Љетне сорте крушке и њихове особине Крушка

28) Љетне сорте крушке су добродошле и укусне.Али, да бисте уживали у обилној жетви, морате изабрати праву сорту крушке.

Полетне крушке су права посластица.Важно је да се жетве на време, тако да плодови не буду презрели.Свака врста љетних крушака сазријева у различита времена.У хладним собама летње сорте крушке могу трајати највише седам дана.Али сада су развијене нове сорте које се могу чувати до 17 дана.

Вртлари воле ране крушке, јер имају следећа својства:

  • профитабилна политика цена због раног сазревања;
  • висок проценат плодоношења;
  • одлична укусна својства.

Најбоље сорте љета су крушке добре густине и средње величине.

Најуспешније сорте летњег зрења

Следи опис најзаступљенијих сорти љетне крушке.

август роса

Кратко дрво крушке са благо дебелом круном.Плод мало зелене бојеприметно руменило. Посебност плода је много поткожних тачака. Плодови су средње величине без ребара. Кожа је тупа, али глатка. Пулпа плода Аугустусове росе са финим зрном, али нежна и врло сочна.

Сорти Аугустус дев пеар

Када се описује сорта, она је позната по чврстој зими, високом приносу и отпорности на многе болести.

Лада

Крушка Лада се односи на сорте средње класе. Ако се круна развија слободно, она ће се обликовати у облик левка. Током пуне плодности, круна се формира у пирамидалну структуру. Сорта је прилично рана. У његовом опису треба напоменути да се плодови могу складиштити на хладном мјесту око два мјесеца. Они се практично не распадају, али транспорт се слабо подноси. Ови плодови се користе не само за свјежу потрошњу, већ и за очување.

Плодови сорте Лада на дрвету

Лада захтијева опрашивање извана, што ће значајно повећати принос.

Дрво је карактерисано систематским обиљем усева. Од једног одраслог стабла сакупљено је око 56 кг. воће. У опису Ладе, карактеристика је висока отпорност на мраз, гљивичне болести, стрес.

Цатхедрал

Крушка са правилном структуром уског врха. Плодови сазревају средњи или мали. У просеку, њихова тежина је 78-111 грама. Облик плода је коректан са неравном површином. Њихова кожа је глатка, сјајна, благомасноТоком периода складиштења, боја се претвара у светло жуту са црвенкастом страном.Месо је бело, сочно, средње густине и деликатног укуса, масне конзистенције, осећа се фина зрнатост.Жетва у првој деценији августа.Воће се може чувати око тринаест дана.Они обично носе превоз.Нанесите крушке не само свеже, већ и на припрему компота, мармеладе, сушеног воћа.Разликована катедрала обилује плодношћу.Једно дрво даје до 83 килограма воћа.

Катедрална крушка је веома плодна

У опису ове сорте уочена је његова повећана отпорност на мраз и многе болести.

Бере (Гиффард)

Стабло висине од три до пет метара са гранама.Плодови могу бити зелени или зеленкасто-жути са црвенкастом страном и танком кожом.Мале су величине, теже од 75 до 100 грама са правилним обликом.Месо је веома нежно, топи се у устима.Сакупите воће у другој половини јула.Али Бере нема високу отпорност на мраз.Сорта је заштићена од краста, али је често захваћена труљењем воћа.У опису Бере (Гиффард) потребно је назначити да ће се прво плодоношење догодити у шестој години након садње.

Крушка Бере Гиффард је и лепа и невероватно укусна

Вицториа

Вицториа Хрушка расте и до пет метара висине.Круна средње концентрације, заобљена структура пирамидалне структуре.Плодови су велики (200-250 гр.), Зелено-жуте боје, са богатим црвеним руменилом.Имајте воћеглатка кожа средње дебљине.Њихово месо је бело, са деликатним накнадним укусом, сочно.Жетва се одвија крајем љета.

Сорта хрушка Вицториа је отпорна на мраз и болест

Воће се може чувати до 120 дана на хладном месту.Сорта има заштиту од мраза и суше, отпорна је на красту.

Љето војвоткиња (Виллиамс)

Лето Крушка Дуцхессе расте за 4-5 метара у висину.Има дебелу круну која се шири, пирамидални дизајн.Плодови су средње величине (око 180 гр.), Дуги са квргавим врхом, али танки.Месо је крем боје, сочно, нежно, пријатног укуса.Почните са жетвом крајем лета.Крушка ове сорте може се чувати 45 дана.У опису летње војвоткиње нагласак је стављен на способност дрвета да издржи мразеве и суше, заштиту од краста.Али ова врста крушке често пати од лисних ушију и гусара.

Лето војвоткиње - нај мириснија и најсочнија сорта

Северианка

Дрво досеже висину од три до пет метара.Круница је распрострањена, средње дебљине, плодови Северианке су мали (до 120 грама), жуте боје са зеленим тачкицама, скраћени конусни.Они сазревају почетком августа.Кожа је нормална у густини, али је тупа.Кремасто месо, довољно сочно са просечном конзистенцијом.Плодови северњака не трају дуго, само 14 дана.Биљка толерише мраз, заштићена од многих болести.

Сјеверњачка крушка има плодове средње величине, али укусне

године након слијетања. Сазревање плодова северњака пада на прву деценију августа.

Бајка

Фантастична крушка расте на висину већој од пет метара. Круну карактерише густина и уска пирамидална структура. Плодовање почиње 5-7 година након садње. Плодови довољно велике величине од 180 до 250 грама, зелене боје. Огулите сухо, има досадан изглед.

Невероватна Крушка - као да је извучена

Месо плода је беле, средње конзистенције, нежне и сочне, осећа се уљастост.

Зрело воће се одвија у другој половини августа. Чувају се само десет дана. Крушка Фантастично се односи на зимско-издржљиву врсту, али њен просечан принос. Сорта је заштићена од краста и жучних гриња.

Истакнуто (Тубероус)

До осамнаесте године ова сорта расте са круном која се шири, а затим се формира у заобљену пирамидалну структуру. Плодови могу бити средњи и већи од просјечне величине, издужени, карактеризирани симетријом, али је површина неравна. Боја зрелих плодова је светло зелена са наранџастом страном. Месо је сочно бело. Плодови су обдарени одличним укусом. Они сазревају на крају љета и чувају се дуго. Сорта отпорна на болести.

Сорта са видљивом лепотом задовољава своје име

Москва

Ова сорта има многе предности у односу на друге врсте:

  • Плод се брзо јавља.
  • Већ друге године након садње формирају се први цветови.
  • Крушка је ниска, што ствара удобне услове за жетву.
  • Велика отпорност на мраз. Москва је популарна у источној Русији.

Московскаа сорта хрушка

Али крушка описана у крушкама не добија добро коријење у обалним подручјима, јер постоји висока влажност. То изазива стварање краста на дрвећу. Зрело воће настаје у другој половини августа. Могу се чувати само 14 дана. Важно је жетву у то време, јер ако су плодови презрели, постају блиједи и губе свој укус.

Боље је сакупити не сасвим зреле крушке. Дозревајући у затвореном простору на собној температури, они добијају сочност, арому, али не добијају тупост.

Москва крушка је веома атрактивна. Зелено је са жућкастим нијансама и приметно лепим руменилом. Има велики број малих смеђих поткожних мрља. У маси плода може бити од 80 до 100 грама. Њихово месо се одликује пријатном сочношћу, слатким и благо киселим укусом, у коме се осећа нота мушкатног орашчића.