Агротехника узгоја грожђа Одесса Сувенир

Содержание
 1. Значение
 2. Източник
 3. 9) Локација и тло
 4. Процес
 5. Правила неге
 6. Болести
 7. ]

Међу вртларима је посебно популарна укусна сорта Одесса Сувенир.Ова култура се масовно узгаја у јужним областима, које карактерише блага, умерено влажна клима.Хибридна сорта успешно комбинује укус и лакоћу бриге.Повољни за узгој ове сортне културе су сви јужни региони, који се одликују благим временским условима са релативно кратком и хладном зимом.

Посебне особине

Грожђе грожђа Одесса припада средњим или каснијим сортама.Његови плодови сазревају потпуно крајем септембра.Општи термин зрења бобица је 145 дана.

 1. Сорта има висок принос.Уз све услове агротехнологије и правилну негу биљке са једног хектара, можете сакупити до 130 кг бобица.Култура се узгаја у индустријским размерама.
 2. Спада у топлоту, па је погодан за садњу у топлим регионима, отпоран на мраз.
 3. Плод је стабилан, годишњи.
 4. Врста има просечан ниво отпорности на гљивичне и бактеријске болести.

Према опису сорте грожђа Одесса, грм биљке је компактан, уз правилну резидбу може расти у малим парцелама.Лоза сазрева равномерно и масивно.Лишће светло зеленобоје, јаке и густе.

Гроздови средње величине и густине са великим сочним плодовима дугуљастог облика. На почетку зрења плодови имају тамно црвену нијансу, која за време бербе постаје скоро црна.

Окус грожђа Сувенир светао, слаткаст, са примјетном киселошћу. Месо воћа је сочно, месасто, са накнадним укусом мушкатног орашчића.

Ландинг

Постоје два начина за узгој сорте грожђа Одесса Блацк:

 • уз помоћ садница;
 • метода пресађивања грожђа на здрави грм одрасле особе.

Препоручује се да се црне саднице сорте Одесса уклоне у пролеће или рану јесен, када је температура ваздуха најмање +15 ° Ц. Боље је набавити садни материјал у специјализованим продавницама, које су одговорне за оцену и правилну обраду усева.

Графт вино се може извршити у било које време током целе вегетације усева.

Место и земљиште

Одесно грожђе је биљка која воли топлоту и коју треба засадити на земљишту освијетљеном сунчевом свјетлошћу и заштићено од вјетра. Тако ће култура добити количину светлости и топлоте која је неопходна за њен нормалан раст и развој.

Тло грожђа воли плодне, богате хранљивим састојцима и елементима у траговима. Важно је имати на уму да ова биљка не подноси азотно тло, што провоцира појаву болести коријенског система, ниске приносе или чак и смрт усјева.

Процес

Место слетањагрожђе Одесса Сувенир је боље кухати у јесен.Да бисте то урадили, пажљиво ископајте земљиште и оплодите га органским супстанцама - хумусом, иструлим лишћем.

У пролеће, када се земља загреје и прети опасност од мраза, саднице винове лозе Сувенир се стављају у рупу и пажљиво посипају на врх тла.Побрините се да радикални врат биљке буде 10-15 цм изнад нивоа тла.

После садње, земља око биљке треба да буде благо набубрена и влажна.Количина воде је одређена степеном влажности земљишта.Култура наводњавања се редовно производи.Након што се садница укоријенила, наводњавајте по потреби.

По засадаване, младатаа биљка се предостави да се повеже с поддържанието, предназначено в близост на место съхранениа.То ће је заштитити не само од удара вјетра, већ ће и омогућити коренском систему да се што брже укоријени.

Правила неге

Одесно грожђе захтева одређену негу.Једноставне препоруке ће помоћи биљци да се развију и дају плодове у пуној снази.

 1. Опис описује да би заливање биљке требало да буде умерено, али систематско.Да би се влажило земљиште, боље је користити не хладну воду и то у вечерњим сатима када сунчеве зраке нису тако вруће.
 2. Редовно вађење и отпуштање земљишта око грожђа не само да ће уклонити коровску траву, већ и учинити приступ кисеонику активнијем.Поплављујући земљу, дуже остављате влагу у земљишту.
 3. Додатна дорада сортне биљке ће пружити прилику за добијање обилне и квалитетне жетве. У пролеће, грмови грожђа обогаћени су органским супстанцама, током формирања јајника - са калијум-фосфором, током зрења бобица - са комплексним минералом. Гнојиво за грожђе можете купити у специјализованим продавницама.
 4. Повремено, вино треба разрјеђивати од превеликог лишћа и грана које не носе. То ће омогућити кластерима зрења да добију довољну количину светлости, а вино да се нормално развије користећи више хранљивих материја.

Болести

Одесса грожђе карактерише умјерена отпорност на болести. Препоручити систематско спровођење превентивних мера које ће их спречити. У ту сврху користе се раствори бакар сулфата, калијум перманганата, итд., Који не само да обрађују спољни део биљке, већ и производе заливање.

Ради заштите од штеточина као што су осе и пчеле, гроздови грожђа Сувенир се ставља у посебне мрежасте вреће, које су причвршћене на стабљику.