Блацк Гранд Грапес

Људи који не воле грожђе је тешко наћи. Неко воли богат укус плавог грожђа, неко преферира лакше и префињеније укусне карактеристике зелених сорти. Па, о ужитку сока од грожђа или вина уопште нема смисла рећи.

Грожђе црног грожђа има једноставан, али прилично занимљив укус

Грожђе, без обзира на боју бобичастог воћа или сорте - право складиште витамина и минерала које благотворно утиче на људско здравље и љепоту. Осим тога, деликатеса се лако може узгајати независно и без вишка хемије.

"Црни Гранд" - прекоморски гост за ваш врт

Сорта “Блацк Гранд” је хибрид канадског поријекла (према неким изворима узгајају га узгајивачи из САД и Канаде). У почетку, водио га је неколико других услова који се разликују од наших климатских услова, али су још увијек захваћени у нашим географским ширинама.

  • Грмови грожђа и винова лоза су прилично снажни, шири се, листови су такође велики, засићене зелене боје.
  • Ветро ветрови прилично добро се формирају, формирајући живицу. Зрело грожђе "Блацк Гранд" има добру тежину и "импресиван" изглед.
  • Просечна дужина грозда зрелих плодова креће се од 20 до 40 центиметара, и тежине до800 грама Међутим, под добрим условима и његе гране могу достићи 50 цм са тежином од два килограма. Сами бобице су величине 3–3,5 цм и теже око 10 грама.
  • Класа - не покрива, јер је отпорна на мраз, способна да издржи до минус 24 степена. Међутим, у нашим климатским условима, искусни вртлари препоручују покривање прве двије сезоне након садње, раније се испоставило да су пупољци зрели, а прољетни мразеви неће лишити усјеве.

Укус и квалитет воћа

\ т

Ова сорта грожђа има добар укус и односи се на врсту стабла грожђа, које је укусно и свјеже и свјеже.

Црни Гранд сазри у другој половини августа

  • Јагоде су дубоко тамно плаве са дебелом кожом.
  • Пулпа карактеристична по укусу грожђа, сочна. Кожа даје благи окус, ау окусу остају ноте вишње или шљиве.
  • Приликом транспорта добро зрелих гроздова јавља се благо излијевање, иако су бобице чврсто ослоњене на грану.

Карактеристике узгоја добре жетве "Блацк Гранд"

Ова сорта грожђа може се описати као захтјевна не толико за услове тла, колико је важно и за његу. Као што кажу искусни вртлари, резнице сорте не добијају корен, имају слаб коренски систем. Као и прве двије или чак три године, он не доноси плодове.Све док се базалне винове лозе не ојачају, постројењу и даље треба склониште (прве три године раста).

Међутимслика се мења након што грм "добије снагу" - не боји се мраза до 24-28 степени, чак и без склоништа.Исто важи и за смрт бубрега током пролећних мразева - њима није стало.Цвијеће је бисексуално, стога су добро опрашене.У јесен је потребно резати винову лозу, остављајући 9 очију, штавише, пасторки су мало.Просечно оптерећење на грму је од 30 до 40 отвора.

Термини за сорте зрења

„Блацк Гранд“ се назива средња рана.Потребно је око 4,5 месеца од појаве бубрега до зрелих бобица, узимајући у обзир посебности места и временске услове.Коначно зреле групе могу се наћи крајем августа - почетком септембра у умереној клими.Потпуно зрело грожђе одликује се богатим тамно плавим, црним и капљастим обликом.

„Блацк Гранд“ позицирован как стабилна сорта грозда с ниској подложности.Међутим, на жетву снажно утичу спољни фактори.Дакле, бобице, посебно у периоду сазревања, лако добијају "опекотине од сунца" од директне сунчеве светлости.Као резултат тога долази до труљења бобица.Стога, вртлари који су искусили слично искуство у сопственој жетви, не препоручују уклањање вишка лишћа, чак и ако желите убрзати зрење.

Такодје, сорта није јако осјетљива на инсекте: црна оса није јако атрактивна за осе. Што се тиче отпорности на болести, скала варира од високе до мало испод просјека (од 5 до 7 бодова).Највећа отпорност на пепелницу и пламењачуроса у 7 бодова. Сорта је веома осетљива на ефекте болести попут сиве плијесни и филоксере - 5 бодова. Због тога треба пажљиво пратити корење и лишће у условима високе влажности.

"Црни Гранд" се може назвати једном од најбољих сорти грожђа за летњу башту, што даје висок принос уз релативно малу бригу.