Болести домаћих пачића: симптоми, лијечење и превенција. Дуцкс

Болести пачића не задовољавају ниједног фармера, јер могу у великој мјери нашкодити цијелој птици, која је у активном узгоју ради зараде.Најчешће болести су хепатитис, патеурелоза, паратифусна грозница.

Болести пачића могу косити сву стоку

Ако се у кући стално врши дезинфекција, испуњени су стандарди чистоће и нема претрпаности појединаца, пачићи се ретко налазе. Али још увек треба да знате које тегобе могу нашкодити домаћим паткама.Познавање симптома и третмана спречава губитак појединаца у кући.

Обичне болести

Болести пачића су подељене од стране специјалиста у две велике групе: неинфективне и заразне.

Неинфективне болести

За почетак, вреди размотрити неинфективне болести и њихово правилно лечење.Само правовремена дијагноза болести помоћи ће да се ефикасно ријешимо те болести.

А. Недостатак витаминаПачићи губе апетит, почиње стална депресија, најјачи коњунктивитис.Главни симптоми укључују суве очи, опасне чиреве на њима.Болест се развија споро.Да бисте лечили ову врсту недостатка витамина, морате додати малу количину рибљег уља, витамина А, који се унапред раствара у чистој топлој води.Превенција је додана храни за траву.

Авитаминосис Е. Симптоми су овдје типични, тако да се одмах могу уочити. Пачићи постају летаргични, немају апетит, појављују се грчеви, пулс слаби, а очи дуго остају затворене.Третман је једноставан: само додајте кап токоферола у исхрану. Профилом болести могу се безбједно сматрати сено брашно, пшенично зрно, отпад од здравог млека.

Разина болести.Болест почиње да се манифестује када постоји неколико минерала и елемената у траговима у висококвалитетној исхрани пачића. Птице почињу да активно чупају перје и перје, једу песак, пиљевину и земљу. Третман укључује додавање коштаног брашна, дробљену креду, јодирану со у храну. Симптоми брзо нестају ако на време почнете са лечењем.

Пачетът отбранат перу от пациентов с Ура

Кутикула. Пачићи пате од ове болести у доби од једног мјесеца. Симптоми се манифестују као дијареја, у којој се могу видети непробављени остаци хране. Такође, пилићи су прилично троми, губе интерес за било коју храну. Ако се такви симптоми открију, морају се одмах лијечити. Исхрана треба да буде уравнотежена, додајте храни никотинску киселину, витамин А. Боље је додати мало воде у калијум перманганат.

Омпхалитис.Ова болест није заразна. Постоји поступна и тешка упала пупчаног прстена. Третман - масти и довољно слабо решење за континуирану дезинфекцију.

Болести су мање опасне него заразне, али свењихов третман мора се одмах покренути како би се избегле неугодне последице за патке.

Пажња фармера и узгајивача захтева инфекцију, која је много теже превладати, посебно када се симптоми открију касно.

Инфективне болести

Главне инфекције које патке пате од:

  • кокцидиоза;
  • туберкулоза;
  • цурење носа;
  • вирусни хепатитис;
  • синуситис;
  • салмонелоза;
  • Хименолепијаза.

Пачићи се не лијече због кокцидиозе, дакле болесни појединац мора бити одмах одвојен од осталих

Кокцидиоза.Симптоми се манифестују у раним годинама, јер је имунитет још увијек слаб и може бити нападнут различитим вањским факторима. Симптоми се манифестују као губитак апетита, апатија, летаргија и споро кретање. Та столица је танка, има неправилну смеђу нијансу са малом количином крви. Симптоми се не могу лечити, јер је појединац погођен инфекцијом изолован од стада, уништен и спаљен.

Туберкулоза. Ова инфекција је врло честа код младих патака. Инфекција се преноси кроз ваздух или храну, легло. Симптоми се манифестују само неколико месеци након директне инфекције. Лако се идентификују: зглобови почињу да се бубре, оштећује слузницу, на кожи се појављује екцем.Ако се придржавате свих хигијенских стандарда у кући, неће доћи до туберкулозе.Третман овдје није релевантан, јер се болесни појединци могу заклати само за месо.

Носи носБолест се врло брзо шири међу младим паткама. Третман у овом случају је ефикасан, тако да одмах треба почети. Пачићи имају довољно времена да закопају очи и нос отопином мангана. Тако да их брзо и ефикасно излечите.

Раствор калијум перманганата је јефтин и ефикасан лек за обичну прехладу

.

Вирусни хепатитис.Опасна болест која може да утиче на јетру пачића. Симптоми су различити, али карактеристични: летаргија, покретљивост, недостатак жеље за јелом, оштре конвулзије. Лечење је релевантно само у облику вакцинације. Ако сте заинтересовани за превенцију, довољно је да на време обавите темељну дезинфекцију целе куће.

Синуситис.Третман је ефективан ако се започне на време. Симптоми се брзо развијају: пилићи имају потешкоће са дисањем, шиштање. Они су примијећени, након што су слушали, јер болесне птице стално кихну, отварајући снажан кљун. Можете приметити грчеве, отицање капака, сузе.

Лијекови ће помоћи у уклањању патки од неугодних манифестација симптома и компликација.

Салмонелоза.Опасна инфекција која може бити фатална у многим ситуацијама. Симптоми су комплексни, па се њихов третман заснива на антибиотицима. Болесни пачићи су сигурно изоловани тако да се инфекција не шири даље кроз кућу.

Гименолепидоз.У овом случају, паразити поразавају црева патака, њихово тело је значајно ослабљено. Дуцклингсдоживљава тешке грчеве, парализу, затвор и дијареју, постоји јака оштећења нервног система. Лече се екстрактима мушке папрати у народној медицини. Одређени лијекови су такођер релевантни, али их прописује ветеринар.

Животни угрожавајући тифус и колера могу се приписати неизлечивим болестима које погађају пачиће.