Јесенско храњење стабала кајсије

Кајсије за активан раст и плодност захтевају редовну исхрану. Важно је да се користе висококвалитетна хемијска једињења, да се поштују правила и услови њиховог увођења. Један од најважнијих је јесенски дресинг. Зависи од тога како се дрво перезиметрира и каква ће бити његова продуктивност.

Пиљевина, уведена под кајсија, ослаби земљиште и апсорбира вишак влаге

Јесенско одијевање

Храњење кајсије у јесен се врши када је дрво у мировању. Његово трајање зависи од специфичне климе у региону у коме дрво расте, али увек мора да буде оплођено после жетве.

На југу се гнојива примјењују у другој половини октобра, а на сјеверу крајем августа или почетком септембра.Поступак повећава имунитет марелице и чини је отпорнијом на нагле промјене температуре. У пролеће, он ће бити у могућности да брзо уђе у сезону раста и одупре бактеријама. За одрасла стабла користе се минерална ђубрива, обогаћена калцијумом, калијем и фосфором. Они ће обезбедити добру отпорност на мраз, тј. Они су део припреме за зиму.

Врсте ђубрива

У складишту или природним ђубривима може се хранити дрво кајсије.Прво садржи значајновише хранљивих материја него потоње, али такође садрже нитрате.

Съдържани следните снови:

 • Одуш.Смањују влагу у земљишту и чине га лабавијим.
 • Љуска од јаја.Смањује киселост земље и засићује је калцијумом, силицијумом, фосфором и магнезијумом.
 • Морске алге.
 • Уреа.Одличан алат за превенцију штеточина.
 • Компост.Главни састојци су органски отпад: производи, корови, трава, слама.
 • Гној.Пилећи измет се сматра најврједнијим, а на другом мјесту су коњ, крава и овца.

Гној је природно ђубриво за марелице

Гнојива по типу земљишта

Свако тло има одређени скуп хемикалија, стогаона се узима у обзир при одабиру ђубрива:

 • Тресетна земља.Обогаћен ђубривима са високим садржајем калијума и фосфора.
 • Пешчана тла.Нахраните тресет, минерална и органска ђубрива.
 • Чернозем и сиерозем.Примењују се минерална и органска ђубрива.
 • Глинена земља.Земљиште се меша са пиљевином и песком.Храните се минералним и органским ђубривима.
 • Сод-подзолическаа земља.Прије свега, тло је вапно, затим се примјењују минерална ђубрива.

Калијумово ђубриво

Калијум је од великог значаја за развој воћака.За дораду се користе дрвени пепео, калијум сулфат и комплексне композиције.Ова супстанца има много корисних својстава:

 • Повећава толеранцију на сушу.
 • Побољшава апсорпцију азота и неутралише његове негативне ефекте када је у вишку. Висок садржај азота доводи до замрзавања биљке зими. Захваљујући калијумовом ђубриву, сличну ситуацију можемо избећи.
 • Активира раст и раст стабала.
 • Обезбеђује отпорност на вирусне и гљивичне болести.

Примена калијума је важна за регион Москве и северне регионе, јер је у хладним климатским условима тешко постићи високе приносе висококвалитетних плодова.

Додаци поташи су веома важни за кајсије које расту у умереним климатским условима

Услови облачења

У зависности од времена, воћно дрво треба различите хранљиве материје. Одмах након жетве почињу да полажу следећу. Пепео се сипа у земљу. Средином јесени чине главне хранљиве материје. Око 1 кг комплекса минералних супстанци је закопано у круг око стабљике, а на врху - органска ђубрива (15 кг). Најчешће се као органско ђубриво користи компост или стајњак, додају се калијум и фосфор.

На крају јесени, прије почетка првог мраза, гнојива се распршују око периметра круне.

Како правилно применити ђубриво

Примена течних и сувих ђубрива разликује се у технологији. Да би течност могла да продре до корена, потребно је направити мали јарак поред ризома. Пуњена је састојком хранљивих састојака. Хранљиве материје иду право нароот систем.Поступак се најбоље изводи пре изласка сунца или заласка сунца.Истовремено са врхунским дресирањем, обављају и обилно заливање за брзо ширење хранљивих материја.

Хранљиве материје у облику гранула или раствора доносе се под корен у круговима близу стабљике.Гранулирана хемијска једињења имају дуго трајање, па су веома популарна у башти.Елементи у траговима постепено се растварају и продиру у тло.

Компост је постављен око дебла стабала дебљине око 5 цм.За неколико дана лишће апсорбује све хранљиве материје.