Атаика, позната као пеганка - особине врста патака Дуцкс

Пачку пеганку карактерише велика популација, подељена на два станишта.Величина патке је велика, заузима просечну позицију између патака и гусака.

Пеганка црестед заузима нишу између гусака и патака

Пеганка има лепе податке о изгледу који га разликују од других врста.

Опис врста

Представници врста обитавају у двије врсте подручја:

  • једна група се фокусира на слане воде Азије;
  • остало у степским и шумовитим подручјима.

Разлике у стаништима подразумијевају разлике у карактеристикама врсте и њиховим адаптацијама. Пешчаница има велику величину.Њихов врат и ноге су дуги.Маса мужјака достиже један и по килограм. Разлика између атаике и њених сродника је у сјајном перју.Бели превладава.Глава мужјака је обојена у богату црну боју која баца зелену нијансу.Груди и подручје око крила су обојени свијетлосмеђом бојом.У средишту груди налазе се црне пруге.Мужјаци се разликују од женки:

  1. Испупчење у региону близу кљуна.
  2. Зелене модулације на црном перју.

Атаики шапе су розе боје, као и кљун.У односу на репродукцију, зрелост женки се јавља раније него код мушкараца.Женка добија репродуктивне особине у доби од двије године, а мушкарац чека до четири године.Насељена грбаста пеганка почиње да тражи пар у рано пролеће и миграцијуАтаики почињу крајем зиме. Повезујући се у пару, они настављају да производе потомке који се спајају у паровима. Али у периоду играња парења, они показују сјајно удварање са повицима и отпорима у односу на друге мушкарце.

Атаика има светло перје

Крестена пеганка преферира да формира групе. Места која се гнезде бирају даље од водене површине. Може гнијездо у рупи. Постављање јаја не прелази дванаест јаја.

Родитељске особине пасмине нису развијене, па је бацање јаја у њих уобичајена појава.

Као и друге пасмине, грбавац пеганка излеже јаја на месец дана. Оба партнера проводе процес излегања јаја. Улога мушкарца је заштита територије од предатора. Пилићи дивље животиње су активни од рођења и могу остати на води. После месец и по, пачи почну да лете.

Разлике

Посебности ове врсте су њена неједнакост у пожељној области раста. И такође по изгледу, који се одликује невероватном лепотом и светлином.

Паганка преферира шумовита зона с резервоари за живот

Они припадају оним врстама патака које емитују необичне звиждаљке у процесу удварања. Гласовни партнери се разликују по звуку. Захваљујући својој способности да праве различите звукове, њихово певање је пријатно за ухо.

Водени терен је пожељно станиште за ту врсту. Дуге ноге омогућавају паткама да се брзо крећу преко копна. Природа лета, каона гускама. Дакле, оне се односе на обе врсте птица.

Када се промени сезона перја, патке мењају своје станиште. После месец и по дана пачићи су препуштени сами себи.

Црви, мекушци и инсекти припадају прехрани врста. Само у хладним паткама једу биљну храну. Њихов главни однос је храна за животиње.

Популација врста се дистрибуира у многим земљама. У зависности од доба године, они мењају своје станиште. Преферирају шумске зоне и водене површине.