12 тајни зрења и складиштења драгун код куће Персиммон

На крају јесени и зими се на полицама продавница појављује укусан и здрав драгун. Често, због природе плодова, воће долази до потрошача у зеленом облику. И овде многи људи су заинтересовани за могућности ефективног сазревања драгун код куће. Још једно важно питање у вези са производом је складиштење. Постоје мале тајне како складиштити драгун тако да не изгубе своје корисне особине и укус што је дуже могуће.

Знаци зрелости

Прије него што се бавите методама зрења зеленог драгуна, морате разумјети својства зрелих плодова.

Различите сорте драгуна знатно компликују проблем одређивања универзалних параметара зрелости бобица, али се и даље могу идентификовати опште карактеристике. Својства која одређују степен зрелости плодова:

 1. Величина.
 2. Боја коже. Зрело наранџасто воће са светлом и тамном нијансом. Присуство тамних пруга на корици је такође знак зрелости.
 3. Густина пулпе.
 4. Укус. У зрелим бобицама је слатко, без јаког вискозитета.

Због садржаја танина, плодови драгун имају опипљив, опорљив укус. Максимална концентрација танина налази се у плодовима зеленог зрења. Ово једињење пружа заштиту од једења животиња, спречава ширење микроорганизама.

Како сазревају, потреба за тимсмањује се концентрација танина.Код зрелих бобица, једињење се налази у минималним количинама.Главни знак недостатка танина је желатинаста структура пулпе.

Знакови зеленог драга:

 • дебела пулпа;
 • јака, дебела кожа;
 • трпки укус;
 • мала величина.

Треба разумети да карактеристике плодова свих сорти драгун не испуњавају опште услове за зрелост.Тако се јужноамерички драгун одликује зеленом бојом.У процесу зрења, кора и месо постају тамни, смеђкасте боје, а укус постаје сличан тамној чоколади.

Такав драгун се назива "чоколадни пудинг".На Филипинима узгајају драгун са јарко црвеном кожом.Ове бобице се називају "баршунаста јабука".На Кавказу се узгајају сорте чија величина плода не прелази 4 цм у пречнику.

Зрелост драга код куће

Као што је горе поменуто, зелени драгун има низак садржај шећера, високу киселост и вискозност.Да бисте уживали у зрелим бобицама, морате знати како зреле рибе код куће.

Зелено незрело воће одликује се јаким опорим укусом.Коначним дозирањем бобица, већина сорти дотичне биљке губи вискозност.

Пошто плодови нису веома преносиви и подношљиви за живот, а региони производње у тропским и субтропским подручјима, драгун се бере у зеленој боји.Она се транспортује у регију потрошње незрела.

Таква мера допуштасмањити вјероватноћу оштећења и оштећења зрелих плодова током транспорта. Продаја зелених плодова чини хитан проблем елиминисању вискозности код куће.

Два ефикасна начина да се помогне да се ослободе вискозитета плодова:
 1. Замрзавање у замрзивачу.
 2. Стојећи на топлом месту.

Поред адстригентног укуса, недостаци незрелог драгун су ефекти на варење. Зелена бобица често доводе до гастроинтестиналног поремећаја.

Начини на које можете ефективно учинити да драгун сазри код куће:

 1. Постављање у посуду са јабуком или бананом. Воће садржи етилен. Овај органски фитохормон убрзава раст и сазревање. Јабука и банана емитују велику количину етилена. Њихово присуство у резервоару ће убрзати процес зрења бобица. Важно је запамтити да драгун има деликатну пулпу и кора, па је боље ставити јабуку и банану на дно вреће или контејнера тако да не разбијају бобице.
 2. Ставите у замрзивач двадесет четири сата. Након замрзавања, плод се одмрзава на собној температури.
 3. Стављање у топлу воду на један дан. Температура воде не смије прелазити 40 ° Ц. Када је изложена вишим температурама, кожа ће се "заварити".
 4. Када се чува код куће, процес зрења убрзаће продор коже у иглу умочену у етилни алкохол. Свако воће је пажљиво пробушено на неколико места.
 5. Природно сазревање у собним условима. Незрело воћеоставити четрдесет осам сати.

Да би се максимизирало очување свих корисних елемената у плодовима, препоручује се примена метода зрења природним складиштењем са јабуком или на столу на собној температури и влажности.

Нагле падове температуре, излагање лупини неизбјежно доводи до губитка витамина и других корисних елемената.Начини замрзавања и таложења у води такође смањују период очувања.Као што је горе поменуто, паралелно са процесом зрења долази до смањења вискозности у плоду.

Услови конзервације

На трајање периода очувања плодова утиче неколико кључних фактора:

 • степен зрелости;
 • компетентна селекција плодова при куповини;
 • стварање оптималних услова складиштења.

О горе наведеној зрелости.Размотрите захтеве за воћем приликом куповине.Обратите пажњу на одабир следећих тачака:

 1. Мекоћа.Тврда бобица - знак недовољне зрелости.Неопходно је одабрати средњи терен - плод средње мекоће и тврдоће.
 2. Интегритет коре.Важан фактор очувања квалитета је стање коже фетуса.Површина бобице треба да буде потпуна, без рана и пукотина.Црне тачкице на кори показују да су плодови сакупљени прерано и дуго сазрели у подераном облику.У овим бобицама су много мање витамина и корисних елемената.
 3. Стање стабла.Треба да буде сува, светло зелена.

Съответствие с обсими правили допуститизаберите плодове који леже код куће што је дуже могуће.Методе за чување драгун код куће:

 1. Без посебног третмана.Простор треба да буде под оптималним условима за температуру (0 ° Ц) и влажност (90%).Просторија мора имати добру вентилацију.Воће не би требало да добије природну сунчеву светлост.Боље је ставити јагоде на тамно место.У таквим условима обезбеђено је обезбеђење до 45-60 дана.Бобице не би требало да се оштете.
 2. Сушење.За сушење погодног воћа са дебелом кожом, без оштећења.Драгун са урезаном кожом наноси се кроз стабљику на конопац и виси на тамном месту на собној температури и влажности.Поступак сушења траје четрдесет пет дана.У овом облику, бобице се могу чувати до дванаест мјесеци.
 3. Замрзавање.Суво и чисто воће се ставља у фрижидер или замрзивач са температуром од око -19 ° Ц.У таквим условима, бобице задржавају све корисне елементе.Можеш да замрзнеш не само читав драгун.Постоји начин на који се плодови замрзавају у замрзивачу, секу на комаде, стављају у посуду и поново стављају у замрзивач.Одлеђивање се врши на собној температури или у топлој води.Ова метода вам омогућава да спасите бобице 50-80 дана.Све зависи од сорте и степена зрелости када је замрзнута.

Приликом складиштења, треба пазити при стављању воћа.Боље је користити дрвене или картонске кутије.Јагоде се уредно полажу у један или два слоја тако да се сусједна плодови не додирују, стишћући једни друге.Папир или картон се поставља између слојева.Драгун је добро поред парадајза и јабука.

Предметни производ је важан елемент таблице зимског одмора.Из тог разлога, многи људи су заинтересовани за проблем, како најбоље држати драгун прије Нове године у стану.

Куповина производа на свечаном столу се врши унапријед.У таквим условима важно је очувати њихову свежину и укус.Најбољи начин за рјешавање овог проблема је замрзавање.Одмрзнуто воће ће задржати своје особине, оставиће вискозитет, и биће одличан украс благданског стола.