Једна равна решетка за грожђе и њихов дизајн

Да би се обезбедили нормални услови за раст и развој винове лозе, неопходна је подршка за стари скелет.и нови млади избојци.Грожђе се узгаја од 8000 год.Древни су сматрали грожђе "храном богова".Узгој грожђа је омиљено занимање винара.

Једна решетка од дрвених дасака

Грожђе дозријева и повећава приносе када је винова лоза подупрта.

Моноплане и двокрилци подржавају грожђе, а истовремено служе као декоративна и спектакуларна декорација врта.

Виноградарство је тежак посао и напоран рад, али уз правилну негу једног грма винове лозе, искусни узгајивачи добијају 80-100 кг грожђа.

Моноплане решетка за грожђе и њихов дизајн

Двогодишња садница грожђа захтева нормалну подршку за нормалан раст и плодност.Неопходно је да се конструкција постави са посебном пажњом да се не оштети корен младог винове лозе.Интервенција може изазвати смрт биљке.

Врсте таписерија: 1) једнострука;2) двије паралелне;3) В-облик

Препоручује се да се гране младог грожђа вежу уз решетку памучним материјалом.Постс форрешетка се препоручује да буде направљена од издржљивог материјала да би грожђе било удобно и удобно.

Стубови за подршку не би требало да буду од дрвених материјала, јер винова лоза расте у повољним условима за мање од 200 година, а стубови ће трунути у наредних 5-7 година и имаћете проблема са заменом.

Таписерије за грожђе

Дизајн носача разликује се једни од других, али најједноставније решење је решетка за грожђе на једној равни, када се биљка и читав раст налазе у истој равни.Предности таквих уређаја су:

 • Једноставност производње.
 • Обезбеђивање прикладног приступа лози и лакоћа његе.
 • Довољно топле сунчеве светлости.
 • Могућност садње између редова других вртних биљака.
 • Употреба разних материјала и конструкција (метални углови, ступови, цеви, дрвене летвице, итд.).
 • Способност коришћења јефтиних материјала.
 • Проветравање винове лозе.
 • Побољшани услови опрашивања.

Одржавање грожђа на решетки је лако и практично

Челична решетка је идеално решење ако желите да засадите дрвеће виновом лозом и да добијетехигх ииелд.

​​

Таква једнострука потпора ће подржати основни скелет и млади раст, који се уз помоћ антена приања уз решетку.

Величина подршке се израчунава пропорционално расту узгајивача, што ће омогућити пристојну бригу за винову лозу.Стубови су постављениудаљености од три метра једна од друге.Доњи део ступа је закопан 40 цм у земљу у усправном положају и бетониран.Пречник колоне је 10-12 цм.

Израчунавање удаљености између решетке за централни регион

Због укрућења, у облику танких цеви које повезују горње делове стубова,поузданост дизајна.Повлачењем жице и довољно велике масе винове лозе, стубови не губе своју равнотежу, а решетка поуздано држи грожђе у вертикалној равни.

Најбољи материјали за алуминијумску или бакрену жицу.Пречник жице 3-5 мм.Гвожђе није пожељно користити, јер је подложно корозији и након неког времена морат ће се замијенити.

Кабл решетки се прода в коллекции

Понекад, да би се повећала ефикасност, решетка је постављена на три метра.У стању је да издржи већу тежину винове лозе, а хранљиве материје се акумулирају у укрућеним рукавима лозе, што ће довести до повећања приноса.Оптималан број рукава грожђа који се формирају да буду постављени на носачу на једној равни је шест, али њихов број директно зависи од удаљености између биљака.Што је више рукава, то је дужа удаљеност између грмља.

Материјал

Најчешћи је дрво.Траке и комади не одговарају само дрвету, већ и металу, пластици, другим вештачким материјалима.Материјал мора бити отпоран на корозију, издржати различите временске услове, као што је исподотворено небо, не у стакленику.

Старе таписерије од дрвета

Дрвене конструкције

Приликом планирања решетке веома је важно одабрати прави облик.Дрвена решетка може бити израђена у једној равнини или у двије равнине.Дизајн се састоји од шупљих ћелија у унутрашњости и стабилније и поузданије, што је мања величина ћелија.

Препоручује се комбиновање ћелија различитих величина од великих до малих.

За дрвене носаче за винову лозу, за поузданост, можете додати металне држаче, квадрате, стављајући их на спојеве дрвених гума.Дебљина материјала дво-равни таписерије веће од 2,5 цм омогућит ће структури да служи као ослонац за било коју врсту биљке и не може се причврстити на зид.

Димензије и дизајн решетке

Расту здравих и јаких винова лоза

Један од кључева за узгој здравог грожђа је да се осигура да листови лозеће добити довољно сунчеве светлости.Без решетке, рукави и млади избојци су запетљани у нереду на земљи и немају сунчеве светлости да узгајају одрасле бобице.Ако изградимо решетку и поставимо лозу на њу у правцу од севера према југу, сунчева светлост током дана ће бити довољна да гроздови грожђа сазријевају током вегетације.

Постављање жбунастих грмова

Гредица сопственим рукама

Одредите колико ће структура бити висока.Висина може бити од три до осам метара,у зависности од сорте грожђа и географског подручја у којем живите. Неке врсте грожђа добро расту у климатским условима са оштрим зимама, а њихове потребе се разликују од потреба винове лозе која расте у топлим подручјима.

Распоред ступова испод жице

 • За висину решетке од 8 метара, рупе за ступове у дубини би требале бити око 2 метра, док су за 3 метра, рупе само 40 цм. Ако је величина између два стуба већа од 15 метара, а имате два винограда, потребно је додати додатне стубове, на удаљености од 5 метара један од другог.
 • Вертикални стубови уграђени у ископане рупе су цементирани. Побрините се да су учвршћени у усправном положају док се цемент стврдњава.
 • Почевши од удаљености од 3 центиметра од тла, протежу се од поцинковане жице између стубова, оматајући је око вертикалних стубова и причвршћујући је посебним кламерицама. Измерите 10 центиметара од прве жице и поновите операцију. Поновите све до врха стубова.

Жица за причвршћивање са тракама осигурава правилну напетост

Биљно грожђе. Како винова лоза расте, вежите рукавима и гранама до жице памучном крпом како не бисте оштетили ломљиву биљку.

Двоструке летвице

У виноградима се користи још једна врста потпоре која помаже да се грожђе узгаја и сазријева у удобним условима - то је двослојна решетка. Карактерише га присуство два огледалаавиони дивергирају до врха. За растезање жице, која чини раван решетке, на ступовима постављеним под углом један према другом, попречне хоризонталне траке (3-4 реда) су причвршћене, у зависности од висине решетке. Прва даска спаја ступове на висини од 40 цм од тла, а дужина му је око 15-20 цм, горња даска спаја стубове на врху, а дужина је 100-150 цм.

Таписерија на два авиона на колиби

Улога таквих летвица је да ојача поузданост конструкције, да служи као ребра.

У пракси, најчешће се користе двокомпонентне таписерије висине 2 метра и 3-4 реда жице, између стубова дуж осовине су засађене грмље винове лозе. Решетка са две равни може повећати оптерећење винове лозе и обезбедити високе приносе.