Башкирска домаћа патка: Карактеристике и карактеристике патке

Башкирска патка је живина, која припада типу јаја и меса.Већ дуго времена је најбоља и најучинковитија пасмина.Башкирске патке нису планиране узгојене у Башкирији након пажљивог одабира потпуно здравих патака након мутацијских процеса добро познате пекинске расе.Атрактивно за искусне фармере је чињеница да нико није намеравао да излегне ове патке - ово је случајан резултат селекције.

Башкирска патка је смер меса и јаја.који имају неколико врста природних боја: каки нијансу, црну и белу.Женке ове пасмине се ни на који начин не одликују живом бојом, јер је она прилично неупадљива, што се не може рећи за мушке представнике.

Зашто имају светле боје?Као и свака живина, ове патке имају период селекције женки за узгој.Позорност је посвећена онима који се могу похвалити пред женкама у јарким бојама и занимљивим, замршеним дизајном.

По природи их се може назвати правим лепотама: перје је прекривено најнеобичнијим и необичним обрасцима - то додаје природни шарм и привлачност раси.Башкирске патке у боји личе на дивље, а не на дивљеприпитомљени рођаци.

Башкирске патке се врло лако препознају по свом изгледу:

  • Устав се одликује повећаном снагом и мишићавошћу.
  • Шапе појединаца су широко размакнуте.
  • конкавни кљун.
  • Глава је спљоштена.

Башкирске патке су веома лепе и имају снажан имунитет

Опис је импресиван, тако да скоро сваки искусан фармер који узгаја живину лако може да задовољи ову посебну расу. Узгој није тежак, јер обојена живина није склонија бризи и одржавању.

Башкирске патке се одликују снажним имунитетом, повећаном издржљивошћу. Пасмина лако толерише ниже температуре, позната је међу узгајивачима и фармерима за одличне показатеље основне производње јаја, квалитетног и укусног домаћег меса.

Узгој домаћих производних птица може се обављати не само на уобичајеним домаћинствима, већ и на великој професионалној фарми. Таква позитивна карактеристика омогућава да добијете одличне резултате узгоја без проблема и непотребних проблема.

Башкирске патке се узгајају и на малим парцелама и на великим фармама

.

Карактеристике продуктивности

За птице ове пасмине карактеристично је да достигну довољно велике и импресивне величине у неколико мјесеци живота. Маса представника пасмине варира дословно у оквиру 4 кг, али је карактеристична за домаћеПатке дебелог слоја у товљеном трупу једва да су примећене - то чини 3% масе.Добијате пуно меког и укусног меса, које нема специфичан карактеристичан мирис.

Представници ове пасмине која је широко распрострањена међу пољопривредницима значајно се разликују по својој продуктивности у смислу производње меса, повећане производње јаја.Свака јаја тежи 80 грама.У једној дугој години, једна женка је у стању носити око 210 јаја.

Јаја домаћих Башкирских патака се разликују по импресивним и утврђеним показатељима у инкубаторима - 80%.