Бијела сорта грожђа Мусцат - Преглед са описом и фотографијама

Они се баве узгојем грожђа практично на територији Русије.Због разноврсности сорти, ова култура је била много лакша, чак иу средњој зони.Саднице нових хибрида имају јединствене особине - отпорност на болести, отпорност на жестоке зиме, добра адаптивна својства и истовремено дају стабилну, укусну, добро утрживу културу.Међу новим сортама постоје и заборављене старе, које и данас остају у високом поштовању многих виноградара.Једна од њих је веома рана сорта грожђа белог мушкатног орашчића.

Бело бело месо припада групи источних сорти грожђа

Порекло и региони узгоја

Ово је стари облик грожђа пореклом из Египта, Сирије иСаудијска Арабија.Супере бели мушкатни орашчић припада групи источних сорти грожђа.Ова култура је широко распрострањена у европским земљама и Америци.

Данас се сорта грожђа бијелог муската врхунског квалитета узгаја у Румунији, Италији, Шпанији, Мађарској и САД-у.

Агротехнологија културе

Тамианка, Мускат Лунел, Тамаиоз, Ладанни, Мусцат Фронтиан, Мусцат фино зрнати су друга имена сорте.

Ово је јединствена култура, чији опис укључује неколиковажне и вредне особине:

 • Брзо зрење усјева.
 • Невероватан укус воћа.
 • Добро и дуготрајно очување плодова на изданцима и могућност превоза усева на велике удаљености.
 • Непрецизност у пружању неге која расте у јужним регионима.
 • Висок принос.

Чесме среднерослие. Избоји се добро развијају - зрелост до деведесет посто. Од њих, педесет посто је плодоносно. Листови су различитих облика, трослојни или петокружни, а неки имају чврсту форму. Плоча листа је дубоко сецирана, у облику лијевка. Доња страна лишћа има благи длакавост. Листови су тамнозелени, са почетком јесени постају жуте боје.

Обрезивање грмља врши се на седмом или деветом бубрегу . Фловерс бисекуал. Младе лозе формиране од успаваних пупова не производе усјеве у првој години живота.

Врло рано грожђе, мушкатни орашчић бијели плодови носе жуте плодове округлог облика средње величине, тежине од три до пет грама. Унутар плода са густом кожом налази се слатка пулпа средње густине са израженом аромом мушкатног орашчића. Посебност ове сорте је повећан садржај шећера у јагодичастом воћу са аромом цитруса. Ово је сорта семена. Свака бобица садржи два до три семена.

Веома рано грожђе мушкатни орашчић бијело плодно жуто округло бобице средње величине

Врло рана сорта грожђа белог мушкатног орашчића, плодоношење се дешава 4.5 месеци након тогавегетативно пупање пупољка, припада универзалној групи техничких сорти.Узгаја се за производњу висококвалитетних старих вина високе слаткоће са укусом цитрусне или чајне руже, столних вина и мушкатног шампањца.Овај производ производи укусне сокове и грожђице.Слатки плодови се конзумирају свеже.

Гроздови су мали, у облику цилиндра или конуса, густи.Ширина четки је око десет центиметара, дужина је до петнаест центиметара, тежина је од 100 до 500 г.

Жетва се изводи у првој деценији октобра.До тог времена, плодови акумулирају максималну количину шећера.

На младим грмовима се развијају лозе са бронзаном бојом са благим длаком.

Опис сорта вкључује слабу отпорност на мраз.Ова култура не подноси не само грубе зиме, већ и пролећне мразеве.Дакле, главна брига за њу у јесенском периоду је пружање заштите од хладноће.Пристволни кругови грмља мулкирани су дебелим слојем отпалог лишћа или тресета, затим прекривени смреком или кровом.

Болести и штеточине

Врло рана сорта грожђа белог мушкатног орашчића, која укључује слабу отпорност на болести, треба превентивно третирати.

Болести грожђа

 • Сива трулица.
 • .
 • Оидиум.
 • Деали.
 • ​​
 • Филоксера.
 • Антхрацносе.

Ризик од контаминације винограда сивом калупом расте током кишне сезоне и на тлима са високом влажношћу.Зато заСадња садница је најбоље користити подручја са дубоким проласком подземних вода и на узвисини, јер је и биљка која воли сунце.

У сушној сезони, веома рано грожђе је мушкатно бело, чији опис укључује велику потребу за влагом, захтијева често и редовно заливање.Због недостатка влаге у љетним мјесецима грмље погађа гриње паук и филоксере.

Бели мускат Схатилова је отпоран на болести

Изузетак је супер рани хибрид - бијели мушкат Шатилова, који укључује повећану отпорност на болести.Ова култура је мање хируршка у бризи и веома ретко се разболи.

За болесне мусквате од белог муската, примењује се комплексан третман, који укључује употребу не само профилактичких, штедљивих лекова, већ и токсичних хемикалија.Да би се биљке заштитиле од болести и штеточина, потребно им је прије свега одговарајућа и компетентна брига.

Да би се спречило да се у грму налази раствор калијум јодида.Овај алат није опасан, као код особе за вријеме обраде винограда, и не утјече на укус и квалитету будућег усјева.

Врло рано грожђе Мускат бели је изузетно укусна, здрава и популарна сорта грожђа у јужним регионима земље.Из ње се припремају ароматична десертна и ликерска вина.Ова култура је била широко распрострањена у шпанском винарству.Висококвалитетна пјенушава вина производе се од слатких, сочних плодова.