Агротехника за велике плодове парадајза Ружичасти див парадајз

Међу сортама парадајза истиче се величина ружичастог парадајза. Његова вриједност у исто вријеме задовољава вртлара чврстом жетвом и тугује због потребе кориштења посебне пољопривредне технике. Они вртлари који нађу средњу земљу могу дуго да уживају у слатким плодовима.

Оригин

Парадајз ове сорте појавио се због развоја руских научника почетком 20. века. У 2002. години сорта је уписана у Државни регистар. Ови парадајзи се могу садити и на отвореном терену иу пластеницима и стакленицима.

Карактеристике разноврсног парадајза Пинк Гиант наводи на закључак да су ово поврће које воли топлину, те да постоји највећа шанса за добијање велике жетве од становника јужних региона. На северу иу Сибиру, узгој таквог парадајза је дозвољен само под филмом.

Изглед

Ружичасти дивовски грмови парадајза су неодређени - брзо расту ако нису ограничени. Прихватљива висина - од 1,8 до 2 м. У грмовима у стакленику су више него на улици.

Постројење припада групи стамбених објеката. Релативно велики листови формирају не превише бујну капу. Цватови су једноставни, прво цветови формирају се поред 9. листа, а остатак се налази поред сваког трећег листа.

Према опису парадајза, Пинк Гиант се може видјети у његовом крупном воћу.достиже 400-500 г, а маса појединачних узорака прелази 2 кг. Можете унапред одредити величину парадајза и ослободити се додатних четкица и цвасти.

Ова сорта парадајза средње класе припада посебној групи ружиних плодова, у којој поврће задржава своју нијансу скоро цијело вријеме, а понекад се додају и гримизне боје. Неке незреле плодове имају тачку поред стабљике, која затим нестаје.

Опис облика парадајза: округлог, благо спљоштеног, сличног цвијету, понекад се може захватити оштрење близу стабла. Унутар плода има више комора за семе.

Кориштење

Писмени приступ - посадите ружичасти див парадајз са израчуном не више од 3 саднице по 1 квадратном метру. м. У овом случају, прва берба се може уклонити након 110 дана, 5-6 парадајза се формира на једној четкици. Принос од 1 квадрата. м - до 15 кг, од једног грма - око 4 кг.

Укус парадајза Ружичасти дивовски слаткиш, осећа се густо, али меко месо, сува материја не више од 5%. Транспорт усева на велике удаљености и остављање на неко време у хладним собама може бити без страха. Употреба парадајза је популарна код:

 • салате - као главни састојак и за украшавање резова;
 • свеже стање, само парадајз извађен из кревета;
 • сокови, воћни напици, умаци, кечапи, парадајз пасте;
 • очување воћа неће функционисати због велике тежине и танке коже која се распрсне.

Садња и узгој

Семе сортиРужичасти гигант се може купити у специјализованој продавници или сакупити од одраслих биљака - имају пуно сјеменки.Одмах, само становници јужних територија могу да приуште да засаде семе у отвореном тлу, ау другим случајевима треба да буду засађени садницама.

Ружичасте дивовске саднице разноврсног парадајза не морају ронити - за то ће требати времена за узгој садница и одлагање додатних рокова зрења плода.На самом почетку потребно је да семе стави у одвојене посуде, боље је дати предност пластичном материјалу.

Количество на пловила мора да бъде изчислено изчислено от потреба за будусата берба.Такође је потребно процијенити вријеме за формирање садница: од тренутка садње сјемена до стављања у отворени терен треба трајати најмање 2 мјесеца.

Семе парадајза треба припремити:

 • намакати у саламури 15-20 минута, уклонити просуто семе и испрати спуштена семена на дну водом и осушити;
 • семе треба дезинфиковати калијум перманганатом;
 • ​​
 • Понекад је корисно да се сјеме на неколико минута испусти у воду с медом у широком спремнику, који ће компресор ући да засити сјеме кисиком.
 • ​​

У сваку чашу са земљом треба ставити највише 4 семена.У току ницања треба уклонити слабе клице, припремити остатак за садњу у отвореном тлу:

 • са редовним заливањем;
 • слободан приступ сунцу током целог дана;
 • одржавање оптималне температуре од 20-22 ° Ц;
 • увођење минералних комплекса свака 2недеља;
 • смештај на свежем ваздуху у повољним временским условима за каљење - не само да ће ојачати имуни систем, већ и побољшати плодност.

Да би се рајчице засадиле вани најбоље је у мају, када је просјечна дневна температура 15-17 ° Ц, саднице би требале имати једну јаку цват и 5-6 листова.

Опис правила за сађење на отвореном тлу:

 • да су се на овом мјесту могли узгајати краставци, тиквице, мркве и други усјеви који нису исцрпили земљиште;
 • саднице треба поставити тако да између њих буде 50-60 цм;
 • саднице треба уронити у јаму на нивоу листа;
 • земљиште треба добро залијевати, количина воде зависи од процијењене укупне масе воћа;
 • саднице треба лагано прекрити земљом;
 • у случају могућих мразева, покријте садњу густим материјалом.

Царе

Важно је правилно формирати грм, уништити бочне избојке - пасторке: требало би да има 1-2 стабла и 6-7 четкица за рајчице, што ће омогућити да цео усев сазре прије хладног времена.

Потребно је пажљиво везати високе грмље на потпорама прије плодоносења, а да би се смањила величина будућих рајчица, потребно је резати врхове.

Неки баштовани унапред праве специјалне стубове, делимично напуштајући земљу, морају да им причврсте уже или жицу која је везана за грмље. Такође, штитиће од хладног ветра.

Залијевати парадајз Ружичасти див мора бити често, али пажљиво, без додиривања листова и цвасти, у корену. Неки вртлари користе капљице за практичност.залијевање.Ова сорта је способна за дуже време без воде.Након сваког наводњавања требало би опрати лежаје, тако да земља није прекривена коре.Други начин суочавања са тим је малчирање.Ови парадајзи се прилагођавају температурним колебањима.

Парадајз треба да се додаје у облику неорганских ђубрива и органске материје из периода цветања пре почетка плодоношења.У формирању јајника, рајчице највише требају гнојива, предност треба дати минералним комплексима.

Болести и штеточине ретко утичу на парадајз Ружичасти див.Највећа опасност је гљива која се јавља због грешака у њези - недостатка приступа ваздуху, прекомерне влаге.

Неки инсекти могу да бирају ову сорту парадајза:

 • лептир;
 • уши;
 • кукавица;
 • трипси;
 • Колорадо кромпир.

Могуће их је детектовати на површном прегледу плодова, али је боље предузети превентивне мјере користећи специјална средства, један од најефикаснијих је Цонфидор, Бисон.