Јачање кокошињца од Кура предатора

Мали грабежљивци су велики љубитељи једења живине, а често се и фармери суочавају са тужним случајевима напада на кокошињце. Феррет, који ноћу продире у шталу, гуши се и једе живину, кокошке, пилиће, па чак и гуске. Ласице, куне и хермелине, такође, повремено их лове. Живе углавном у мочварама, као иу шумама и пољима. Мали предатори уништавају глодаре на терену, доносећи велику корист пољопривредницима. За узврат, вукови и лисице хране се љубављу и ласицом.

Творови су веома опасни за пилиће

Понашање Феррета

Ако се око фарме примијети ласица или куна, очекујте невоље. Током лова, мали предатори се понашају веома пажљиво, тако да их је готово немогуће изненадити.Ако на зимско јутро власник кокошињца на свом имању има необичан траг, тзв. „Два бода“, то значи да је непозвани гост претходног дана био домаћин. Кретањем скакањем, ови грабежљивци остављају трагове на снијегу, из којег је могуће лако одредити које су врсте животиња посјетиле. У ласици, удаљеност између стаза је 20–30 цм, у куне 30–40, ау ласици око 50–60.

Шумски твор има највећу штету на фармама птица. Он је бруталан и крволочан. Имајући релативно малу величину (30-45 цм), у стању је да прождире у једном нападуи уништити онолико живине колико је довољно јак.

Цооп након посете предатору

Феррет напада и здроби своју жртву шапама и онда је поједе. Углавном преферира малу пилетину, али већину производње чине пилићи. Много птица остаје нетакнуто након тога. Пита може појести само један или два трупла одједном. Хватајући своје жртве, грабежљивац не једе њихову главу, он га угризе. Деликатне тканине главе брзо труну и покваре труп птице.

Понашање наклоности и куне

Да бисте се ријешили миловања у кокошињцу, морате знати неколико чињеница о овој звијери и разумјети разлог њеног продора у живину.

Ласица, као ласица, је немилосрдна и лукава животиња која једе домаће животиње. Морате имати значајну спретност да ухватите наклоност. За људе је готово немогуће. Упркос свом слатком изгледу, она дивљачки гуши своју жртву на комадиће. Након што је задовољна, у стаји остају и до неколико десетина одрубљених пилића или пилића.

Ласица ријетко напада раку. Углавном једе пацове и мишеве. Само у одсуству ове хране она почиње ловити перад. У селима има случајева када се ушла у домове људи и нападала мачке и псе. Ласица је врло оштра, попут игала, зуба, тако да лако може убити малу гуску или пилетину.

Тешко је видјети и ухватити наклоност. Помоћу замки, ова мисија се може постићи веома ефикасно.

Мартен - непријатељ кокошака

Куне је диван ноћни предатор са природном милошћу и одличном спретношћу. Ова животиња је одавно приписана мистичним и наднаравним својствима, захваљујући способности да нападне муњу на своју жртву, а затим брзо побегне. Станиште - листопадне и црногоричне шуме, где се куне једу мале птице, веверице и пацови. Одржава номадски начин живота. У периоду рођења и храњења својих младих, она се насељава у шупљинама дрвећа или међу коријенима старих стабала.

Куне обично једу глодавце и мале птице, у ретким случајевима могу ухватити зеца или тетријеб. Ако постоје села са кокошињцима у близини шуме, животиња може постати непозвани гост тамо и јести перад. Кренувши према шупама или пребивалиштима неке особе, она прво смрви и гризе грло своје жртве, а онда је поједе. Независно хватање куне у кокошињцу је веома тешко због брзине кретања и агилности. Требаће вам посебно опремљене замке и замке.

Начини уласка у задругу

Како ови мали пљачкаши упадају у штале и кокошињце: све се ради о пукотинама и пукотинама формираним у темељима и зидовима соба.

Пилећа кућа мора бити ојачана тако да непријатељи не могу да се пењу

Анатомија омогућава тим животињама да се стисну чак иу врло мале рупе. У старим, поквареним зидовима шупа, ласица неће бити тешко гризући труле даске и ући унутра. Они такође користе постојеће.моусе холес.Ако нема ни једне пукотине и нема могућности да се направи тунел, животиња се ушуља кроз отвор за одзрачивање или самостално копа пут испод кавеза за канџе и оштре зубе.

Да би се спријечило улазак шумских животиња у просторију, потребно је поправити све празнине и рупе у зидовима, а у вентилацијски сустав треба уградити решетку.Приликом изградње нове куће за кокоши, гуске и патке, веома су важни јаки зидови без пукотина, а темељ мора бити нешто дебљи него обично, тако да се животиња не може искрасти с пода.

Начини заштите

Ослобађање од љубави и других штеточина није тако тешко.Ви само требате знати принцип замки и направити замке које ће омогућити да се на вријеме избјегне смрт перади.Да се ​​не би сломили након напада подмуклих ласица и куне, људи су одавно дошли до много начина да их ухвате.

Да бисте их ухватили сами, требаће вам само неколико једноставних објеката:

  • велика канта;
  • ​​
  • мамац за ласице;
  • боца од два литра.Затим се прави замка, за коју ће вам требати:
  • одсећи се горњи и доњи део пластичне боце;
  • На једном крају, мамац се поставља од оних производа које грабљивац једе.

Клопке и замке могу се користити за борбу против предатора

  • комад свињетине или јагњета је савршен за ово, јер свеже месо објављујекарактеристичан мирис и доступан је плен;
  • на месту где је животиња често виђена,стави се столица на коју се ставља боца тако да је мамац на ивици столице;
  • онда се канта ставља испод столице, са намером да се ухвати ласица када падне са столице;
  • на канти треба да причврстите поклопац тако да се при најмањој оклевању корпе падне одозго и затвори рупа кашике.

Након што је замка инсталирана, остаје само чекати нову посјету уљеза и надати се да ће трик функционирати. Када ласица покупи комад меса, тежина његовог тела ће надмашити боцу, и она ће пасти у замку. Важно је чути буку на време и чврсто ухватити поклопац. Након тога, заробљени штеточина се транспортује далеко од куће и пушта у дивљину.

Велике мишоловке, које се обично користе за хватање пацова, помоћи ће да се вучица макне из кокошињца. Када је месо постављено раније, мишоловка се поставља на највидљивије место. Ласица и ласица врло брзо упадају у такву замку.

Типови замки

Да би се ријешили малих штеточина и успјешно се борили против њих, створено је неколико врста замки, које се користе за чврсто држање звијери. Пружају високу гаранцију и представљају плочу и оквир. Када животиња уђе у њега, уређај чврсто стеже врат и шапе помоћу опруга и плоча, потпуно их фиксирајући. Постоје случајеви када животиња бежи са замком. Да би се то избегло, мора бити чврсто везано.

За ласице се користе уређаји који су релативно мањи од плоча намијењених завелики предатори. Лукава животиња је у стању да глодује кроз платно, које служи као основа за замку и бекство.

Да би ласица у кокошињцу остала само лоша успомена, приликом изградње фарме важно је придржавати се свих сигурносних правила и градити просторије које су чврсте и без пукотина.