Абердеен Ангус краве Краве

Пасмина Абердеен Ангус је адекватно вреднована у сврху производње меса, јер месо задовољава стандарде квалитета. Вреднована и ефикасност производње након клања.

Крава Абердеен Ангус представља месо говеда

Главну улогу у дистрибуцији пасмине у свјетској заједници одиграла је способност животиња да брзо расту. Абердеен је Ангус врста позната у Аустралији, Новом Зеланду, Аргентини, Канади, САД-у, а такође добија признање у државама бившег ЦИС-а.

Мало повијести.

Краве крава Абердеен Ангус укорењене су у британској стоку без рогова, која је дуго времена служила шкотској североисточној округу Абердеен и Ангус као радна животиња. У умјереним временским увјетима, обје жупаније с морским лукама налазе се на брдовитом терену у близини морске обале, с богатим пашњацима, гдје су пасале комолске врсте (преци Абердеен-Ангус).

Име ове пасмине додељено је 1775. године. У то време шкотски сточари почели су да раде на побољшању ране зрелости пасмина крава, повећавајући принос и корист од меса стоке за клање. Овај процес трајао је скоро сто година. Већ 1873. говеда Абердеен Ангус доведена су у Северну Америку.

У Русији се пасмина појавила почетком 19. века.

Абердеен Ангуспасмина је стара око 300 година

Опис Абердеен Ангус крс.

Обједињавање Абердеена пасмине Ангус са другим врстама даје младима исту комолост, црну боју, типичну за Абердеен-Ангуссам.Гледајући изглед, они одмах утврђују да је то врста говеђег стоке. Појединци компактне грађе, досежу до гребена од 116 цм до 118 цм.

Стручњак одмах препознаје расу у стаду следећим карактеристикама:

 • Мала глава, али са израженим чела.
 • Њушка је кратка, стражња страна врата је уска.
 • Врат је кратак, али обиман, лако се претвара у рамена.
 • Груди су довољно дубоке (до 67 цм), запремине до 46 цм.
 • Тело је мишићаво, са меканом длаком и глатким леђима, гребеном, равном саћном и равним вратом.
 • Ноге су кратке.
 • Кожа је танка, веома лабава, али поткожно ткиво ствара изглед дебеле коже.

Пошто се говеда говеда Абердеен-Ангус одликује својом брзином до скокова, раст говеда такође брзо престаје. Ова особина доводи до гојазности. Крава је месног типа, а ова област је много већа од продуктивности млека.

Бикови Абердеен Ангус су напаљене животиње. Потпуно су црне, у доњем дијелу трбуха могу бити бијеле. Такође су способне за брзо сазревање, добро храњено и месна продуктивност таквих бикова је одличног квалитета.

Дехидратација развијеног бика.

Абердеен Ангус

Карактеристике у продуктивности.

Телад Абердеен-Ангус рођена је са малом тежином - од 22 кг.до 28 кг: тежина тела од 22 кг.до 23 кг., а бикови у својој маси су 25-28 килограма.Телад расту скоковима и границама.Већ у шестомјесечном периоду теле досеже 180 кг. Храни се мајчиним млеком.Узимајући телад од млека, њихова тежина је око 230 килограма.Током дана, теле добија један килограм тежине, а са три године, краве дозријевају до телесне тежине од 430 кг.до 500 кг., бикови добијају од 750 кг.до 850 кг.

Бикови, ја имам 18 месеци, добијам тежину од 290 кг.до 300 кг., побољшава својства меса.

Тежина краве која је достигла пуну старост од 500 кг.до 550 кг., бик - од 750 кг.до 950 кг.Користећи добар оброк хране, бик добија масу од 1000 килограма.Буренки у одраслој доби имају тежину од 650 кг.до 700 кг.Овај тип производње, са кланичном масом, даје принос од 60-70%.

​​

Крава Абердеен Ангус без икаквих проблема пролази процес тељења

Стока се фино кости, а након клања производња костију неће бити већа од 17%.Месо је танко, влакнасто, веома нежно, мермерно, испуњено танким масним слојевима.

Брзо сазријевање јуница омогућава осјемењивање од четрнаест мјесеци.Процес тељења је релативно безболан.

Продуктивност млека је ниска и достиже само 1700 килограма, у поређењу са пасмином Англер, што даје 2800 килограма.

Краве Абердеен Ангус безболно се прилагођавају хладним северним и умереним временским условима.На овим локалитетимаОва врста се плодоносно користи у смислу продуктивности, укрштања са млијечним, месним и млечним врстама (на пример, са рибичком кравом) како би се побољшао квалитет меса стоке.Стварно Абердеен-Ангус стока одобрена од стране узгајивача за узгој нове врсте крава - Волгоград и Заволзхски.

Абердеен Ангус крава прилагоди се всички климатски услови

Предности Абердеен Ангус.

Да би се постигао опипљив резултат од говеда Абердеен Ангус, неопходно је снабдевање комплетном храном.Животиње су потпуно непретенциозне за храну, лако толеришу хирове времена.Предности су следеће:

 1. Невероватно брз раст.
 2. Висок капацитет зрења омогућава рану оплодњу (14 мјесеци).
 3. Преклапањем Абердеен-Ангуссус са другим врстама, потомци могу да одрже брзо сазревање, вредности меса.
 4. Месо је квалитетно, нежно, са танким слојем масти.
 5. Количество на трупове на клање -60-70%.

Може се купити и говеда врсте Абердеен Ангус на руским племенским фабрикама. Најбоља стока ове пасмине узгаја се у узгојним предузећима Волгоградске регије, Краснодарске регије у Кабардино-Балкарији. Они раде професионално, сакупљајући животиње по стандардима преживљења и меснатости