Аце Бордеаук - најновија хибридна сорта грожђа

Виногради су се дуго сматрали показатељем луксуза и обиља. Лоза је симбол благостања.

У савременом свету, узгојни рад допушта, поред већ познатих типова, да се узгајају нове врсте. Због тога имамо прилику да испробамо нове сорте класа грожђа. Већ су развијене врсте отпорне на мраз. Има оних који сеју пре уобичајеног, задржавајући свој укус.

Елите Граде Аце Бордеаук

Карактеристике сорте

Свака сорта има своју јединствену особину: боју, облик, структуру, мирис и, што је најважније, укус. Међу богатством грожђа и разноврсношћу једне од најзначајнијих, елитних сорти, истиче се Аце Бордеаук.

То је биљка средње сезоне. Плод има прилично добру количину шећера - двадесет пет и по грама на сто цм3 . Њен принос по хектару земље је око 150 центара. Ови индикатори га значајно разликују од Цабернет Саувигнона у корист првог.

Одлежава од 100 до 125 дана и може се с правом сматрати раним зрењем. Са једним лозом можете сакупити до шест килограма усева. Штавише, његова продуктивност је правилна, а количина воћа је стабилна.

Сам плод има тамноцрвену боју (хибридни облик). Бобица је благо издужена и има овални облик. Тежина може варирати од 10 до 15 грама. Кластери у просеку немају тежинувише од једног килограма.

Аце Бордеаук бобица је благо издужена и има овални облик

Болести ове сорте нису страшне, довољно су прилагођене њима.Савршено се прилагођава ниским температурама ваздуха (до 20о).Третирајте категорију биљака које су отпорне на оштећења од инсеката, посебно оса.У периоду дугих обилних киша и на врућини бобице се не пуцају и остају еластичне.Због тога, његови кластери увек имају одличну презентацију чак и када се превозе на велике удаљености.Врло добар за извоз.

Упркос чињеници да су кластери густи, као што су сами плодови - њихово месо је веома нежно .Сама кожа не прекида укус пулпе и врло је лако жвакати.Плод је меснат.

Како добити добру жетву

Саднице ове сортне врсте као што су пешчане земље.Немојте толерисати коров.Доста је отпоран на гљивичне болести.

На подручју од четири до шест метара2за ас из Бордеаука, пупољци биљке не би требали бити више од 35, а изданци који доносе плодове би требали бити 23. Пазите на број гроздова који су настали,придржавати се дозвољеног износа.

Ако се винова лоза обрезује са просјечном врстом, онда се реже шест до осам очију.У кратком - не више од четири.

Садниата од оваа сортна врста, как и пешчани

Грозје дозрева во последните два месеца на лето.У просечним климатским условима - до средине првог месеца јесени.

Почетком новембра, винова лоза је подрезана на висину од шестоцелли. Боље је поделити гране у правцу раста. За зимовање је боље покрити биљку сухим премазом. Циркулација ваздуха је важна, па оставите отворе на бочним странама. Снежни покривач је најбоља заштита за гране зими. Отпорност на мраз помаже гранама да преживе температуру ваздуха до минус 30 степени.

Својства и апликације

Због садржаја антоцијана у овом облику грожђа, он профилактички утиче на људски организам, наиме:

  • јача срце и крвне судове;
  • ризик од рака је значајно смањен;
  • стимулише мозак, побољшавајући менталне способности;
  • смањује ризик од развоја слепила.

Врло је користан у употреби свјежег, ау другим варијацијама не губи своје љековите способности. Бордо бобице су направљене од висококвалитетних вина, од којих је један Цахорс. Можете наћи столно вино или десертно вино.

Из ове сорте се добија слатки сок. Врло мирисни и укусни џем или џем се може добити из пулпе. Чак се и мармелада производи од бобица.

Врло се лако чисти и отпоран је на мраз. Јагоде су слатке и меснате. Бордо - сорта која је одавно постала једна од најпопуларнијих воћних грожђа.