Аматеур Бреединг Грапес - Фирст Цаллед

Первозванни - хибрид столног грожђа у раном периоду сазревања (110-115 дана).Вино има снажан раст.Листови су под повољним условима срцолики, смарагдно зелени.Погодан за украшавање пергола и алеја."Родитељске" сорте Краинов ВН, које су преласком Талисмана и Кисх-Мисх Радианта донеле овај хибрид.Сорта "Первозванни" узгајана је у Русији, први тестови су прошли у Новочеркеску и одржавају се у Белорусији.

Првозначена сорта грожђа

Опис

Бисексуално цвеће.Кластери су конусни или цилиндрични, тежине 500-800 грама, просечне густине, презентације.Плодови су благо издужени, овални, у облику јајета, димензија 27к25 мм.Просечна тежина од 8-11 г, амбер - бела, прекривена воскастим премазом.На сунчаној страни са стидљивим руменилом.Укус је пријатан, благ, складан.

Плодови са добром акумулацијом угљеника. Месо је слатко, меснато, сочно. Кора је густа, јестива.Киселост 6-8 г /л, садржај шећера у периоду пуне зрелости 18-21%.Принос је висок, плодност је 60%.На једном изданку, који је израстао из хибернирајуће шпијунке, 1-1, 3 плодни кластери се развијају током периода.Просечна отпорност на мраз (до -23 степени) без склоништа.У покривању култура издржава хладноћу (до минус 25 - минус27 степени).Погодан за потрошњу у другој половини августа.

Осетљиво на пепелницу грожђа.Отпорност на сиву трулеж и плијесан (опасна гљивична болест европских сорти грожђа) процјењује се на 3,5 бода.Отпорност на оидијумску штету 3.5 - 4 бода.Вриједност окуса свјежег грожђа - 8,0 бодова.

Из сорте Первозванни испаде веома добро вино, као што је ризлинг, са пријатном аромом.

Жетва првобитних грожђа

Испуњавање снова

Ако је раније, узгој култивисаних сорти грожђа на њиховим парцелама био само сан,сада, чак иу северним регионима - то није проблем.Грожђе се узгаја на отвореним површинама и загријавају се стакленици, остварујући високе приносе.Узгој грожђа испрва изгледа тешко, али, као и сваки други посао, захтијева стрпљење и правилну његу винове лозе.Првобитно грожђе, као и друге сорте, има своје предности и недостатке.

Главне карактеристике

 • Рано сазревање
 • Просечна отпорност на мраз.
 • Висока процена дегустације.
 • Велика количина шећера.
 • Лишће у облику срца.

Шта треба запамтити када се брине о грожђу

Прво названо грожђе не намеће специфичне захтеве на земљи, резнице се добро корењују, али одређена правила гарантују успех култивације.Све зависи од тога које воће желите, мале или велике?Волите ли сок или вино?Сања о бујној вегетацијиуређење видиковца или плантаже грожђа?

У плодном и влажном земљишту, раст зеленог дијела је брз. Плодови грожђа су велики и њихова количина је велика, али због превелике количине нутријената у стању зимског мировања, вино ће касније ући.

Плодови грожђа су велики и њихов број је велики

На сиромашним и сувим тлима, раст зелене масе је слаб, плодови су мали и количина је мања, али су слатки. Грмови грожђа су боље припремљени за зимовање и мање је вероватно да ће бити замрзнути.

Оптимална тла за первозванске плодне, глинасте, благо влажне (близу ријеке или рибњака) у периоду од маја до средине августа.

Добра жетва је осигурана редовним плијевљењем, отпуштањем тла и плијевљењем од корова, благовременим заливањем. Узгајањем грожђа у северним географским ширинама потребно је уклонити површинске корене и боље је то учинити у првим годинама раста винове лозе ујутро, крајем августа и почетком септембра. Пошто горњи коријени често пате од недостатка влаге или умиру од мраза, што даље утиче на стање целе биљке.

Младе грмље Првобитног заливају се једном недељно (10 литара воде). Гнојиво се може додати у воду.

Гнојиво

Сваке године, у јесен, трослојни слој компоста налази се поред винове лозе. Компост се припрема користећи врт у ту сврху: лишће, траву, гранчице и коров. Важно је користити биљне остатке који нису погођени болестима. Отпад из кухиње је погодан за компост: чишћење, љуска од јаја,кафу и чај. Компост побољшава структуру тла, повећава количину хумуса. Побољшава раст и развој винове лозе. Када самостално припремају компост, користе лекове који убрзавају компостирање, убрзавају процес хумификације, компост сазријева брзо и вреднији је.

Композитни слој дужине 3 цм треба положити у близини винове лозе

Три пута се хране минералним ђубривима - од раног прољећа до краја јуна. Нанесите специјалне вишекомпонентне врсте минералних ђубрива посебно дизајнираних за грожђе (Биопон).

Биопон је минерално вишеструко ђубриво дизајнирано да негује винову лозу. Препоручује се да се примењује од марта до јуна. Употреба обезбеђује оптималне услове за развој биљака и есенцијалне минерале током раста биљака. Садржај калијума је израчунат како би се осигурао раст и обилно плодоношење.

Трајање и дозирање:

 • Прије садње винова лоза - 44-60 г по биљци.
 • Март - Април 25-45г за један грм.
 • мај - јуни 25-45 г по биљци.

Употреба:

 • Измерите препоручену дозу.
 • Равномерно распоредите ђубриво око биљака.
 • Мешати грануле са површинским слојем земље.
 • Залити биљку да одмах активира супстанце садржане у ђубриву.

Биохумус је течни вишеслојни стајњак за ђубриво. Стајњак се добија из узгоја калифорнијских кишних црва. Утиче на правилан раст и развој биљака. Обезбеђујеесенцијалним нутријентима и побољшава укупни изглед и стање лозе.

Гнојиво од грожђа - је вишекомпонентна смјеса у гранулираном облику, неорганска са ниским садржајем хлорида.Користи се за повећање приноса грожђа, боју бобица и побољшава њихов укус.Побољшава здравље биљака и утиче на отпорност на мраз.

Ђубриво се користи двапут.У прољеће, након отварања грмља и прије цватње.Хемијски састав: 2% Н, 5% П2О5 , 15% К2О, 4% МгО.

Грозде је потребно оплодити у пролеће, након отварања грмља и пре цветања

Средства заштите

Иако сорта има високу отпорност на велебиљеали и даље треба заштиту.Постоје хемијска, биолошка и народна средства.А да би се грожђе заштитило од болести и штеточина веома је важан тренутак у животу виноградара и само љубитеља вртлара.За узгој винове лозе потребно је много времена, простора и енергије, а ако не добијете жетву, то ће бити срамота.Од неуспјеха, након неколико година, сватко добија идеју да је боље да се ослободи биљке и купи воће на тржишту.Међутим, није све безнадежно, само треба да разумете шта је разлог и шта спречава раст и развој винове лозе.Потребно је знати како савремено грожђе ради и штити од штеточина и болести.Само са таквим арсеналом знања, можете добити пристојан резултат.

У пролеће, пре него што се пупољци набрекну,штите културу и уништавају зимске домове крпеља. Најбољи избор је “Нитрафен ДНОЦ”. Његова концентрација може бити 1-2%. Чим почну да расту први зелени листови, третман треба поновити. За исту намену, примени Бордо мешавину, којој се додаје "Фосалон". Поступак помаже у заштити лозе од црне тачке, одбија штеточине као што су гусјенице и лисне уши.

Заштита грожда на пролеће Нитрафен ДНОЦ

Након појаве 4-5 листова, други третман се врши са Хометсиновим и ПолиЦхем фунгицидима. За борбу против летака, боље је изабрати Цхлорофос или Фосалон.

Будући да након цветања Первозванног, остаје вјероватноћа појаве гљивичних лезија, потребно је учинити више третмана са сумпором против оидиума и „Еупареном“ или „Поликхом“ из плијесни и црне точке.

Трава у винограду није највећи проблем, али ако је подручје огромно, можете искористити достигнућа науке. Један од најсигурнијих врста хербицида је Торнадо. Потпуно уклања коровање. Потпуно сигуран и прихватљив, ако пратите упутства на паковању.

Поред тога, и даље постоје осе и птице, оне такође воле укусно грожђе. Да не би оштетили гомилу, можете их ставити у посебне вреће. Не препоручује се бацање мреже на грожђе, док се ноге птица приањају, птица се заплета и умире.

Првобитна сорта за правилну негу одговара одличним карактеристикама укуса, а време проведено у расту винове лозе неће бити изгубљено. Амбергрожђе са посебним укусом одушевит ће вртлара.