Амерички Јумбо Схриве

Куммисх Јупитер је узгајан од стране вртлара како за свјежу потрошњу, тако и за прераду.Тип према опису вртлара обезбеђује стално високу продуктивност, под условима висококвалитетне неге материјала.

Грожђе Јупитера које се користи као варијанта стола и за прављење вина

Карактеристике сорте

Сорта Јупитер, према опису стопе сазревања, припада најранијим представницима ове сортекултуре.Грм је у стању да нарасте до средње величине и може да издржи температуре до двадесет седам степени.Јагоде у време зрелости имају плаву боју и укус мушкатног орашчића.

Јупитер гарантује узгајивачу константан висок принос у истовременим условима са гомилом до пет стотина грама и ретком густином бобица. Грожђе добија овални облик и добија до пет грама тежине.

Врста има неколико значајних позитивних особина:

  • отпорност на гљивичне болести на просјечном нивоу;
  • Висока отпорност на друге врсте болести.

Киммисх сорта Јупитер се односи на врсте без семена.Материјал за жетву дозријева сто двадесетог дана од почетка вегетације.Жбуње врсте расте до средње величине, ау случају пресађивања - до великих.Облик грозда је издужен, распоред плодова је риједак.Тежина грозда може прећи ниво од пет стотина грама, ако се обрађује посебним средствима.

Между врстами икарактеристике грожђица, Јупитерове плодове су велике, њихова тежина достиже пет грама, а боја у процесу сазревања прелази из ружичасте у плаву.Њихово месо је сочно, укусно, комбинује укус воћа и мушкатног орашчића.У зависности од климатских услова и старости, укус Исабелле је укус.Кора бобице је тако густа да се ретко напада осама.

У бобицама Јупитера практично нема камена

.Плус Јупитер у чињеници да бобице не пуцају, често се користе за производњу грожђица.Садржај шећера је двадесет и један проценат, а садржај киселине је седам.

Важна предност растућег садног материјала је сазријевање винове лозе и брзо успостављање садница на локацији.После садње, садница производи усјев у другој или трећој години, у зависности од услова околине и неге.

Једно изданак је способан да формира до четири цвасти.Атрактивност сорте наглашена је чињеницом да чаура може издржати велико оптерећење.Према томе, резидба нема примарну потребу.Да би се добила прелепа култура, која би имала тржишни изглед, потребно је одсећи сва цвасти, осим два нижа.

Прихватљив број очију је четрдесет, а до осам очију се реже на лози.Пошто виноград прихвата додатне стимулативне третмане, то омогућава вештачко повећање приноса и квалитета финалног производа.

Ако из неког разлога пуцаперемерзли, не треба посебно жалити, јер ће се биљка опоравити у року од дванаест месеци од дана садње. Јупитер се може узгајати у великим размерама. Главни захтјеви за његу су обилно залијевање садног материјала.

Принос садног материјала износи двјесто педесет центара по хектару и остаје стабилан. Главне предности узгоја Јупитера у његовој отпорности на гљивичне и друге врсте болести. Ако се узгој грожђица врши у умереној клими, не може се прекрити за зиму. Али у сјеверним и средњим географским ширинама, склониште је потребно како би се очувао принос грожђа.

До 250 центара грозда Јупитера може да се бере са једног хектара

Брига за грожђе

Узгој Јупитера, упркос његовој отпорности на болести и релативној хладној отпорности, захтијева бригу о грожђу. Садња америчке сорте врши се у припремљеној јами. Набавка сајта обухвата следеће акције:

  1. Избор јужне и осветљене области, заштићене од ветра.
  2. Припрема земљишта: копање рупа, обрада цијеле парцеле за садњу неколико грмља.
  3. Разграничење локације узимајући у обзир удаљености између садног материјала.
  4. Припрема органских ђубрива, компостирање.
  5. Полагање дораде на дно сваке јаме.
  6. Чишћење места од корова и обрада земље од штеточина, по потреби.

Активности одговорне за припрему тла за садњу играју важну улогу, јеркултура тражења грожђа.Садница се брзо укорени.Даља брига три године пре формирања првог усева шаље се на формирање винове лозе.

Све ово време обрађујете виноград, обрезујете винову лозу и правац њиховог раста, штипањем.

Неколико пута је неопходно спречити гљивичне болести.У винограду скоро да није погођена осе.

Грожђе Јупитера се узгаја и на приватним фармама и на индустријском нивоу

Атрактивност грожђа је у томе што се могу узгајати у великом обиму.Није потребно покривати га ако се гаји у умереној клими.Може да издржи смањење температуре на минус двадесет седам степени, али ако термометар падне чак и испод те границе, култура може да умре.

Сорта грожђа заштићена је од замрзавања опоравком након дванаест мјесеци. Али боље је ово избегавати да не би изгубили жетву и време.Спољашње особине сорте, њен укус и асортиман употребе чине грожђице ове сорте популарним међу потрошачима.Грожђе из Сједињених Држава има одличне укусне особине и необичне зачинске ноте.

Могуће је користити грожђе Јупитер, узгојено у Сједињеним Америчким Државама, које карактерише полифункционалност, за производњу вина, конзумацију свјежих намирница и израду грожђица.

Описи на недостатки се карактеризира с дејството, за да се охраниВиталност и сорте приноса из Сједињених Држава, грожђе ове сорте се често мора третирати заштитним и стимулативним средствима.

Брига за америчке сорте грожђа карактерише потреба за обилним заливањем.Пошто биљка реагује на влагу, залијевање треба обавити прилично често прије жетве.Опис неге није окарактерисан као ојачан, већ подразумева одређене норме које су строго неопходне да би ум задржао своје квалитете.