Јака врста Кхолмогори гуске Гуске

Представници врста Кхолмогори гуске су тешке пасмине домаћих птица и непретенциозне по садржају. Они не траже храну која има јаку конституцију и издржљивост.

Гуске пасмине Кхолмогори

Ова најстарија пасмина се добија укрштањем кинеских и белих пасмина. Главни циљ овог догађаја је да се повећа тежина представника врсте, што је истовремено проузроковало повећање индекса отпорности гуске на болести и климу.

Опис врсте

Екстерни подаци ове гуске карактерише масивно тело: дугачко тело, равна леђа и велика округла прса. Карактеристике изгледа гуске су грбави кљун и бело перје, ау пинто и сивим перје је тамно. Ова пасмина има наборе испод кљуна и стомака.

Гуске холмогорске расе добијају око једанаест килограма. Годишње се може излећи до тридесет јаја тешке тежине.

Кхолмогорске гуске имају низ карактеристика:

 1. Новородјена говеда ускоро добијају на тежини.
 2. Они су отпорни на болести.
 3. Није захтјевно по садржају.
 4. Радије живјети у близини ливада.
 5. Висококвалитетни показатељи меса, длаке и масти.
 6. Женке ове пасмине имају високо развијени матерински инстинкт.

Опис карактеристика врста укључује:

 • Мали број положених јаја и низак степен плодности.
 • Посебно велике женке по тежиниможе разбити јаја.
 • Они воле пливати.

Ако је стан правилно постављен, гуске ће лако толерисати климатске карактеристике.Најважнија за ову расу, као и друге, је сувоћа и чистоћа у просторији.

Обавезно провјерите недостатак нацрта.

Величина зграде је одбијена чињеницом да једна гуска треба најмање један квадратни метар простора, а ако их држите у кавезима, онда има више слободног простора.

Гуски пасмине Кхолмогори лако толеришу зиму

Такав комплетан и затворен простор погодан је за птице за зимски период.Покријте под са пиљевином или сијеном, а главно је да гускама осигурате топлу подну облогу.

Чишћење и промена покривача правовремено, гуске као што је чистоћа.У том тренутку, побрините се да је легло увек суво.У супротном, птица може да се разболи.

Ставите посуду за воду, хранилицу и кавезе за птице у кућу.

Навике храњења

Ако правилно приступите процесу исхране, можете узгајати здраву птицу са тешком тежином и женама осигурати висок ниво производње јаја.У фебруару се почињу брдовити брежуљци.Према проценама узгајивача, за сваку птицу израчунато је око стотину и шездесет грама мешовите хране, седамдесет грама целог зрна, сто педесет грама сена од зрна грашка и педесет грама коренских усева.

Важно је редовно додавати витамине или производе који садрже витамин тако да њихов развој не нарушава недостатак витамина.

Храњење се врши до три пута.за дан, храните их сочном храном ујутро и увече, а ноћу зрно. Стално се постарајте да Кхолмогори гуске не требају воду. У посудама за пиће вода треба да буде чиста и свежа.

Кхолмогори гуске треба да се хранијо до три пута дневно

.

Узгојне врсте

Опис упорабљених мјера за размножавање врста укључује низ мјера:

 • Гуску треба научити да носи јаја искључиво у свом гнезду.
 • У инкубатору, јаја се складиште не дуже од петнаест дана.
 • Проверити оплођена јаја.
 • Неке гуске могу оставити квачило током излегања, тако да морате пратити гуску на вријеме.

Током првих недеља живота пилића, држите се топлим у кући. Гослингсу је потребна пажња и контрола, јер могу пасти, а то би значило смрт.

Обезбедите правилну исхрану пилића и тако ћете убрзати њихов раст. Могу се шетати тједан дана након рођења, али на врло кратко вријеме и уз топло вријеме. Боље је да их шетамо само у кући.

Узгајивачи гусака дају овој врсти позитивних особина, ххолмогорске гуске су веома издржљиве и уз одговарајућу његу, њихове женке пружају компетентну бригу за своја јаја и дјецу која брзо добијају на тежини.