Агротехнологија узгоја шљиве Урал Ред Плум

Власници вртова на Уралу често не ризикују да узгајају шљиву, вјерујући да неће преживјети.Међутим, постоје многе сорте које нису само зимске, него и редовне жетве.Ово потврђује опис сорте Уралска црвена шљива која се узгаја не само на Уралу, већ иу Сибиру.

Уралска црвена шљива је зимско-издржљива сорта

Сортне карактеристике

Ова сорта шљиве је вештачки добијена на Јужно-уралском научно-истраживачком институту.узгајивач Муллаианов.Прекрижени су хибриди шљиве.Неколико више подврста са сличним особинама припада сорти Урал Ред.Просечна висина стабла досеже 3 м. Волуменска круна је представљена прилично широком главом лишћа.Цветање почиње у прољеће када цвјетају сорте Далеког истока.Постоји опасност од смрти цвијећа од мраза.

Опис плодова шљиве Урално црвено је слично карактеристикама плодова других сорти које се узгајају у региону Урала, али има своје карактеристике.Мали плодови обојени у богатом црвеном.Глатки плодови округлог облика са малом тачком имају абдоминални шав у средини.Жуто месо се крије испод лако љуштљиве коже.Стоне се не уклапа.Тастешљиве су претежно слатке, у њима готово да нема киселине.

Први плодови се могу уклонити 4 године након садње. Тренд је да сваке године на стаблу сазрева више шљива. Одрасло дрво може произвести 20-30 кг годишње. Уралско црвена сорта је делимично самооплодна - пожељно је да се биљке сорте Урал или Усуријске биљке засаде у близини. Сорта дјелује као одличан опрашивач за друге биљке.

Сорти шљива Урал ред

Сорте обухватају златно Уралско и Урално жуто. Имају неке заједничке карактеристике са оригиналном сортом, али постоје неке разлике.

Уралска златна шљива

Хибридна сорта, добивена у Чељабинску захваљујући комбинацији сорти шљива Пионеерка и Жуте Хопте. Средње-високо дрво са широком круном толерише оштре зимске урале. У погледу сазревања односи се на среднеранними сорте. Плод је сталан и обилан. Маса једног плода није већа од 17 г. Под танком жутом кожом месо је мешаног слатко-киселог укуса. Шљива је погодна за свежу храну и разне препарате. Сорта практично није подложна болестима, штеточине и ријетко нападају.

Урал Иеллов Плум

Уралска жута шљива се често назива Јутро или Јутро. Одличан је за вртове који се налазе у региону Урала и Сибира. Дрво се често назива грм због чињенице да не расте изнад 2 м. Маса плода ове шљиве варира од 15 до 18 г. Боја коже и пулпеисто - светло жуто, види восак.

Жута боја означава садржај пектина, који је користан за организам. Жетва се конзумира свежа и користи се за прављење џема, џема, пића.

Уралска жута шљива, позната и као јутро

Узгој

Постоји неколико једноставних правила која доприносе бољем опстанку и развоју садница ове сорте:

  • парцела је окренута према југу;
  • сунце удара биљку несметано;
  • садница није пухана хладним ветровима;
  • Потребна је плодна земља са неутралном киселином.

Јама за младице треба припремити унапред. Ако се слијетање планира у прољеће, онда се рупа мора обавити у јесен. Пречник и дубина су приближно исте величине, око 60 цм. Пожељно је додати органска ђубрива у земљу.

Пред засадаване, корени и трупът от една годиница треба да бъдат подробно преиспитани за дасество. На врху треба остати 5-6 цм овратника. Неки вртлари инсталирају клин у јаму. Тло треба темељито набити и обилно навлажити. Следећи пут ћеш морати да пијеш не мање од недељу дана. Малчирање не боли.

Правила о бризи

Неопходно је залити Урал црвену шљиву не више од једном у 2 недеље, чиме се тај интервал смањује током лета. Просечна стопа заливања - 4-5 канте. У првом прољећу, дрво треба одрезати отприлике 60-70 цм да би се добио жељени облик. У будућности, сваки путгране треба скратити за око 1/3.

Односно плодове шљиве за одрасле треба оплодити.Први пут - у пролеће, треба направити тресет.Накнадно храњење неорганским и органским ђубривима треба да буде после цветања.Последњи део се може дати биљци у јесен.Органске материје треба примењивати рјеђе од неорганских ђубрива.Најпогоднији од њих су они у којима је присутан азот или фосфор.Гнојиво треба наносити само у растопљеном тлу.

​​

Упркос чињеници да је сорта отпорна на зиму, потребно ју је припремити за хладноћу.Све гране треба пажљиво прегледати, премазати пукотинама са вртом или бакарним сулфатом.Потребно је извршити круг са малчирањем.Покривање грана специјалним материјалом није вриједно тога - може довести до виприанииу, што ће уништити биљку.

Вртлари не смију заборавити на превенцију болести.Клестероспориоза је мало вероватно.Али, појава монилиозе, појава труљења воћа је могућа.

Потребно је на време уклонити старо лишће, прегледати гране, поправити ране и пукотине на дрвету.Немојте ометати третман Бордеаук текућине.

Да би се спријечила појава лисне уши, мољаца и чичара, потребно је обложити труп са вапном, како би се дрво третирало Бордеаук мјешавином.Корисно је посадити више копра и першуна.

Захтеви за негу подврста сорте Урал црвене шљиве су слични.