Аутономни дрон унапређује пољопривреду

Аутономни дрон унапређује пољопривреду

„Scout“ (Извиђач) се састоји аутономног беспилотног дрона са визуелним и мултиспектралним фотоапаратима и „базом“ која руководи дроном, пуни га, обрађује податаке и преноси их. Када се инсталира у поље пољопривредника, не захтева ручну интервенцију за планирање, летење и управљање операцијама беспилотних летилица. Извештаји о стању усева и анализе правовремено се шаљу фармеру. Овај систем вец́ је распоређен у низу пољопривредних локација широм Сједињених Држава овог лета.

Компаније „American Robotics“, представила је Скаута,  самопунећег, аутономног дрона који је способан да независно обавља дневне мисије скаутирања усева. На овај корак „American Robotics“ се одлучио на основу предвиђања да ће до 2050. године светска популација порасти на 10 милијарди. Као резултат, пољопривредници ће морати повећати производњу хране за 70%. Ово питање, заједно са смањењем обрадивог земљишта и смањењем броја фармера широм света, захтеваће нове алате за повећање аутоматизације и ефикасности у пољопривреди.

Решење може омогућити да нека будућа пољопривреда остане на отвореном, а не да се помера у затворени простор. Постоји неколико значајних технолошких фирми које се баве техникама унутрашње пољопривредне производње. Док технологија дрона не може да се бави питањима управљања водом и климом, она може пружити детаљну анализу усева и обавештајне податке потребне за ефикасно коришћење ресурса.

Као што је уочио АР, традиционалне технике посматрања болести и штеточина и других неповољних услова средине, нису погодне за откривање стреса биљке довољно рано што резултује милијардама долара изгубљених приноса. Те методе су често дуготрајне, компликоване и неекономичне. Да би се побољшало правовремено одлучивање у пољопривреди, оптимизирали импути и повећали приноси, решења за аутоматизацију морају бити поуздана. „American Robotics“ има седиште у MassRobotics у Бостону, чворишту за унапређење роботике.

„Технологија иза Извиђача развијена је након рада са пољопривредним произвођачима и професионалцима како би разумели јединствене логистичке и економске изазове са којима се суочавају. Као резултат, „Scout“  је први практични, индустријски беспилотни систем који заиста одговара потребама пољопривреде. Пуна аутоматизација је кључни састојак будућности прецизне пољопривреде, а ми смо жељни и узбуђени да коначно испоручимо ову могућност нашим купцима.“ рекао је Reese Mozer, суоснивач и извршни директор компаније „American Robotics“ и додао, „Могућност извиђача да унапреди прецизну пољопривреду је огромна. Једно од најчешћих питања које добијам је: „Када ћу моћи да купим беспилотне дронове који могу само да лете и снимају целокупну фарму без потребе да ја управљам њима?“ Зато што је потребно пуно времена и трошкова само за руковањем дроном, и агрономи их вероватно неће користити више од једном месечно, што их спречава да добију податке и слику с фреквенцијом и резолуцијом која је неопходна за ефикасно снимање и анализу усева.“

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена * *