Агрус сорта грожђа

Агрус је посебна сорта грожђа, која се добија укрштањем Дон агата и русвана, ране сорте са зрелим бобицама у трајању од сто двадесет дана. Према снази раста грм је мали, средње величине, уз правилну негу није преоптерећен непотребним гроздовима и зараслим виновом лозом. Тло као сорта као тешко, богато хранљивим састојцима. Главна карактеристика "Агруса" је правовремена наплата како би се смањио број оштећених бобица, чиме се осигурава одговарајућа количина жетве годишње из једног грма.

Сорта грожда Агрус рипенс

Угодан мушкатни окус одређује главну намјену грожђа - то је производња столних вина са слатким укусом.

Грмље таквог грожђа може издржати екстремно ниске температуре (до минус двадесет шест), али искусни вртлари препоручују покривање грожђа у августу за зиму додатном “куполом”. Идеална за транспорт, не захтијева посебан одлазак и додатне инвестиције.

Карактеристике грожђа

Друго име за ову сорту је Лиса. Када баштован почне да брани винову лозу за садњу, он се првенствено руководи једноставним карактеристикама, као што је принос сорте, његова хировитост, услови у којима грожђе потпуно сазрева и време пре него што се може убирати. Најважнија карактеристика је укусбудућа бобичасто воће и сокови (или вина), који ће касније бити у продаји или у кући.

Листови сорти су прелепи у облику

Стоно грожђе, чији је представник грожђе Агрус, универзална је сорта погодна не само за вина, већ и за разне сокове, нектаре и чуваре.

Конзумирање таквог грожђа у сировом облику није само препоручено, већ се и препоручује. То је складиште витамина и минерала које су корисне за људе.

Хибридне сорте добијене узгојем су посебно корисне, јер им недостају проблематични фактори њихових претходника и повећана количина усева и његовог изгледа. Агрус - ово је најбоља опција за услове без много кише или суше, а потом и обилну жетву.

На осень, Агрус получает между

.

Агрус ће издржати јаке мразеве, без губитка својих првобитних својстава и предности. Упркос ниском садржају шећера у овом грожђу, често се користи за израду изгледа стола, захваљујући јединственом укусу са мусат-саге укусом. Лоза је способна да издржи гломазне гроздове до седам килограма, густо испресијецане сочним округлим бобицама.

Из Агруса добивамо одлично бело вино

Када су потпуно сазреле, гроздови могу добити боју меда, задржавајући хрскаво месо и густу кожу.

Брига и брига

Брига за ране сорте, као што је Агрус, укључује низ главних принципа, који се придржавају васУвек будите задовољни жетвом. Главне превентивне мере спречавају болести, гљивице и промовишу пун раст винове лозе. Неколико фаза:

  • орезивање додатних листова, пагона, винове лозе;
  • попуштање тла под ризомом;
  • околно гнојиво;
  • сакупљање и уништавање заражених гроздова, бобица или лишћа;
  • прскање специјалним растворима;
  • заливање (осим кишних тешких недеља или месеци);
  • ослобађање горњих листова од лишћа (за вентилацију и приступ свежем ваздуху);
  • Подлактице и орезивање винове лозе.

Агрус цвета прилично рано

И нека Агрус не захтијева посебне трикове или бригу, морате се бринути за бујну винову лозу. Што ће бити више простора око грма - то ће јаче расти, а обрезивање екстра зелених гроздова ће осигурати сазревање одраслих бобица.

У вези са наступом обилних киша или обилних киша, није неопходно престати са храњењем земље, већ се уобичајеним растворима на земљиште сипа суво ђубриво, које ће падати у корење кишницом.

Агрус грмови са жетвом

Ближе јесени са почетком мраза и ниских температура, Агрус је покривен само церадом или филмом (као додатне мјере), али иначе ће се отпорни грм носити са својим напорима.

Ако сте још увек у мислима које сорте грожђа дати предност, обратите посебну пажњу на сорте Агрус - једноставна, али невероватно укусна грожђа, са светломкарактер, отпорност на болести и лоше време, које ће се радо претворити у укусно вино на вашем столу.