Бели купус: сорте средње сезоне Купус

Бели купус је један од најпопуларнијих кулинарских производа. Користи се за кухање различитих врста посуђа, за кисело тесто и свјежу употребу. Да би растао купус био је пријатан, али не и болан, треба да разумете врсте сорти. Купус може бити рано зрео, средином сезоне и касно дозријевање.

Поклон купус - популарна сорта средње сезоне

Опис сорти Гифт анд Менза

Најбоље и најпопуларније сорте белог купуса - поклон и јеловник. Узгој сорти није јако тежак, јер су ове врсте најбоље јер су, уз добар укус, отпорне на болести и високе приносе.

Главни знаци водства ових сорти су у великој тежини главе и мултифункционалној употреби.Ако постоје сорте купуса које нису погодне за кисело тесто, онда се садашњост и менинг могу користити у различитим облицима, а ту је и свјежа, ферментисана итд.

Оптимално гајење купуса са просечним временом зрења. Производ је средње сезоне у различитим варијантама: Поклон, Менза.

Облик главе: поклон се заокружује, понекад се гњечи. Листови добијају зеленкасту нијансу и распоређени су у средњој густини. Листови су глатки и имају природан сјај. Тежина једне главе достиже пет килограма. Укуси сортепозитивно. Обогаћен природним високим приносима. Уз правилну густину садње од једног квадратног метра можете прикупити и до петнаест фунти купуса.

Зрела зрелост долази на сто двадесетог дана. Поклон може бити засађен и узгајан у Сибиру и на Уралу. Подложан је транспорту и дугом складиштењу, а купус се може чувати у одговарајућим условима четири месеца.

Позитивне карактеристике поклонске сорте су у њеном дугом складиштењу, изгледу и укусу усева.

Сорта Менза је хибрид белог купуса. Тежина једне главе је девет килограма. Да би се постигли такви резултати, потребно је да сорти обезбедите одговарајуће храњење и негу садног материјала. Облик производа је округли и стиснут, има малу стапку. Правилно садњу купуса омогућава да повећате тежину једне главе и читавог усева као целине.

Зрелост зеља настаје стотину и десети дан након трансплантације. Погодан за узгој у различитим климатским подручјима. Ова сорта је често изложена разним штеточинама и болестима.

Менза Цаббаге - сорта хибридов до 9 кг

Карактеристике средњих сезонских сорти

Постоји много варијанти купуса, које су обдарене просечним роковима зрења усева. Бели купус се узгаја из семена или садница. Без обзира на изабрану методу, можете користити семе или саднице следећих сорти купуса:

  • Слава.
  • 29 Атриа.
  • Доброводскаа.
  • Мидор.
  • Краутман.
  • Мегатон.
  • Мерцхант.

Слава је обдарена популарношћу. Зрелост семена славе настаје стотину и петнаести дан након трансплантације у отворену земљу. Конзумирати производ свјеже и послати на рециклирање.Облик главе је стиснут и заобљен.Тежина сваког купуса достиже пет килограма.Листови имају зеленкасту нијансу, изнутра су бели.Узгој сјемена сорти славе погодан за умјерене климе с високим ступњем влажности.Подложно је дугом складиштењу и транспорту.Његова толеранција на болест је просечна.

Купус Слава има добру транспортабилност

Семе атрија дозријева стотину и тридесети дан након трансплантације у отворену земљу и даје главу тамно зеленог лишћа.Тежина једне главе достиже четири килограма у условима правилне неге семена и садница.Сорте семена су отпорне на болести, не пуцају и дају високе приносе.

Бела сорта Доброводка се примарно користи за ферментацију, јер је њен укус одличан за ову примјену.Боја сочног белог купуса је бела.Сорте семена имају природну издржљивост на болести.Може се складиштити шест мјесеци након жетве.

Мидор сазрева стотину четрдесет дана након садње.Сјеменке дају производ засићене зелене боје листова.Жетва је природног, пријатног укуса, дозвољавајући да се користи за различите сврхе.

Семе купусаКраутман у процесу зрења даје клипа са густим и укусним листовима. Пањ у глави је мали. Сорта може да добије тежину до пет килограма. Усјев не пуца и није подложан труљењу чак иу пратећим климатским условима. Карактеристике сорте дозвољавају да се складиште четири месеца након жетве. Отпоран је на болести.

Краутманова купус - отпорна на дроге и смртоносни разред

Мегатон је хибридна сорта белог купуса. Средином сезоне сорта дозријева стотог дана након што је сјеме пресађено у отворено тло. Тежина округлих глава је петнаест килограма и има природан, одличан укус. Семе купуса се добијају одабиром холандских научника. Повлачење чак иу условима високе влажности не пуца. Може се јести свеже и обрађено. Жетва се може транспортовати и складиштити дуго времена. Сорта је отпорна на болести.

Купус Трговац има зелени спољашњи и бели унутрашњи слој. Тежина једне главице купуса је мала и достиже максимално три килограма. Укусне карактеристике сорте су позитивне, отпорне су на болести и подложне су дугорочном транспорту.

Купус је средње зачињен - заједнички производ који се користи за потрошњу у свјежем и прерађеном облику.