Бели прамац Бов

Лук се узгаја на готово свим парцелама, баштованима и пољопривредницима.Ово поврће ми користимо иу свјежем облику, иу прошлој термичкој обради.

Бели лук је недавно почео да добија популарност

Бели лук

Потреба за луком и њена потрошачка потражња је висока у свако доба године.Ако има сезонског поврћа и воћа, без којих можемо да радимо зими, онда једемо лук током целе године.Таква љубав према луку је због својих корисних својстава:

  • повећава имунитет;
  • садржи витамине и елементе у траговима;
  • помаже у лијечењу прехладе.

Упркос чињеници да лук ловимо љети, његова потражња расте зими и рано прољеће, када је наш имунитет подложан разним болестима.Редовита употреба лука помаже нам да издржимо развој заразних болести.Ослабљени организам је подложан најмањем шиљку код прехладе, а превентивна употреба лука ствара поуздан штит против инфекција.

Стардуст је лук просјечне зрелости.Облик сијалица је крупан и крупан, окус је са просечним степеном оштрине. Укуси чине лук популарним у салатним јелима.Ова комбинација је идеална за оваква јела.

Време чувања звездане прашине је високо, након жетве, сијалице се могу чувати до средине зиме.Услови складиштења сорти стардуст:

  1. Севок је постављен на топло место.
  2. Сев се чува на двадесет степени топлоте.
  3. Ова температура је оптимална.

Ако се температура подигне или спусти, време складиштења се смањује. Такође звездана прашина може да убије стреле.

Севок Стардуст треба да се огрева

Сорте садње

Опис сорте звездане прашине карактерише његову издржљивост и упорност. Севок стардуст се узгаја из семена као годишњи усјев. Садња се врши уз стриктно поштовање удаљености између кревета и садног материјала.

За један квадратни метар сеју различити стардасте севок за две стотине и педесет грама лука. Садња и нега се мало разликује од других сорти. Сјетва се врши прије садње сорте. Припремите се за садњу и земљиште, где се сади севка.

Опис неге се спроводи редовно и умерено. Они копају земљу да би земљиште постало крупно, а тло плодно. Земљиште се третира и дијели на кревете.

После садње, водите рачуна о луку, обезбеђујући земљиште и разноликост са благовременим заливањем и облачењем.

Брига о земљишту подразумијева правовремено чишћење локације од корова и третман садног материјала од паразита. Превентивне мере не треба занемарити, да не би излечили вашу културу од болести и штеточина.

Постељни лук треба пажљиво одстранити из корова

.

Приликом одабира земљишне парцеле, на којој се планира засадити севок, требало бианализирати плодност тла и његових претходника. Ако су међу њима и кромпир, парадајз или махунарке, онда је парцела погодна за садњу лука. Култура воли пјесковито тло с лабавом структуром. Климатски услови за то варирају, прихватају јужне регионе и северне регионе у зависности од предиспозиције сорте.

Стардуст није каприциозан усјев, али није широко распрострањен међу љетњим становницима и великим фармерима. Најпопуларније и најтраженије су сорте златне коре и слаткастог укуса. Слични типови се издвајају са великом отпорношћу и захтевају међу потрошачима.

Ако одлучите да засадите звездану прашину, не брините о њеном слијетању. Правовремене акције и досљедне реакције ће вам омогућити да добијете богату жетву одабране сорте.