Ботанички опис грожђа "Калина"

Сваке године узгајивачи производе нове и нове сорте грожђа. Сваким наредним временом побољшавају биљке. Да им се усади отпорност на хладноћу, суше, болести и све врсте штеточина. Дакле, постоје нове сорте, хибриди.

Калинино грожђе даје велике ружичасте бобице

Узгој нових сорти

Ово је средство за побољшање развоја воћа, поврћа, бобичастог воћа, како би се избјегла "дегенерација", како би се сачувала плодност биљака. Причаћемо искључиво о биљкама врсте Виноградов. Закључак нових сорти повећава отпорност биљака на негативне факторе који негативно утичу на период укорјењивања и даљи развој биљке. Сви ови експерименти, крстови, различити хибриди такође имају позитиван утицај на укус и табеларне карактеристике бобица. Свака индустрија треба одређена својства грожђа. За прављење вина бирајте сочне, а не меснате сорте. Али када се поједе, предност се даје слатким, великим, меснатим плодовима, без сјеменки или малом количином. Немогуће је задовољити све једним разредомзахтевима, тако да свако треба да одреди приоритет при избору нове саднице у личном врту.

грожђе калина

У овом чланку ћемо описати карактеристике и значајне разлике сорте грожђа под називом "Калина". Израђујемо детаљан опис ове сорте. Ова сорта је добила такву номинацију због удаљене сличности спољашњих карактеристика са црвеним бобицама Вибурнума.Гроздови су испуњени округлим ружичастим бобицама средње величине.Такође, ова сорта је усађена са многим својствима неопходним за преживљавање у неповољним условима, што их такође повезује по карактеристикама са непретенциозним и издржљивим грмом вибурнума.

Али ово је само врх леденог брега и само неке чињенице о “Калини”. Хајде да причамо о овој сорти.

Калина грожђе

Лишће, круна, изглед грма и разлог за то

Грожђе "Калина" има ткани облик круне који се развија у знатној висини и заузима простор око периметра ослонца. Избојци грмља се развијају и ткају до довољне висине због јачине раста. То је оно што узрокује њену отпорност на мраз и неповољне факторе. Коријен је на дубини, тако да замрзавање тла не допире до кореновог система

. Али, иако је вода на овом нивоу и уз дуго одсуство падавина или вештачког наводњавања, сорта Калина не толерише сушу. Грм заузима велику површину за вријеме раста, оматајући око регала и стрија. Ово је такође осигураночињеницу да се грмови ове сорте укоријењују. Широка лишћа затварају гроздове од ужареног сунца, туче. Коријен се продубљује и расте на великом простору, чиме се обезбеђује одговарајућа количина влаге и хранљивих материја из земље.

Лишће круне има тамну нијансу зелене боје.Тамно зелена ствара јарки контраст са ружичастим грожђем, чиме привлачи пажњу птица.Оштећење јагода од птица може проузроковати штету на вашем винограду. Опис цвасти - женско.

Ово је још једна ствар у којој је узгајивач обавезан да унапред размисли о свему и треба да мисли да ће у башти бити потребна сорта у којој ће врста цвећа бити мушко (цвеће ће имати прашнике, а не краљицу као у Калини) То би био материјал за опрашивање ове сорте. Иначе, грмље ће у вама обављати само декоративну функцију зелених живица или пејзажа ваших локација. Иако се често "Калина" користи у таквом квалитету, због широке распрострањености и прекрасних тамнозелених широких лишћа које засађују земљиште током цијелог љета. Такође, широки листови грожђа и висока круна савршено стварају нијансу на врући дан.

Заливање грожђа Калина треба да буде редовно

Јагоде и њихове карактеристике

Плодови ове сорте формирају лабаве кластере који достижу тежину од пет стотина грама па чак и до килограма, а грожђе ове сорте („грожђе“) има конусни облик. Јагоде су густо, али не густо, несу компримирани, иако их има на једном скупу. Сама бобица је израженог округлог облика, средње величине, тежине - око три до пет грама. Боја плодова је ружичаста. Боја је веома лепа и лепа, па се бобице често користе за украшавање јела. Такође, ова сорта даје веома лепу и боју и боју укуса у производњи вина.

Предност ове сорте је непостојање сјеменки у плодовима, што повећава ниво употребе у прехрамбеној индустрији.

Чак и бобице ове сорте лакше се дају малој дјеци, која још увијек не разумију да не могу јести камење. Кора је прилично танка, није тешко. Није виђен када се једе. Лако се ломи кад циједи сок. Сама бобица је месната, прилично сочна, пријатног слатког укуса са киселим укусом.

Зрелост

Сада ћемо говорити о карактеристикама ове сорте, које се односе на клијавост грмља, његову садњу, прераду у будућности. Треба одмах напоменути да је „Вибурнум“ рана зрела сорта. Зрело бобице се завршавају за око четири месеца, плус или минус неколико недеља. Не могу рећи да је ово неоспорни плус ове сорте. Али ово је позитиван фактор ако једете грожђе за храну, па можете уживати у његовом укусу, један од првих на вашој плантажи, ако имате друге врсте грмља. Али питање дугорочног складиштења нестаје само по себи, сорта је сочна, тешко је складиштити, али то не спречава да буде „респектабилна“ у смислу продаје. Групе ове врстевеома активно се скупља на тржиштима хране. Лепа је по изгледу, бобица изгледа привлачно, привлачи пажњу. Прелепе боје и глатки скупови изгледају естетски.

Грожђе Калина цвјета рано и даје жетву

Предности разреда

Ова сорта је хибридни облик сорте грожђица. Добила је многе предности у односу на претходне варијације овог типа. Повећана отпорност на мраз. Али немојте мислити да вас то ослобађа било какве бриге за грм прије зимске хладноће. Грмље сорти "Калина" још увијек треба покрити за зимски период. Чак и ако мраз не доведе до смрзавања биљке и њене смрти, оне ће имати непожељан и негативан утицај на биљке, што ће утицати на његов раст и број плодова у будућности.

Пороци грожђа

Недостатак сорте може се назвати њеном нетолеранцијом на сушу, одсуство драгоцене влаге. А ако сорта доживљава мразе поуздано и постојано, онда у врућини фармер има много више проблема и рада. Добро знамо да је златно правило грожђа: "боље је потхват него сипање". Али сорта "Калина" није случај. Суша за ово грожђе постаје погубан фактор. Никада не остављајте заливање грмља за касније. Недостатак влаге одмах штетан утицај на раст грм, и на његов изглед (тром, беживотан листова, изблиједјеле избојци).

Ако су плодови већ почели да сазревају, онда они губе своју визуелну привлачност, постају мање сочни, сушени, мрштени. Третирајте овај захтев саодговорност ако желите да максимално искористите ваш врт.

Грожђе Калина добро подноси мраз, али неће преживјети сушу

Како изабрати мјесто за младице?

Грожђе “Калина” воли сунчана мјеста, звучи као рекламни слоган, али бобица заиста треба бити испуњена сунцем.Од сунчевих зрака добија своје богатство и прекрасне ружичасте боје.У хладу, бобица ће бити много мања, а укусне карактеристике ће се изгубити, боја ће бити тамнија и неупадљивија.Не брините да вруће сунце брине за ваше воће.Да, сасвим је могуће са ужареним не-падајућим зрацима без иједног облачног дана, али широки листови су прилагођени да штите драгоцене гроздове од овог деструктивног фактора околине. Покушајте да посадите грмље тако да не буду у хладу. Закон природе је исти за све биљке, они се сами прилагођавају факторима околине, бјежећи од негативних утјецаја и прилагођавајући се позитивним квалитетима.

Као и већина других биљака, грожђе ове сорте даје предност црномнезму који је засићен микроелементима и хранљивим састојцима.Таква тла повољно утичу на раст и развој Калине.Али ми је тешко да га назовем светлом особином ове сорте.Неколико сорти преферира сиромашне пешчане или глинене земље, може их толерисати, али уопште не мирише.Стога ову карактеристику приписујемо некој врсти савета, покушавамо да заситимо тло током слетања идаљим растом грожђа “Калина”, оплодити га потребним елементима у траговима.

Светло црно земљиште - оптимално земљиште за грожђе

Отпорност на болести

Овај тип развоја је добио отпорност на неке болести. Дакле, постојао је имунитет од плијесни. Ако не знате, онда је ово једна од најчешћих и најопаснијих заразних болести грожђа.Повећан отпор против заразе грлом.Против опасне болести грожђа под називом оидиум, Калина има и повећану отпорност.

Дакле, какав закључак ћемо извући из горе наведеног? Набројили смо предности ове сорте.

  1. Отпорност на смрзавање.
  2. Рано сазријевање.
  3. Имунитет на плијесан, пропадање, оидиум.
  4. Хармоничан укус и естетске карактеристике.
  5. Универзално применљива у било којој индустрији.
  6. Доступна заштита биља.

Плијесни ретко утичу на грожђе калине

Где се користи?

При разматрању описаних карактеристика, већ смо спремни рећи да се таква сорта може користити у готово свим индустријама, од потрошње до производње грожђа. Не сумњам да ова сорта нужно има лековите особине. На интернет страницама открићемо да ће њени листови излечити милионе болести и ублажити лоше навике. Али ако и даље говорите о овом аспекту, онда рационално, не можемо порећибогат витамински комплекс плодова овог типа, тако да ће вам помоћи да побољшате имунитет, ослободите се бериберија, побољшате ваше опште стање и увек подигнете расположење.

Ова сорта је довољно слатка, што значи да је складиште угљикохидрата - ваша енергија за било коју активност.Али онда је вредно запамтити да се на дијети, или у случају проблема са гојазношћу, не препоручује њена употреба у великим количинама.

Ова сорта се може безбедно назвати универзалном, погодна је за било коју сврху.Брига за њега захтева одређена знања и вештине.Али то не постаје препрека за почетнике.Не треба вам брилијантно знање у целокупном грожђу, сорта не захтева од вас ни минуту пажњу и сталну бригу, што је увек плус за сваког домаћина.Лако се чисти и одржава.

До сада је мало информација о њему, али савјети који су присутни уклапају се у опћи оквир за бригу о другој сорти грожђа."Калина" је недавно узгајана сорта, још није имала времена да се "дегенерише", погорша.Даје плодоносну жетву, која се не може конзумирати само самостално, већ и поносно забављати пријатеље и познанике.Грожђе наведене сорте активно се купује у трговинама и тржницама.Али не може се дуго складиштити, ово је минус ове сорте грожђа.Ми смо у овом чланку покушали да применимо и да опишемо карактеристичне карактеристике грожђа "Калина".Надамо се да ће вам ова информација бити занимљива и корисна.Узгајају грожђе иуживајте у плодовима поштеног рада.