Трибина пројекта „У корак са Европом“

Трибина пројекта „У корак са Европом“

#EvropazaMene #EU2me

У петак, 23. марта у  сали Народне библиотеке одржана је и осма трибина из пројекта „У корак са Европом“. О теми трибине, „НВО Србије у корак са Европом“, говорио је Александар Грковић, програмски менаџер удружења Екозон Јагодина и дугогодишњи НВО активиста.

Пред заинтересованом публиком, углавном гимназијалцима и представницима јагодинског НВО сектора било је речи о почецима и данашњим активностима у цивилном сектору Србије и Јагодине. Велико интересовање присутних изазвали су примери европски НВО сектор помаже младима Србије да стекну референце за школовање и даље животне и професионалне активности, као и подршка невладиног сектора прекограничној сарадњи и путовањима младих.

На трибини је најављено да ће наставак пројекта „У корак са Европом“ у наредном периоду представљати интерактивни квизови за младе са тематиком која је до сада изазвала највише занимања – о могућностима за младе који желе да се образују, усавршавају, али и граде мрежу познанстава широм европског континента, као и о конкурсима који ученицима и студентима Србије већ сада омогућавају бесплатно студирање у ЕУ и коришћење свих капацитета образовног система Уније.

Пројекат „Европа за мене“ спроводи Европски покрет у Србији са партнерима са идејом да се грађанима пруже проверене и корисне информације о процесу европске интеграције Србије и покрену теме значајне за грађане у том процесу. Пројекат подржава Делегација Европске уније.