да се добије производ за свежу потрошњу, и последњу топлотну обраду.

Узгајање слатке паприке захтијева напор, али жетва у потпуности надокнађује све трошкове

Брига за саднице бугарског бибера

Сјетва сјемена производа пада на врућу сезону, а накнадна њега ће захтијевати много времена и труда. Након клијања садница, садни материјал покрива филм, настојећи да избегне замрзавање папра и његово сушење од топлоте. Не можете у потпуности контролисати температурне услове у стакленику или на отвореном пољу. Бугар реагује на најмањи пад температуре, посебно током клијања семена.

Сетва семена се врши унапред пре сетве бугарске паприке, из растућих садница. Погодан период за сетву семена бугарске паприке је фебруар. Биљка припада топлотном љубави, тако да се садња врши у стакленику, како би се већ узгојена биљка однијела на отворено тло.

Пре садње, семена су намочена у води, у којој је претходно стављен антибактеријски агенс. Обрада семена пре сетве је важан процес, одкоји ће зависити од стања и раста паприке.

После прераде и дезинфекције семена, контејнери се селектују и припремају. У овом јелу посијте сјеме и покријте их филмом. Прва фаза у узгоју и неги бугарске паприке је сетва семена за саднице. У овој фази је важно све урадити како би биљка постала јака и отпорна.

Сачекајте прве избојке семена, након појаве клице - уклоните филм. Контролирајте заливање папра тако да се земља не осуши, али није превише мокра. Заливање је добро умерено.Влажење земљишта се врши топлом водом, која је претходно била насељена.Прво клице се орезују, избегавајући укрштање корена.

Узгој садница траје четири месеца. Саднице расту на два начина:

  • на отвореном терену;
  • у стакленику.

За узгој садница на овај или онај начин, морате узети у обзир карактеристике оба. Стога је неопходно сваки детаљно размотрити.

Бугарски сејанци паприке расту 4 месеца

Сетва на отвореном терену

Ако сте се бавили узгојем патлиџана, наћи ћете много сличности са садњом и негом бугарске паприке. Прије садње сјемена у тлу потребно је припремити тло за садњу. Тло је затворено од пропуха и очишћено од корова. Тло је оплођено и олабављено. У зависности од структуре тла на вашој земљи, постоје различити начини да се брине о њој. Земља треба да буде плодна, лабава и задржава влагу. Иначе ћете потрошити време насумирање структуре тла у тражене услове.

Правилно сетва семена врши се увече.Између семена задржава се удаљеност од четрдесет центиметара, а између редова - педесет. Крхкост биљака подразумева потребу да се постави подлога за сваки грм, јер су саднице и сама биљка слабе и крхке.

На парцели се налазе лукови.После сетве, брига о садном материјалу се наставља и након што је подручје прекривено филмом који штити паприке од неповољних климатских услова.

Од тренутка када се појаве паприке, саднице ће изгледати као слаба биљка.Неки вртлари почињу паничарити, то је бескорисно.Процесу узгоја садница потребно је време да се добије пуна снага.

Код збрињавања биљака важно је да се не претјерује са заливањем, па је овај тренутак бриге пажљиво организован.

Недостатак заливања или прекомерне влаге може уништити поврће.Тло око лукова је олабављено да би се обезбедио свеж ваздух.Када временски услови задовоље потребна очекивања, филм се уклања.Будите изузетно опрезни када се бринете о биљци.

После садње, саднице треба времена да се ојачају..Пошто је могуће вештачки створити повољне услове за раст поврћа у њему.Очување размака између семена се овде смањује, јер је простор у стакленику ограничен.Оптимална удаљеност ће бити двадесет центиметара између редова, а тридесет пет између редова.Припрема земљишта у стакленику се састоји у повлачењу паралелних нити, а на удаљености од двадесет центиметара треба направити уторе.

Припремљене бунаре су заливене и семена су посејана тамо.Након сетве, пажљиво и пажљиво треба пазити да се саднице добију и дају им снагу.

Да би се добила јака садница, након сваког залијевања, земља се олабавила.Када прође четрнаест дана, земља се оплођује.Можете се хранити или купити у трговини.Паприка се сипа од једног до два пута недељно, у зависности од временских услова.

Заливање се врши под кореном и увек са топлом водом.Да би се избегли ефекти штеточина на биљку, треба га редовно оплодити и прскати против штеточина.

Током периода раста поврћа, он се ђубри шест пута.Квалитетно ђубриво је органско, које се врши коришћењем стајњака, пепела и других органских елемената.Када грм нарасте до двадесет пет центиметара, његов горњи део се орезује.То ће вам омогућити да добијете више избојака, оставите шест пуца.У будућности, на образованим изданцима расте жетва.Овај метод формирања грма омогућава да добијете већи принос.

​​

Култивација паприке је напорно вежбање које захтева много труда и времена.Али, резултат великодушне бербе оправдава трошкове бриге за усев.